İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
11. ANKOS Yıllık Toplantısı, 28 Nisan - 1 Mayıs 2011, Muğla Üniversitesi.
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak Kütüphanemizce düzenlenen oryantasyon programına; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Kaynak Gösterme Teknikleri
Web sayfamızda ( manas. edu
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
3. Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı
Tarihçe  Milli Kütüphane kuruluş çalışmaları, 15 Nisan 1946 'da başlatılmış,  1 Nisan 1947'de koleksiyon adedi 'e ulaşmıştır.  Bugün Ankara İl.
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
Prof. Dr. Bülent Yılmaz H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Bilgi Çağında Kütüphane
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
Doç. Dr. F. Kemal Sönmez Dr. Halit Apaydın Dr. Orgun Deveci
Arşiv Türleri ve Arşivcilik/Belge Yönetimi
“Türkiye’de Kütüphanecilik Eğitiminin Yeniden Yapılanması” Mayıs 2000, İstanbul Y.T. Türkiye’de Kütüphanecilik Eğitiminin Yeniden Yapılanması Yaşar.
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
Springerlink.com Emel KAYNAK Stm-Info Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
Tarım Politikası Dersi-Uygulama Yayın Arama/Tarama
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
Muaz Ayhan IŞIK Türkiye Büyük Millet Meclisi
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, eğitim-öğretim yılında 41 öğrenciyle eğitime başlamıştır. Türk Dili ve Edebiyatı; kültürel mirasımızın geleceğe.
“ INDICATE” UZUN SÜRELİ SAYISAL KORUMA SAHA ÇALIŞMASI Hakan Koray OZLUK Bahadır AYDINONAT 15 – 16 Ekim 2012 Ankara.
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
Akademik Yılı.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ.
Kütüphane ve Dokümantasyon
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
KÜTÜPHANELER YURT İÇİ KÜTÜPHANELER Üniversite Kütüphaneleri
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
TÜRK DİLİ VE EdebİyatI bölümü
Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –
, DERNEK, YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE EĞİTİM FAALİYETLERİ MERKEZİNDE TÜRKÇE ÖĞRETİM YÖNTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK VE BU ALANDA ÇALIŞMALAR YAPAN.
ARŞİV KATALOGLARINDA STANDARTLAŞMA SORUNLARI: DEVLET ARŞİVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRİMİÇİ ARŞİV KATALOĞU Prof. Dr. Hüseyin ODABAŞ Çankırı Karatekin Üniversitesi.
ANKARA ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİNİ ZİYARET.
Dijital kütüphane işlevleri
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
Üniversite Yönetim Kurulu Rektörlüğe Bağlı Bölümler
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Gurbet Gunturk Evsel, MLIS
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1. SINIF ÖĞRENCİ PROFİLİ İstanbul-2018.
Kaynak Gösterme Teknikleri
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
Temel Bilgi Teknolojileri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Sunum transkripti:

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2017

TARİHÇE Türkiye’de Bilgi ve Belge Yönetimi bölümleri 2002 yılında Kütüphanecilik ve Arşivcilik bölümlerinin birleştirilmesi ile kuruldu. İlk Kütüphanecilik Bölümü 1963, yılında, ilk Arşivcilik Bölümü ise 1988 yılında eğitim-öğretim hayatına başladı.

1988 Yılında İstanbul, Marmara ve Ankara Üniversitelerinde üç Arşivcilik Bölümü açıldı. Bu yıl itibari ile Türkiye’deki Bilgi ve Belge Yönetimi bölümlerinin sayısı 9’dur.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünün kuruluş tarihi 2011’dir.

Prof. Dr. Bilgin Aydın (Böl. Başk.) Yard. Doç. Dr. Ekrem Tak AKADEMİK PERSONEL Prof. Dr. Bilgin Aydın (Böl. Başk.) Yard. Doç. Dr. Ekrem Tak Yard. Doç. Dr. Didar Bayır Prof. Dr. Niyazi Çiçek (İstanbul Üniv.) Araştırma Gör. Büşra Aktaş Kütükçü

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde Eğitim; Arşivcilik Kütüphanecilik Dijital Arşivler Tarihi Arşivler Osmanlı Tarihi Dokümantasyon merkezleri ve Müzeler alanlarında verilmektedir.

KAZANDIRILAN MESLEKİ YETERLİLİKLER VE UZMANLIKLAR   ARŞİVCİLİK ALANINDA Cumhuriyet Arşivleri donanımı/uzmanlığı Modern belgeler donanımı/uzmanlığı Bilgi Yönetimi donanımı/uzmanlığı Özel Arşiv ve koleksiyonlar donanımı/uzmanlığı Bilgi/Veri küratörlüğü donanımı/uzmanlığı Bilgi/Veri madenciliği donanımı/uzmanlığı

KÜTÜPHANECİLİK ALANINDA Kütüphane donanımı/uzmanlığı Araştırma kütüphanesi donanımı/uzmanlığı Okul kütüphanesi donanımı/uzmanlığı Halk kütüphanesi donanımı/uzmanlığı Çocuk kütüphanesi donanımı/uzmanlığı Kütüphane yöneticiliği donanımı/uzmanlığı

TARİHİ ARŞİVCİLİK ALANINDA Tarihi belgeler uzmanlığı Osmanlı Arşivleri uzmanlığı Yazma eser uzmanlığı Osmanlı Paleografya ve Diplomatik uzmanlığı Arşiv, koruma ve restorasyon uzmanlığı Müze Koleksiyonları uzmanlığı Müze küratörlüğü uzmanlığı

MODERN (DİJİTAL) ARŞİVCİLİK ALANINDA Elektronik Belge Yönetimi donanımı/uzmanlığı Dijital Arşivler ve Koleksiyonlar uzmanlığı Dijitalleştirme donanımı/uzmanlığı Ses ve görüntü donanımı/uzmanlığı Sistem yönetimi donanımı/uzmanlığı  Web site Yönetimi donanımı/yetkinliği Elektronik Bilgi Yönetimi donanımı/uzmanlığı

Dokümantasyon Merkezleri İŞ ALANLARI Kütüphaneler Arşivler Müzeler Dokümantasyon Merkezleri Banka ve Finansal kurumlar Kütüphanesi/Arşivi/Müzesi Tıp ve Sağlık Kurumları Kütüphanesi/Arşivi/Müzesi Basım-Yayın-Medya Kurumları Kütüphanesi/Arşivi/Müzesi Hukuk Büroları Kütüphanesi/Arşivi/Müzesi Belediyeler Kütüphanesi/Arşivi/Müzesi Yayıncılar/Yayıncılık Kuruluşları Yabancı Devlet kuruluşları

Özel Kurumlar Kütüphanesi/Arşivi/Müzesi Tiyatro ve Sanat arşivleri Özel Kütüphane/Arşiv/Müze Sesli görüntülü materyal arşivleri Yazılım – Sistem Geliştirme Şirketleri Elektronik Sistemler Üretici Kurumlar/Şirketler Uluslararası şirketler Endüstri Kütüphanesi/Arşivi/Müzesi Meslek Kuruluşları-Dernekleri Sivil Toplum Kuruluşları-Dernekler

İŞ ORTAMLARI

ARŞİVLER

KÜTÜPHANELER

Milli kütüphane, ankara

DİJİTAL ARŞİVLER

YAZMA ESERLER BELGE BİLİMİ RESTORASYON