ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1/20 Yazı Türleri “Seçilmiş bir konu üzerinde, yapılan araştırma ve incelemelerin sonucunu bildiren yazılara denir.” Yukarıda hangi türün tanımı yapılmıştır.
Advertisements

SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Powerpoint Uygulaması
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
RONI MARGULIES. şair yazar tercüman azınlık İstanbullu savaş karşıtı gazeteci Sosyalist İktisat doktoru.
YAZILI ANLATIM ÜRÜNLERİ
Tanımı Özellikleri Konuyla İlgili Sorular
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
MAVİSEL YENER.
ÖZNUR KARAELOĞLU.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
ERTUĞRUL ÖZKÖK İzmir doğumlu olan Ertuğrul Özkök, yaklaşık 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış önemli bir gazeteci.
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş?
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
MİM KEMAL ÖKE.
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
Döneme adını veren Tanzimat Fermanı’nın 1839 da ilan edilmesine rağmen Tanzimat Edebiyatı neden 1860 yılında başlar ??
TÜRKÇE / Olay Yazıları (Fabl-Fıkra-Tiyatro)
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
VAKTİN AKTIĞININ FARKINDA OLMAYANLAR HAZIRLAYAN: Burcu GÜLBAHAR Psikolojik Danışman.
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
HATİCE TUNCER Eğitsel İçerikli Siteler.
HAZIRLAYAN:SONER ÖZTÜRK
HAYATI,ESERLERİ,KİŞİLİĞİ…
NAMIK KEMAL.
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
Düşünceye Dayalı Ve Konusunu Yaşamdan Alan Yazı Türleri
Garipçiler (1. Yeniçiler) Geleneksel şiir anlayışına tepki olarak doğdu Garip atıl kitapta görüşlerini ortaya koymuştur Şiirde her kurala karşı çıkmışlardır.
ONUR ÜNLÜ.
Konuşmaya yakın söyleyişle samimi bir yazı türüdür
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
Ahmet Kutsi Tecer.
  Bir görüşü savunmak, bir düşünceyi kanıtlamak veya bilgi vermek amacıyla yazılan yazılara makale diyoruz.  Makale bir gazete yazısıdır.  Gazete.
CİHAN DEMİRCİ.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU ( )
MODA TASARIMCILIĞI.
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
SANAT DALLARI.
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
İBRAHİM ŞİNASİ.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
1. Seyirlik yer antik tiyatro Tiyatro sözcüğü Yunanca'da "seyirlik yeri" anlamına gelen "theatron"dan türetilmiş, dilimize İtalyanca'daki "teatro" sözcüğünden.
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
AFİŞAFİŞ. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Resim-İş Eğitimi.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
HALİDE EDİP ADIVAR.
BURCU AKTAŞ.
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1. SINIF ÖĞRENCİ PROFİLİ İstanbul-2018.
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
Sohbet (Söyleşi).
Sunum transkripti:

ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan olmak baş koşuldur.’’

1971 yılında İstanbul’da doğmuştur 1971 yılında İstanbul’da doğmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi, Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. Arel, Yeditepe ve Doğuş üniversitelerinde dersler vermiştir. Enver Aysever lise yıllarında tiyatro ile amatör olarak ilgilenmeye başlamıştır. Ardından 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimine başlamadan hemen önce Durdurulmuş Zamanın Fotoğrafı adlı ilk profesyonel oyununu yazmış ve bu oyunda rol almıştır.  Kurucusu olduğu Tiyatro Çisenti adlı tiyatro topluluğunda uzun yıllar yönetmen yazar, oyuncu ve sanat yönetmeni görevlerini yürütmüştür.  HAYATI ve TİYATRO

ENVER AYSEVER’İN YAZDIĞI VE YÖNETMENLİĞİNİ ÜSTLENDİĞİ OYUNLAR  Renkler ve Günce Yağmurla Gelen Yüzler Yabancı'da Camus Açık Evlilik Dilekçe Frankie and Johnny Bir İstanbul Masalı Şimdi Yaşa Sonra Öde Ne Kadınlar Sevdim ENVER AYSEVER’İN YAZDIĞI VE YÖNETMENLİĞİNİ ÜSTLENDİĞİ OYUNLAR

Bebişler Karnavalı Renkler Cumhuriyeti Beyaz Dişler Ülkesi Güneşi Güldüren Soytarı Kakaolu Olsun Yaşamak Güzel Arkadaşım

Yakın geçmişimizi şekillendiren sosyal ve siyasal olayları şiirle, edebiyatla, müzikle ve kayda geçmiş görüntülerle canlı bir belgesel tadında sahneye taşıyan Enver Aysever tarz açısından bir ilk olan Aykırı Kumpanya’da, önemli birçok şair, yazar, siyasetçi ve müzisyeni konu aldı. Sanatçı Sibel Alaş’ın seslendirdiği eşsiz şarkılarla birlikte, Türkiye tarihinde yer etmiş sanat ve siyasi olayları usta bir dille anlatarak seyirciyi hem ağlattı hem de kahkahalara sürükledi.

Enver Aysever yaşama ve insana dair her şeyin tartışıldığı Aykırı Sorular adını verdiği televizyon programında, hakikatin peşine düşerek soru sormayı, öğrenmeyi ve aydınlatmayı amaçladı.

YAZIN ÇALIŞMALARI Enver Aysever, Finansal Forum, Varlık, Gösteri, İnsancıl, Cumhuriyet ve Birgün gibi gazete ve dergilerde makale, deneme ve araştırma yazıları yayınlamıştır. Remzi Kitap gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği yapmış ve Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde Ayın Güncesi adı altında halka açık kültür ve sanat tartışmaları düzenlemiştir.

ESERLERİ Nisan'a Mektuplar, 2012 Edebiyat Ölmedir, 2013 Bu Roman O Kız Okusun Diye Yazıldı, 2014 Yazgıçlar, 2009 Kişisel Direniş Kitabı, 2015 (125 adet kısa yazısından derlediği yazıları toplamıştır.) Aykırı Sorular, 2016 Çocuk Oyunları 1 Geç Kalmış Romantik, 2003 (Öykü kitabı) Bir An Bin Parça, 2006 / Bu romanı ile 2006 Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazanmıştır. Nasıl Yazar Olunur, 2007 (Deneme) Yaralısın Türkiye, 2007 (Deneme) Ayrıntıdaki Şeytan, 2008 Bir Semti Kendince Yazmak - Ataköy, 2009 Cumhuriyet'in İlk/Son Yüzyılı, 2011

E N V E R A Y S E V E R