BESLENİRKEN NELERE DİKKAT EDECEĞİZ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KANSER VE BESLENME.
Advertisements

ORGANİK TARIM.
Fıkıh Beden ve çevre temizliği
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ çıkış KAVRAMININ ÖĞRETİMİ.
GÜNAH, SEVAP, HELAL VE HARAM KAVRAMLARINI ÖĞRENİYORUM
YEMEK A D A B I.
TOPLUM SAĞLIĞI HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Dr.Müh.Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER GİMDES BAŞKANI. 1.HELAL YAŞAM SİSTEMİ 2.HELAL LOKMA 3.MODERNİTE VE HELAL GIDA 4.DÜNYADA HELAL GIDA ARAYIŞLARI 5.TÜRKİYEDE.
GÜNLÜK NAMAZLAR (5 VAKİT NAMAZ)
Hazırlayan: Bekir Salih KORKMAZ
GIDA GÜVENLİĞİ TÜKETİCİ HATTI 2008 YILI FAALİYET RAPORU “GÜVENLİ GIDA SAĞLIKLI TÜRKİYE”
HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM
Ebru Keser(1102) Sıla Kahraman(1100) Beden Eğitimi Performans ödevi
KURAN VE YORUMU 10. SINIF 4. ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
OSTEOPOROZ BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ.
ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 1
GDO’LU YİYECEKLER.
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
ADEM EROL BAFRA 30 AĞUSTOS İLKÖĞRETİM OKULU
Yenilmesi Ve İçilmesi Haram Ve Helal Olan Şeyler; Yemede Ve İçmede Edep Ve Terbiye Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Meram Nehir.
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü PEMBE SELEK
DİNLERİN VE İSLAM’IN EVRENSEL ÖĞÜTLERİ – 2
Tavşanlar ülkesinde o gün okullar açılıyormuş
İlk dişlerimiz 6-8 aylıkken çıkmaya başlar

SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ…
SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN GENEL ÖNERİLER
EVLERİNİN YANIDAKİ TAPINAKLAR
EFTADE PINAR GÜR Organik Kimya
İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
HAFTASI.
Hazır Gıdalar Açlık, yalnızca yemeklerden önce duyulan sevimsiz bir duygu degildir, aynı zamanda dünyada her yıl yüz binlerce kisinin ölümüne yol açan.
4. İYİLİĞİ EMREDİP KÖTÜLÜĞE ENGEL OLMALIYIZ
Aklın Dinî Sorumluluktaki Yeri ve Önemi
2. Nimete Şükür (Besmele ve Hamd)
DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ MERHABA! BEN AHMET’İN ve ELİF’İN DİŞİ, BEYAZ DİŞ. AHMET ve ELİF, BENİ HER GÜN SABAH VE AKŞAM OLMAK ÜZERE.
SAĞLIKLI OLMAK.
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ KAVRAMININ ÖĞRETİMİ çıkış
Kur’an-ı Kerim’i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
İnsanın Çabası: EMEK ve RIZIK
Çıkarımların Onarılması. Bazı durumlarda bir çıkarımı oluşturan öncüllerden bazıları gereksiz olabilmektedir. Bazı durumlarda ise çıkarımda bulunması.
Günün konusu Bağımlılık Bağımlılığın gelişimi 1.
“HAZİRAN 2015 DÖNEMİ MESLEKî ÇALIŞMALAR” PROGRAMI
TÜKETİCİ HAKLARI En son yaptığınız alışverişi hatırlıyor musunuz?
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?
Zararlı Alışkanlıklardan Kaçınmak. Zararlı alışkanlıklarla kastedilen, insan bedenine zarar veren ve tiryakilik oluşturması sebebiyle insanı kendine esir.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
fen bilimler
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
Değerlendirme Soruları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
MONOSODYUM GLUTAMATIN ENDÜSTRİYEL ÜRETİMİ
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
ÇAY ŞEKERİYLE ALDIĞIMIZ BİR KARBOHİDRAT:FRUKTOZ
Bugün neler öğreneceğiz?
İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR?  İnsan sağlığına zararlı maddelerin, fiziksel kalıntılar barındırmayan,çevreyi olumsuz şekilde etkilemeyen, doğal.
Hukukta bir hüküm vermek için delil gereklidir. Yani hâkimin hükme nasıl ulaştığını gösteren meşru bir dayanağın olması gerekir. Bu delilin de bir kaynağı.
Peygamberimiz Ve Güzellik Zeynep Nur Balki 11/F 5172.
İ slamda ibadetin amacı ve önemi. İ badetin insanlar için önemi nedir?  Kur’an-ı Kerim’in temel konularından biri de ibadettir. İbadet; Allah’a sevgi,
70 Y ıLLıK B IR H AYAT Orhan ÇELİK. N ASıL B IR İ NSAN Erkek Üniversite Mezunu Üniversite Mezunu 24 Yaşında Namaz Kılmaya Başladı 25 Yaşında İş hayatına.
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
AİLE NEDİR ? Aile, evlilik ve kan bağına dayanan; anne, baba, çocuklardan oluşan en küçük sosyal gruptur. Toplum, ailelerden oluşur. Bu nedenle, aile.
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
Sunum transkripti:

BESLENİRKEN NELERE DİKKAT EDECEĞİZ? NASIL BESLENİYORUZ? BESLENİRKEN NELERE DİKKAT EDECEĞİZ?

Kazancımız helal mi, haram mı? Bize sunulan yiyecek ve içecekler Helal mi? Bize sunulan yiyecek ve içecekler sağlığa zararlı mı?

1-

NEDEN 1 GÜNDE DEĞİL DE 3 GÜNDE HAFIZ OLDU?

HELAL VE HARAM NEDİR? Kur’an-ı Kerimde Allah’ın yeme, içme ve kullanmamız için izin verdiklerine HELAL, yeme içme ve kullanmamız yasak olanlara da HARAM denir.

2 - HELAL OLANLAR

HARAM OLANLAR Kur’an-ı Kerim’de zikrolunan haram gıdalar DOMUZ : Birçok ayette haram olduğu bildirilir. Allah tarafından insan sağlığına zararlı olarak yaratılmış ve bu dünyadaki imtihanımız gereği yenmesi yasaklanmıştır. ÖLMÜŞ HAYVAN ETİ VE KAN: Birçok ayette haram olduğu bildirilir. Yine insan sağlığına zararı söz konusudur. ALLAH’TAN BAŞKASI ADINA KESİLEN HAYVAN: Birçok ayette haram olduğu bildirilir. Bismillahi allahüekber

HARAM OLANLAR Kur’an-ı Kerim’de zikrolunan haram gıdalar ET YİYEN HAYVAN: Birçok ayetten ve hadislerden yola çıkarak alimler haram olduğuna karar vermişlerdir. SÜRÜNGEN VE BÖCEKLER: Birçok ayetten ve hadislerden yola çıkarak alimler haram olduğuna karar vermişlerdir. SARHOŞ EDEN İÇECEKLER (ALKOL, ŞARAP VB): Birçok ayette sarhoşluk veren şeylerin haram olduğu bildirilir.

HARAM OLANLAR SİGARA: Tahrimen mekruh, mekruha devam haramdır. UYUŞTURUCU MADDE: Haramdır.

HARAM OLANLAR HİKMETLERİ ÖZETLERSEK 1 – İmtihan gereği. 2 – Sağlığa zararı var. 3 – İnsan mizacını olumsuz etkiler. 4 – Topluma olumsuz etkileri var.

BU EMRİN HİKMETİ NE OLA Kİ? NEDEN HELAL GIDA? ALLAH EMRETTİĞİ İÇİN BU EMRİN HİKMETİ NE OLA Kİ?

SAĞLIKLI YAŞAMAMIZA SEBEP OLUR HELAL GIDANIN HİKMETİ (En Önemli 2 Tanesi) YAPILAN İBADETLERDEN ZEVK ALMAMIZI SAĞLAR SAĞLIKLI YAŞAMAMIZA SEBEP OLUR

3 - SAĞLIK - Eğer doğal ürün bulursanız sağlıklıdır. - Gıdalar ne kadar sağlıklıdır? - Eğer doğal ürün bulursanız sağlıklıdır. - Her ürün doğal mıdır? - HAYIR - Nasıl? - Bugün piyasadaki neredeyse tüm ürünlerde çeşitli nedenlerle KATKI MADDELERİ kullanılmaktadır. - Peki Katkı Maddesi nedir? Bunlar helal ve sağlıklı mı?

Katkı maddelerinin ve Endüstriyel gıda maddelerinin zararları tüm insanlık için ortak değer olduğundan tespit edilen zararlılar birçok ülkede yasaklanmaktadır. Ancak helal mi? Haram mı? sorusuna kesin ve tam cevap verebilmek için ciddi çalışmaların ve araştırmaların yapılmasını gerekmektedir.

Katkı Maddeli Ürünler A ) Et ve Et Mamulleri B ) Un ve Unlu Mamuller C ) Şeker ve Şekerli Mamuller D ) Tuz E ) Süt ve Sütlü mamuller F ) Meşrubatlar G ) İlaçlar H ) Temizlik Ürünleri I ) Sanayii Ürünleri

ÇOK KULLANILAN GIDALARA ÖRNEKLER

MARGARİN Hangisi Sağlıklı?

GAZLI İÇECEKLER

ŞEKER ÇEŞİTLERİ

HAZIR GIDALAR

HAZIR GIDALAR

HAZIR GIDALAR

İYİ GÜZEL HOŞ AMA BİZ NE YİYECEĞİZ?

1) DOĞAL GIDALAR, 2) KATKI MADDESİ KULLANILMAYAN GIDALAR 3) HELAL SERTİFİKALI ÜRÜNLER

HELAL SERTİFİKA MÜSLÜMAN ÜLKELERCE BELİRLİ STANDARTLAR GELİŞTİRİLEREK OLUŞTURULAN BİR SİSTEMDİR. ÜLKEMİZDE CİDDİ ANLAMDA İLK VE İSLAM ÜLKELERİ TARAFINDAN TANINAN KURULUŞ “GİMDES”TİR.

UNUTMAYIN. SİZ NE TALEP EDERSENİZ ÜRETİCİLER ONU ÜRETECEKTİR UNUTMAYIN! SİZ NE TALEP EDERSENİZ ÜRETİCİLER ONU ÜRETECEKTİR. TÜKETİCİLER OLARAK HELAL ÜRÜN TALEP EDİP HELAL SERTİFİKALI ÜRÜNLER SATIN ALALIM. BİR ZAMAN SONRA ÜRETİCİLER DE HELAL ÜRETME ZORUNDA KALACAKTIR.