doğum==> 4 mart 1678 ölüm==>temmuz 1741

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BATI MÜZİĞİ ÇALGILARI Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
Advertisements

YAYLI ÇALGILAR.
GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ
HAZIRLAYAN:Melis Doğa URAL
SANAT HAZIRLAYAN: BAHAR PINAR ERGENE.
Hazırlayan: Merve BOYUN
Müzik Eğitimcileri Sitesi © 2006
HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU
TEMEL MÜZİK BİLGİLERİ.
HAZIRLAYAN: Ece BAŞYAZICI
FAZIL SAY Adı SOYADI:Sevde Nur DURGUT DERS:BİLİŞİM TEKNOLOJİ
Rönesans, tüm sanat dallarında sadelik, temizlik ve saflık dürtülerini güçlendirdi. 16. yüzyılla birlikte, duyguların dışa vurumu çok daha önemli.
FRANSIZ BESTECİ BIZET'İN HAYATI,ESERLERİ VE RESİMLERİ
ALEXANDER BORODIN
©2006 HAZIRLAYAN: NAZİRE KOCA.
HENRY PURCELL ©2006 ( ) HAZIRLAYAN : GÜLCİHAN KENDİ ©2006.
Ludwig van Beethoven 16 Aralık Mart 1827.
©2006 Fauré Gabriel Fauré (1845 – 1925)
ASLI DER.
Charlotte Brontë, 21 Nisan 1816’da Yorkshire, İngiltere’de doğdu
Barok Dönemi Etkileyen Müzik Özellikleri
TEMEL MÜZİK EĞİTİMİ Oğuzhan AKKUZU.
Wolfgang Amadeus Mozart
MÜZİK ALETLERİ.
MÜZIK ALETLERI.
JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI
KONYA ÇİMENTO GÜZEL SANATLAR LİSESİ
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
Venedik Resim Ekolü.
KEMAN.
MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER MÜZİKTE KULLANDIĞIMIZ SESLER İNSAN SESLERİ ÇALGI SESLERİ DOĞAL SESLER YAPAY SESLER.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: RÖNESANS DÖNEMİ MÜZİĞİ
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: Rönesans Dönemi Müziği
GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ ÇALGILARI
TÜRK BEŞLERİ.
Klasik Batı Müziği.
Y Y D Resmi Gör Sesi dinlemek için tıklayın. 1.
WOLFGANG AMADEUS MOZART
27 Ocak 1756′da Avusturya’da Salzburg şehrinde doğdu. 5 Aralık 1791′de Viyana’da öldü. Babası Leopold Mozart, Salzburg Başpiskoposluğu Saray Orkestrası’nda.
KLASİK MÜZİK.
Fatma ŞİMŞEK Selenay Melek KARACA
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 4. ÜNİTE BAROK DÖNEM MÜZİĞİ
SANAT TARİHİ Barok Dönem.
Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte.
MÜZİK ALETLERİ.
BATI MÜZİĞİ ÇALGILARI Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
Ludwig van Beethoven 1770 yılında Bonn’da mütevazı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk müzik öğretmeni babasıdır. Alkolik bir müzisyen olan.
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
BACH AİLESİ Ayşenur SEKBAN.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Pop Müziği Topluluğu Pop müzik toplulukları, pop müzik eserlerini seslendirmek üzere oluşturulan topluluklardır. Pop müzik topluluklarında.
MÜZEYYEN SENAR Rugeyye Koca 11/F 2. HAYATI; Cumhuriyet tarihinin en eski sanatçısı ve en değerli sanatçısı olan Müzeyyen Senar 1918 yılında Bursa’da Dünya’ya.
HACI SÜLEYMAN ÇAKIR KIZ ANADOLU LİSESİ. ARCANGELO CARELLI.
KLASİK MÜZİK TARİHİ Enstrümanlar, Terimleri ve Müzik Teorisinin Uygulaması.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
 Geleneksel Türk müziği çalgılarını 4 grupta inceleyebiliriz. Vurmalı çalgılar: davul, def, darbuka, zil, kaşık, bendir Üflemeli çalgılar: kaval, zurna,
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 4. ÜNİTE BAROK DÖNEM MÜZİĞİ
BAROK VE KLASİK DÖNEM.
MENDERES BALTA  Basım mürekkep uygulama yoluyla bir levha veya kalıbı kağıda yada kumaşa bastırarak, günümüzde ise birçok başka yöntemle metin.
HAZIRLAYAN : Özgür Arda Aslan 9A Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğmuştur. Babası Leopold Mozart, ablası.
Barok ve Klasik Dönem Enstrümanları
Bu sunuda çok sesli batı müziği orkestralarında bulunan çalgıları tanıyacağız. Bunlar çalınma şekillerine göre ailelere ayrılırlar.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ Hazırlayan :OMÜ Eğitim Fak.Resim –iş Öğrt. 2.Sınıf Öğrencisi Buket AKSAKAL CEMAL REŞİT REY
TÜRK BEŞLERI KIMDIR. MÜZIK HAYATLARı, ESERLERI, BESTELERI.
ROMANTIK DÖNEM VE BESTECILERI ROMANTIK DÖNEMDE BULUNAN BESTECILER.
 Müziğin alfabesi notalardır:  Nota: Seslerin yüksekliklerini (incelik/kalınlık) ve sürelerini göstermeye yarayan işaretlerdir.  Müziğin alfabesini,
METEHAN YAPICI 9/B ATT 127 LUDWİG VAN BEETHOVEN. LUDWİG Van BEETHOVEN Bu çocuğa iyi bakın, bir gün tüm Dünya onu tanıyacak." On yaşındaki Beethoven' ı.
MATERYAL TASARIMI DERSİ
İDİL BİRET İ dil Biret Kimdir ? 21 Kasım 1941 yılında Ankara’da doğan İdil Biret, Türk piyano sanatçısıdır.
Sunum transkripti:

doğum==> 4 mart 1678 ölüm==>temmuz 1741 ANTONİO VİVALDİ  doğum==> 4 mart 1678 ölüm==>temmuz 1741

ESERLERİ Operaları:  Bajazet (RV 703)  Cantone in Utica (RV-705)  Dorilla in Tempo (RV-709)  La fida Ninfa (RV-714)  Giustino (RV-717)  L'Incoronazione di Dario (RV-719)  Rosilena ed Oronta, RV 720 - 1728 L'Olimpiade (RV-725)  Orlando finto Pazzo (RV-727)  Orlando furioso (RV-728)  Villa Ottone, RV 729 - 1713 La verita in Cimento (RV-739)  Tito Manlio (RV-738)  Konçertoları: II Cımento dell'Armonia a dell'Invenzione, op.8 "La Primavera" (Four Seasons), op. 8. 1, RV 269 (Dört Mevsim)  La Cetra, op.9 VI Concerti a flauto traverso, op.10 "Il favorito", op. 11 no. 2, RV 277 - E minör "Il corneto da Posta", RV 363 - B flat Major "L'autunno", op. 8 hayır. 3, RV 293 - Fa Majör Çello ve orkestra için konçertolar (RV-398- 424)  Mandolin ve orkestra için konçertolar (RV-425)  İkili konçertolar (RV-531-548) 

BİYOGRAFİSİ Antonio Vivaldi, Giovanni Vivaldi ve Camillo Calichio çiftinin 9 çocuğunun birincisi olarak 4 Mart 1678 tarihinde Venedik’te dünyaya geldi. Lakabı Kızıl Rahip’ti. Babası, önceleri berberlik yapmış, daha sonra ise başarılı bir kemancı olmuştu. Antonio Vivaldi, ilk müzik eğitimini babasından almıştır. Annesi ise bir terzinin kızıydı.Antonio Vivaldi, 1693-1703 yılları arasında dini eğitim aldı. Bu arada 1696’da St. Mark kilisesinde kemancı olarak çalıştı. 1703’te ilk resmi işine, Venedik’teki dört yetimhaneden biri olan ve kızlara müzik eğitiminin verildiği, Pio Ospedale della Pieta’da başladı. Kızlar yetimhanesinde çalışırken bu okulla birlikte Avrupa’nın pek çok yerinde konser vermiştir. 1709 yılında bu görevinden ayrıldı. Antonio Vivaldi’nin Op.1 sonat seti 1705 yılında yayımlandı. 1709’da Op.2 keman sonatını Danimarka Kralı IV. Frederik’e ithafen yayınladı. 1723 ile 1724’te Roma’daki karnaval mevsimi için üç opera yazdı. 1725’te yazdığı eseri Op. 8, Il cimento dell'armonico e dell'inventione ile ünü daha da yayıldı. Bu yıllarda opera sanatçısı Anna Giraud ile ilişkisi başladı. 1725 yılından sonra tek başına konserler vermeye, konçertolar yazmaya başlamış ve Avrupa çapında büyük ün sahibi olmuştur. Antonio Vivaldi’nin hemen tüm yaratıları keman konçertosu biçimindedir. Müzik tarihinin ilk konçertolarının yazıldığı döneme rast gelir, hatta konçerto eserlerin yaratıcısı olarak kabul edilir. Bu yüzden Konçertonun Babası diye anılır.

Ancak, Vivaldi herkesin zannettiği gibi sadece keman ve orkestra eserleri yazmamıştır. Kemanın yanısıra flüt, obua, fagot gibi çalgılar için yazdığı birçok konçerto ve konçerto grosso’nun yanısıra, birçok sahne kantatı ve bilinen 38 opera eseri vardır 1737’de görevde yaptığı Ferrara’nın yöneticileriyle Vivaldi arasında sergilenecek operaların seçimi konusunda çıkan anlaşmazlık Vivaldi’nin işinden olmasına yol açtı. Bu olayın ardından Vivaldi, Amsterdam’a yerleşti. 28 Temmuz 1741’de Graz’da Anna’yı dinlemek için Avusturya’ya yaptığı yolculuğu sırasında Viyana’da konakladığı bir dulun evinde öldü. Hemen aynı gün kimsesizler mezarlığına gömüldü. Tüm hayatı boyunca kronik astım bronşit hastalığı ile uğraştı. Vivaldi’nin 500’den fazla konçertosu vardır. Fransız Barok müziğinde nefesli çalgılar ağırlıktayken, onun müziğinde yaylı çalgılar önem kazanır. 230 keman konçertosunun yanında, flüt, obua, çello, viyola, mandolin konçertoları vardır. Klasik müzikle ilgisi olmayanların bile bildiği Dört Mevsim Konçertosu en sevilen eseridir.