HAVA HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
Advertisements

Nevşehİr Ünİversİtesİ
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Okan Üniversitesi – İstanbul, 20 Şubat 2009 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemindeki Gelişmeler.
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
ADANA ERKEK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
ÖSYM TERCİH NASIL YAPILIR.
Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri gibi ders grupları başarısı yerine Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya,..gibi.
Yerleştirme Sistemindeki
ÖSS Portalınız - # Gelecek Rehberiniz, 20 Şubat 2009 Yeni Sınav Sistemi  Genel Amaçlar:  Adayların Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri.
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ
TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri
Özel Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alan Bölümler
ASKERİ OKULLAR VE POLİS OKULLARINA GİRİŞ KOŞULLARI
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
KOMUTANLIĞINA BAĞLI ORTA DERECELİ ASKERÎ OKULLARA BAŞVURU KOŞULLARI
GÖLCÜK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DERS YILI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARI
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
Üniversiteye girişte iki aşamalı yeni sistem, 29 ocak 2009 tarihli YÖK toplantısında kararlaştırılarak 21temmuz 2009 tarihinde kesinleştirildi.
Hazırlayan: Ufuk ŞENSOY ZAİM Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni ÖSYS SINAV S İ STEM İ (YGS – LYS)
ÖSYS TANITIM SEMİNERİ (YGS-LYS). ÖSS DE 2 AŞAMALI VE 6 OTURUMLU SINAV YAPILACAK 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme.
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
BAŞVURU NASIL YAPILACAK 2016-ÖSYS başvuruları 2 aşamadan oluşmaktadır: 1) Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi ve onay kodunun sisteme.
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
ELEME,SEÇME,SIRALAMA!
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla birinci aşama için «YAZILI»
DİDİM ESRA KARAKAYA ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ.
2016 – ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı 13 Mart 2016 YGS Sınavı Başvurular Ocak 2016 tarihleri arası Başvuru Ücreti 55TL tarihleri.
ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI MEZUNLARI SINAVSIZ GEÇİŞ.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde,
AYFER KADAKAL DÖLEK PSİKOLOJİK DANIŞMAN ve REHBER ÖĞRETMEN.
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
(ÖSYS) KILAVUZU. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri 6-20 OCAK 2016 ÜCRET ÖDEME İÇİN SON GÜN, 21 OCAK 2016.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KARAMAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE 1) İLE YATAY GEÇİŞ
Kurumlararası Yatay Geçiş
GENEL BAŞVURU KOŞULLARI
EFSANE BİLİM…. EFSANE BİLİM EFSANE BİLİM..
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Pilotaj Bölüm Başkanlığı
Sunum transkripti:

HAVA HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR? 2017

Hava Harp Okuluna başvuracak adayların; boylarının 165-190 cm arasında (165 cm ve 190 cm dahil), vücut kitle endeksinin ise 19 kg/m2 ile 29 kg/m2 (19 kg/m2 ve adayların 29 kg/m2 dahil) arasında olması gerekmektedir. Örneğin 1.80 m boyunda, 80 kilo bir adayın vücut kitle endeksi 80/(1.8*1.8)=24.69)’dir.

Sadece 2017 ÖSYS Kılavuzundaki kutucuğun işaretlenmesi, Hava Harp Okulu öğrenci adayı olabilmek için YETERLİ DEĞİLDİR. İlgili kutucuğu işaretlediği halde 04 Nisan-15 Mayıs 2017 tarihleri arasında www.msb.gov.tr internet adresinden “Hava Harp Okulu 2017 Yılı ÖSYS Aday Başvuru Formunu” doldurarak başvuru yapmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

ÖSYM Bşk.lığının sınav sonuçlarını açıklamasıyla birlikte, ihtiyaç duyulan öğrenci sayısına göre "Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” veya "Baraj Puan” belirlenecektir. Belirlenen baraj puanlarının üzerinde not alan adaylar, diğer seçim aşamaları için Hava Harp Okuluna davet edilecektir. Hava Harp Okulunda icra edilecek seçim aşamalarına katılım için çağrı belgeleri ve çağrı tarihleri, www.msb.gov.tr ve www.hho.edu.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Posta yolu ile herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Hava Harp Okulundaki seçim aşamalarında ve Öğrenci Seçme Uçuşlarında (yalnız uçuş kriterine göre) başarılı olan adaylar; Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) MF-1, MF-2, MF-4 puan türlerinin en yükseği esas alınarak yapılacak performans puanlamasına göre sıralanacak ve belirlenen kontenjana göre asil/yedek liste oluşturularak intibak eğitimine çağrılacaklardır.

Seçim süreci boyunca isteyen adaylar Hava Harp Okulu tesislerinde kalabilecektir. Adayların yemek ve yatma ihtiyaçları Hava Harp Okulu tarafından ücretsiz karşılanacaktır.

ÖZEL KOŞULLAR 2017 Yılı Yükseköğretime Geçiş (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) katılmış ve tespit edilecek taban puanı almış olmak, En fazla 20 yaşında olmak (1997 ve sonrası doğumlu) (yaş düzeltmesi yaptıranların düzeltmeden önceki yaşı dikkate alınır), 11 Mayıs 2000 tarihli, 4566 Sayılı Harp Okulları Kanunu'nun 36'ıncı maddesinde düzenlenmiş olan "Harp Okulları Giriş Şartlarını” taşımak, Lise ve dengi okullardan 2017 yılı Haziran döneminde mezun olacak durumda olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 yılında mezun olmak,

HAZIRLAYAN : Uzm. Psk. Dan. Onur ULUSOY DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN WWW HAZIRLAYAN : Uzm. Psk. Dan. Onur ULUSOY DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN WWW.UZMANPDR.COM