ÖNEMLİ Insert client name

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
MUHTASAR BEYANNAMELER
BİLDİRİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA (VUK 405 GT)
İŞ SOHBETİ: DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ SON EKONOMİK GELİŞMELERE BAKIŞ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI İş Dünyası Vakfı, İstanbul 30 Ocak 2009 T.C. MALİYE.
1 “VARLIK BARIŞI” 5811 sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun Mürsel Ali KAPLAN Gelir İdaresi Daire Başkanı.
MİHDİYE ORHAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
GİDER VERGİLERİ KANUNU BANKA SİGORTA MUAMELE VERGİSİ
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
ERK İSG&İK –
VAN İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Gelirin Beyanı. Zorunlu Toplama Mükellefler GVK’ nun 2. maddesinde belirtilen 7 gelir unsurundan birini veya birden fazlasını elde edebilirler. Bu gelirlerden.
Burcu Di ş isa ğ lam S.M.M.M.. YEN İ ARACILIK SÖZLEŞMES İ DÜZENLENEN MÜKELLEFLERE İ L İ ŞK İ N B İ LG İ G İ R İ ŞLER İ BU TEBL İĞİ N YÜRÜRLÜ Ğ E G İ RD.
MONOGRAFİ 5 Getiri Ltd. Şir.’nin Mayıs 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız.
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
ŞANS OYUNLARI VERGİSİ (ŞOV) EKİM 2007
 GVK 94 üncü maddesi GENEL TEVKİFAT uygulaması olmakla birlikte 2006 yılı başından itibaren uygulamaya giren GVK Geçici 67’inci maddesi de SPESİFİK-KISMİ-
BULANIK ANADOLU LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
ÖDEME EMRİ UYGULAMASI İbrahim ARSLAN
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
NEVİŞET KAMEROĞLU ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
YALIHÜYÜK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 6 İlköğretim Diploması 1.Sözlü Başvuru 15 Dk 7 Merkezi Sınav İşlemleri (TEOG)1.
ŞEHİT KEMAL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri.
(456 NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ)
Güncel Mesleki Sorunlar ve Sorunların Çözümü İçin Yapılan Çalışmalar
İLAN VE REKLAM VERGİSİ MUHASEBE 1 DERSİ BELEDİYE İŞLEMLERİ MODÜLÜ İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ DERS NOTLARI.
E-Tebligat 1: E-Tebligat Ne Zaman Başlıyor? E-Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak, bu tarihten önce E-Tebligat sistemini.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
E-Tebligat Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir 20/11/2015 MARDİN.
 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 456)  5.2. Gelir Vergisi Mükelleflerinin Bildirimi ve Elektronik Tebligat Adresi Edinmesi  Elektronik tebligat.
Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Hakkında
E-DEFTER UYGULAMASI Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TÜRK VERGİ SİSTEMİ 4. ÜNİTE: GELİR VERGİSİNİN TARHI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
FİNANS YÖNETİMİ.
MALİ TATİL İHDAS EDİLMESİ HAKKINDA KANUN Mustafa Dündar Gelirler Başkontrolörü.
Rize RTEÜ Pedagojik Formasyon Programı Muhasebe ve Finansman Bölümü
SMMM SELAHATT İ N Ş AH İ N.  Katma De ğ er Vergisi yani KDV, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödedi.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
KIRŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
MUHTASAR AYLIK PRIM HIZMET BEYANNAMESI
MUHTASAR AYLIK PRIM HIZMET BEYANNAMESI
KIRŞEHİR SERBEST MUHASEBECİ
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
MESLEKTAŞ BİLGİ ALIŞ VERİŞ TOPLANTISI
KARAYAHŞİLER ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
İSTİHDAM TEŞVİKLERİ.
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ 2019
Katılım Bankalarında Muhasebe Organizasyonu ve Muhasebe Uygulamaları
Sunum transkripti:

ÖNEMLİ Insert client name Erdikler Görüşü: Vergi dairesine verilen “Muhtasar Beyanname” ile SGK’ya verilmesi gereken “Aylık Prim ve Hizmet Belgesi”nin birleştirilerek tek beyana dönüştürülen “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi” Devletin gelir toplama maliyetlerini ve mükelleflerin vergiye ve sosyal güvenlik primlerine uyum maliyetlerinin azaltılması, gönüllü uyumun teşvik edilmesi ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla getirilen yerinde bir uygulamadır. Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin, ertesi ayın 23. günü saat 23.59'a kadar yetkili vergi dairesine elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir. Beyan edilen vergi ve sigorta primleri ayrı ayrı tahakkuk ettirilir ve ödemeleri ilgili vergi kanunları ile 5510 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde yapılır.   Vergi kanunlarına göre muhtasar beyanname verme yükümlülüğü bulunan ve aynı zamanda 5510 sayılı Kanuna göre aylık prim ve hizmet belgesi veren mükelleflere/işverenlere vergi kimlik numaraları ile kurum işyeri sicil numaralarının eşleştirilmesi amacıyla bir defaya mahsus olmak üzere Tebliğ ekinde yer alan "Vergi Kimlik Numarası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri Sicil Numarasının Eşleştirilmesine İlişkin Bildirim"i (Ek-8) elektronik ortamda gönderme zorunluluğu getirilmiştir. Söz konusu formun Tebliğin yayım tarihini izleyen ayın sonuna kadar (31.03.2017 tarihine kadar) internet vergi dairesi üzerinden elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir. Uygulamaya Kırşehir ili merkez ve ilçelerinde bulunan mükellefler/işverenler (281 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde belirtilen bankalar hariç) için Haziran ayında verilmesi gereken beyannameler dahil olmak üzere 01.06.2017 tarihinden itibaren, diğer mükellefler için ise 01.01.2018 tarihinden itibaren başlanacaktır. ÖNEMLİ Muhtasar Beyanname ve aylık prim ve hizmet belgesi birlikte verilecektir. Uygulama tüm ülke çapında 01.01.2018 tarihinde yürürlüğe girecektir. Ek-8 nolu Bildirimin 31 Mart 2017’ye kadar elektronik ortamda gönderilmesi gerekir.