MIX 09 9/27/2017 © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may be registered.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Parti Yönetimi SAP Best Practices. ©2011 SAP AG. All rights reserved.2 Amaç, Faydalar ve Anahtar Süreç Adımları Amaç  Faaliyet prosesini ayrıntılı biçimde.
Advertisements

1 Seminer wikileaks çağında bilgi sızması Mahrem bilgilerinizi, ticari sırlarınızı, entellektüel sermayenizi koruyun Çorlu / Tekirdağ
.NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI
SharePoint İş Süreçleri Yönetimi
Silverlight Daron Yöndem INETA Türkiye Başkanı
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
BOLOGNA SÜRECİ - EĞİTİM ÖĞRETİM GÜNCELLEME
Kurumsal Kaynak Planlama ( Enterprise Resource Plannning)
WINDOWS Azure Haluk Burçak Çakıroğlu Microsoft Ortadoğu ve Afrika
Microsoft Eğitim ve Sertifikasyon Programları
4/3/ :47 PM © 2004 Microsoft Corporation. All rights reserved.
FRAMEWORK.
Burcu Musaoğlu Data Sistem A.Ş..
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgi Servisleri (IS) GRID Kullanıcı Eğitimi Boğaziçi Üniversitesi 2007, İstanbul Emrah AKKOYUN.
Microsoft Gelişim Atölyesi Kampı 2 Şubat 2010 – Microsoft Türkiye İstanbul Ofisi Mesut MERT Teknoloji Danışmanı Microsoft Corporation.
Aktivite Yönetimi CRM için SAP Best Practices
Microsoft® Lync™ Başlıca Yeni Özellikler
Yeni Microsoft ® Lync ™ 2010 Platformu Yeşim Sünger İş Ortakları Teknoloji Danışmanı
Sabit Fiyatlı Faturalamaya Sahip Servis SAP Best Practices.
İÇERİK İhtiyaç Amaç Yazılım Emniyeti Yaşam Döngüsü Süreçleri Sonuç
WCF Ö ğ reniyorum Ders 1 – Data Contracts Burak Selim ŞENYURT MVP(Connected System Developer) INETA Speaker
Yazılım Sertifikasyonunda Karşılaşılan Zorluklar
MVP (Microsoft Most Valuable Professional) Nedir? Microsoft’un En Değerli Profesyonelleri (MVP’ler) bir veya daha fazla sayıdaki Microsoft ürünü konusunda.
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
SAP Best Practices Hazır Sektörel & Sektörler Arası Know-How SAP Müşterileri ve SAP İş Ortakları için Kullanılabilirlik.
Ders 3 – Bindings(Bağlayıcılar)
WCF Öğreniyorum Ders 0 - Temeller Burak Selim ŞENYURT
Web'i Aydınlatın: Silverlight 2 Daron Yöndem INETA Türkiye Başkanı, MVP.
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
Görsel Programlama Dr. Muhammet Balcılar
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
E-Hizmet: Şikayet ve İade Yönetimi CRM için SAP Best Practices SAP Best Practices.
Emrah Uslu TCM | Teknoloji Çözümleri Merkezi emrah. com
Etkileşimli Raporlama CRM için SAP Best Practices SAP Best Practices.
Genel Masraf Yeri Planlaması
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
Kurumsal Kaynak Planlama ( Enterprise Resource Plannning)
Ders 2 – Veri Sözleşmeleri II
Seri Numarası Yönetimi SAP Best Practices. ©2011 SAP AG. All rights reserved.2 Amaç, Faydalar ve Anahtar Süreç Adımları Amaç  Faaliyet prosesini ayrıntılı.
Sabit Fiyata ve Z&M Faturalamasına Sahip Satış Sözleşmesi SAP Best Practices.
Bölüm Raporlaması SAP Best Practices. ©2011 SAP AG. All rights reserved.2 Amaç, Faydalar ve Anahtar Süreç Adımları Amaç  Bölüm raporlamasının amacı,
Dönem Sonu Kapanışı Servis Siparişleri SAP Best Practices.
ALİ FINDIK Galatasaray Ünİversİtesİ 2015
İç Sipariş AR&GE Planlaması SAP Best Practices. ©2011 SAP AG. All rights reserved.2 Amaç, Faydalar ve Anahtar Süreç Adımları Amaç  Bu proses, masrafları.
Türkiye için SAP Best Practices Baseline Package V1.605 What's New.
Microsoft Windows Server 2003 © Yenilikler ERCAN SAPMAZ.
Microsoft ® Lync ™ Başlıca Yeni Özellikler Kadir Kaya Çözüm Satış Uzmanı Microsoft Türkiye
Onur Görür Ürün Grubu Pazarlama Müdürü Microsoft Türkiye.
Akıllı İstemcileri Geliştirmek ve Dağıtmak
Muammer Benzeş MVP (IIS) Bulut Bilişim /muammerbenzes.
Muammer Benzeş MVP (IIS) /muammerbenzes.
PHP on Windows Muammer Benzeş
Virtual Machine Manager 2008 R2 Muammer Benzeş MVP (IIS)
Muammer Benzeş MVP (IIS)
IIS 7.5 : Uzak Yönetim Muammer Benzeş MVP (IIS)
SQL Server 2008 ile Verileriniz Daha Güvenli Selçuk UZUN Yazılım Geliştirme Teknolojileri Yöneticisii Microsoft Türkiye.
Muammer Benzeş MVP (IIS) /muammerbenzes.
Hatalar ve Özel Durumları Yönetmek try..catch..finally throw throw Anahtarı Exception Exception Sınıfları.
Office 365 Bulutta Lider Güvenlik ve Kullanım Barış Bilge Bekoğlu
One Touch Video Kurumlar, İşletmeler ve Çağrı Merkezleri için internet tabanlı ve mobil etkileşimli video çözümü 2010 Avaya Inc. All rights reserved.
Herkese Merhaba!!! Öncelikle bugün bizleri dinlemeye geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Kısaca kendimi tanıtayım. Ömer Önerge, Arena Bilgisayar’da Office.
Dünyada siber tehditlerin kaynağı
Araş. Gör. Nilay BIÇAKCIOĞLU
AE= COS (Phi_e) *Cos (Lambda_e)
XNA ile Oyun Programlama
AE= COS (Phi_e) *Cos (Lambda_e)
Developing Machine Learning Applications with ML.NET
Sunum transkripti:

MIX 09 9/27/2017 © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may be registered trademarks and/or trademarks in the U.S. and/or other countries. The information herein is for informational purposes only and represents the current view of Microsoft Corporation as of the date of this presentation. Because Microsoft must respond to changing market conditions, it should not be interpreted to be a commitment on the part of Microsoft, and Microsoft cannot guarantee the accuracy of any information provided after the date of this presentation. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY, AS TO THE INFORMATION IN THIS PRESENTATION.

WF & WCF 4.0, Dublin, Oslo Burak Selim Şenyurt 9/27/2017 WF & WCF 4.0, Dublin, Oslo Burak Selim Şenyurt Microsoft MVP (Connected System Developer) www.bsenyurt.com selim@bsenyurt.com © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may be registered trademarks and/or trademarks in the U.S. and/or other countries. The information herein is for informational purposes only and represents the current view of Microsoft Corporation as of the date of this presentation. Because Microsoft must respond to changing market conditions, it should not be interpreted to be a commitment on the part of Microsoft, and Microsoft cannot guarantee the accuracy of any information provided after the date of this presentation. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY, AS TO THE INFORMATION IN THIS PRESENTATION.

İçerik Faz 1 : Bilgileri Tazeleme Zamanı Geleceğe Dönüş WCF Nedir? WCF 4.0 Yenilikleri Nelerdir? WF Nedir? WF 4.0 Yenilikleri Nelerdir? WCF ile WF İlişkisi Faz 2 : Durum Analizi Büyük Resim Büyük Resim için Sorunlar Önerilen Yeni Çözümler

İçerik Faz 3 : Geleceğe Bakış Örnek Vaka Örnek Vaka Özeti Dublin Dubin Neler Vaat Ediyor? Dublin için Örnek Vaka Oslo Oslo Neler Vaat Ediyor? Oslo için Örnek Vaka Faz 4 : Toparlama Özet Soru Cevap

İş Süreçleri Çok Önemlidir.

FAZ 1 Bilgileri Tazeleme

Geleceğe Dönüş .Net 4.0 .Net 3.5 .Net 3.0 Dublin Oslo CLR 2.0 CLR 4.0 WCF WF SP 1 Dublin .Net 3.5 WCF WF .Net 3.0 WCF WF WPF CardS Oslo .Net 2.0 CLR 2.0 CLR 4.0

WCF Nedir? Servis Yönelimli Mimari(SOA) için etkili çözümlerden biridir. Var olan dağıtık mimari modellerini tek bir anlamda(Unique) ele alır. Daha yüksek performans ve ölçeklenebilirlik sunar. Daha kolay entegrasyon, genişletilebilirlik, yönetilebilirlik sağlar. Platform bağımsızlığı global standartlar ile daha kolay destekler.

WCF 4.0 Yenilikleri RESTful modeline uygun servislerin daha kolay geliştirilmesi. Yeni Şablonlar Singleton&Collection Servisleri, Atom Feed ve Publishing Protocol servisleri, Http Plain XML Servisleri Mesaj Genişletmeleri WS-Discovery, WS-I BP 1.2 protokolleri için destek Duplex durable mesajlaşma desteği Korelasyon(Correlation) kolaylığı.(Farklı programlama tekniklerine sahip mesaj korelasyon tekniklerinin, sorgulama mekanizması ile standardize edilmesi) Dekleratif WF servisleri (XAML ile tüm uygulamanın sunumdan servise, servisten WorkFlow’a kadar modellenebilmesi) Codeplex te yayınlanan WCF Restful Starter Kit ile Restful maddesindeki şablonlar VS 2008 üzerinde kullanılabilir. Bu bir CTP sürümüdür. .Net 4.0 öncesinde bir ön fikir vermektedir. Correlation -> Mesajlar arası ilişkileri ifade eder.

Temel Aktivite Kütüphanesi WF Nedir? Visual Studio WF Designer WF Çalışma Zamanı Host Uygulama Aktiviteler Workflow Diğer Aktivitiler Temel Aktivite Kütüphanesi (BAL)

Host (.exe, IIS/WAS, .NET Servisleri, …) WF Nedir? Host (.exe, IIS/WAS, .NET Servisleri, …) WF Çalışma Zamanı Genişletmeler İzleme … Sürerlik Workflow Aktivite Kütüphanesi Araçlar Visual Studio VS Debugger Rehosted Designer

WF 4.0 Yenilikleri Workflow modeline yönelik genişletmeler. Sürerlik(Persistence) kontrolu, Transaction, Telafi(Compensation) desteği, Veri bağlama(Data Binding)... Güncelleştirilmiş görsel tasarım ortamı ISVs XAML hata ayıklama(Debug) yeteneği Son kullanıcı(End User) için kullanım kolaylığı Tasarım ve çalışma zamanı yetenekleri Daha yüksek performans Arttırılmış ölçeklenebilirlik. Yeni Flowchart akış tipi. Yeni built-in aktivite bileşenleri Windows PowerShell, Veritabanı Mesajlaşma...

WCF ile WF İlişkisi Workflow Workflow WCF Servis Noktası Servis ve bu servisi kullanan WF istemci arasındaki bağlar daha zayıf. Mesaj yoluyla iletişim. Aktiviteler arası bağlar daha kuvvetli. Parametre kullanımı mümkün.

FAZ 2 Durum Analizi

Büyük Resim (Big Picture) IT ÇEVRESİ Uygulamalar IT Profesyonelleri Enterprise Mimarları İş Analistleri Geliştiriciler İş Süreçleri Servisler Günümüz IT ortamlarında pek çok uygulamanın bir arada koştuğu ve üzerlerinde çeşitli iş süreçlerinin yürüdüğü senaryolar söz konusudur. Bu senaryoya dahil olan kesimler için, iş süreçlerine ait bilgilerin tanımlanması, saklanması, kolayca takip edilmesi ve yönetilmesi önemli ama bir o kadarda gerçeklenmesi zordur. Ölçek büyüdükçe bu sorunlar IT çevrelerine daha büyük problemler yaşatmaktadır.

Büyük Resim için Sorunlar Dağıtık çevrede yer alan uygulamaların izlenmesi ve yönetilmesindeki zorluklar. İş süreçlerinin giderek daha fazla sayı ve çeşitte uygulama üzerinde dağılması. WCF ve WF mimarilerinin iç içe geçmeleri sonrası daha kolay tasarlanabilme, modellenebilme, geliştirilebilme ihtiyaçları. IT Çevresinde farklı profile sahip elemanların bir arada çalışabilmesinde yaşanan sıkıntılar. İş süreçlerindeki değişikliklerin, yenilemelerin daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılması ihtiyacı. 3ncü parti ISV lerin süreçlere daha kolay dahil olabilmeleri ihtiyacı.

Önerilen Yeni Çözümler Visual Studio Oslo Windows Server “Dublin” WF and WCF services Yönetim Araçları (Administration Tools) Sistem Merkezi(System Center) .NET Framework IIS/WAS

FAZ 3 Geleceğe Bakış

Örnek Vaka 5 1 2 3 4 IT Pro. Enterprise Mimar IIS Quadrant İş Analisti Dublin Application Server 4 Oslo Depo(Repository) Geliştirici Visual Studio

Örnek Vaka Özeti Değişiklikler kolayca ve hızla yapılabilir. Farklı profiller bir arada daha etkin çalışabilir. Değişikliklerin maliyeti çok daha azdır

Örnek Yeniden Başlatma Dublin? Yönetim ve İzleme PowerShell Uzun Süreli Servisler (WF Servisleri) Diğer Servisler IIS Yönetim Sürerlik Otomatik Başlatma Örnek Yeniden Başlatma Mesaj Yönlendirme İzleme Sürerlik Deposu->Persistence Storage İzleme Deposu->Tracking Storage Sürerlik Deposu İzleme Deposu

Dublin Neler Vaat Ediyor? Windows/IIS/.NET 4.0 Visual Studio IIS Yönetim WF and WCF Proje Şablonları IIS/WAS Sunma (Hosting) Sürerlik (Persistence) İzleme (Monitoring) Mesajlaşma (Messaging) System Center WF ve WCF Altyapısı Windows Application Server

Dublin Neler Vaat Ediyor? Dublin İlaveleri Dublin Genişletmeleri Windows/IIS/.NET 4.0 Quadrant Visual Studio IIS Manager Dublin için Model Dağıtımı WF and WCF Proje Şablonları WF and WCF Yönetim Modülleri App Server SCOM Pack Yönetim API leri (PowerShell) IIS/WAS Sunma Sürerlik İzleme Mesajlaşma Keşif ve kontrol Güvenilirlik Uygulama Bazında Versiyonlama, Bölümleme, Yönlendirme System Center WF ve WCF Altyapısı Sürekli Zamanlyıcı Servisi Keşif Servisi SQL Sürerlilik Sağlaycısı WF SQL İzleyici Sağlayıcısı WCF SQL Davranış İzleyicisi Servis Yönlendirme Burada nelerden bahsedildiğini görselden öğrenmeliyiz. Çalışma Zamanı Veribatanı Şema Sürerliliği Şema İzleme Windows Uygulama Sunucusu

Dublin Neler Vaat Ediyor? WF ve WCF uygulamaları için standart hosting. Windows Server' ın bir parçası olabilecek şekilde Workflow ‘ lar için sunucu görevi. Prebuilt Geliştirici Servisleri Mesaj tabanlı bağıntı(Message Based Correlation) İçerik tabanlı mesaj yönlendirme(Content Based Message Forwarding Service) VS Şablonları Ölçeklenebilirlik Kolay yönetilebilirlik WF olaylarını izleyebilme Genişletilmiş izleme ve yönetim. Dublin olmadığı takdirde sunucu görevini üstlenecek altyapının geliştiriciler tarafından kurulması gerekmektedir. (Elbette Non-WF servisler içinde sunucu görevi üstlenir)

Dublin için Örnek Vaka WF Durumunu Sakla WF Durumunu Yükle Dublin IIS Asp.Net IIS Asp.Net Sürerlik Deposu Yük Dengeleyici IIS Asp.Net Dublin IIS Asp.Net Yük Dengeleyici -> Load Balancer WF Durumunu Yükle

“M” ile modelin tanımlanması Oslo? Visual Studio “Quadrant” TLR “M” ile modelin tanımlanması Oslo Saklama Deposu (Repository) TLR ToolLanguageRepository

Oslo Neler Vaat Ediyor? WF, WCF gibi ekipmanları içeren iş çözümlerine ait bilgilerin modelleme dili(“M”) ile tanımlanabilmesi. Tanımlanan bilgilerin ve bu bilgilere ait şemaların SQL kaynaklı bir saklama deposunda(Repository) tutulabilmesi. Saklanan bilgilerden üretilen iş süreçlerinin Visual Studio, Quadrant gibi araçlarca kullanılabilmesi. WCF, WF gibi ekipmanların anında Dublin ortamına dağıtılabilmesi(Deployment). Buraya Oslo ile ilgili resim gelsin.

Oslo için Örnek Vaka Quadrant Visual Studio Oslo Sürerlik Deposu Workflow Quadrant İş analisti Quadrant yardımıyla bir Workflow tanımlar. Yada tanımlı olan içerisineki aktiviteleri düzenler. Daha teknik olan geliştirici bu workflow üzerinde kodlama yapmak için repository de duran örneği VS üzerinde açabilir ve geliştirebilir. Burada VS ortamında çalışılabilmesi için WF XAML’ e çevrilir. Visual Studio İş Analisti Geliştirici

FAZ 4 Toparlama

Özet WCF 4.0 ve WF 4.0 getirdikleri yeniliklerle geliştiricilerin daha kolay ilerleyebilmesini sağlamaktadır. Dublin, servislerin host edilmesi haricinde enterprise seviyede yönetilmesi, izlenmesi gibi konularda Windows Server’ ın bir parçası olarak yerini almaktadır. Oslo ile model yönelimli olacak şekide iş çözümlerinin tanımlanması, saklanması, dağıtılması ve Dublin ile entegre çalışılması çok daha kolaylaşmaktadır. Tüm bu yenilikler, IT çevresi içerisindeki iş analisti, enterprise mimar, geliştirici, IT profesoyonelleri gibi farklı profillerin bir arada daha etkin çalışabilmelerini sağlamaktadır.

9/27/2017 demo © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may be registered trademarks and/or trademarks in the U.S. and/or other countries. The information herein is for informational purposes only and represents the current view of Microsoft Corporation as of the date of this presentation. Because Microsoft must respond to changing market conditions, it should not be interpreted to be a commitment on the part of Microsoft, and Microsoft cannot guarantee the accuracy of any information provided after the date of this presentation. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY, AS TO THE INFORMATION IN THIS PRESENTATION.

Soru/Cevap

Kaynaklar www.microsoft.com/net http://www.microsoftpdc.com/ http://www.biztalkgurus.com/

9/27/2017 © 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may be registered trademarks and/or trademarks in the U.S. and/or other countries. The information herein is for informational purposes only and represents the current view of Microsoft Corporation as of the date of this presentation. Because Microsoft must respond to changing market conditions, it should not be interpreted to be a commitment on the part of Microsoft, and Microsoft cannot guarantee the accuracy of any information provided after the date of this presentation. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY, AS TO THE INFORMATION IN THIS PRESENTATION. © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may be registered trademarks and/or trademarks in the U.S. and/or other countries. The information herein is for informational purposes only and represents the current view of Microsoft Corporation as of the date of this presentation. Because Microsoft must respond to changing market conditions, it should not be interpreted to be a commitment on the part of Microsoft, and Microsoft cannot guarantee the accuracy of any information provided after the date of this presentation. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY, AS TO THE INFORMATION IN THIS PRESENTATION.