1 TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Endüstri Mühendisliği ve KOBİ Komisyonu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Hazırlayanlar Prof. Dr. Fevziye AKÖZ (YTÜ)
Ülkemizdeki Mühendislik Eğitiminde Akreditasyon
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Endüstri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı
TMMOB TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI DENİZLİ ŞUBESİ FAALİYETLERİ.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
20. Dönem Genel Üye Toplantısı EMO Ankara Şubesi 20. Dönem Genel Üye Toplantısı (5 Mart 2011)
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Endüstri Mühendisliği Bahar Konferansları IV "Proje Yönetimi ve Süreç İyileştirme“ Kasım 2006 İZMİR Aslı KIVRAKDAL.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
KAMU SERMAYELİ ŞİRKETLERDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNİN UYGULANMASI PROJESİ
KOBİLERE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİNİ TANITIM PROJESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
ANTALYA KALİTE ÖDÜLÜ S Ü R E Ç Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya.
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
TTB-UDEK “İnsangücü Planlaması” Çalışma Grubu Raporu XII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı 1-3 Aralık 2006 / İzmir.
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
MÜDEK Mühendislik Dekanları Konseyi Toplantısı Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi 11 Mayıs 2012, İzmir Dr. M. Yavuz Erçil Genel Sekreter.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
DAVRANIŞ SORUNU OLAN ÇOCUK VE GENÇLERLE SAĞLIKLI İLETİŞİM
XII. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ TANITIM TOPLANTISI Deniz Bayhan Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Üyesi Üyesi.
SANAYİ İÇİN DAHA ETKİN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ Borusan Holding Agah Uğur 20 Mayıs 2004.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
TÜRKİYE TEKNİK OPERASYONLAR İNSAN KAYNAKLARI BE THE BEST STAJ PROGRAMI YAZ DÖNEMİ 2016 SANDOZ İLE EN İYİ STAJIN OLSUN, STAJYERİN EN İYİSİ OL!
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
2016 Mart – 2017 Temmuz deuder.org.tr.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
HAFTA- AY- YIL PROBLEMLERİ
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
ODA TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi
2010 Aylık Takvim Bu şablonu, duvar takvimi olarak kullanmak için yazdırabilir veya kendi sununuza eklemek için herhangi bir ayın sayfasını kopyalayabilirsiniz.
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Endüstri mühendisliği.
MÜhendislik DEğerlendirme Kurulu
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

1 TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Endüstri Mühendisliği ve KOBİ Komisyonu

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 2 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ TEKNİKLERİNİN KOBİ’lere UYGULANMASI: Pilot Çalışmalar I+ II Ertuğrul ÇETİN Emre GÖKTEPE Filiz GÜLER Latif SALUM

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 3 AMAÇ KOBİ’lere Endüstri Mühendisliği tekniklerini tanıtmak KOBİ’lerin verimlilik, kalite ve sürdürülebilir karlarına etki edecek bu çalışmalardan yararlanmasını sağlamak,

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 4 AMAÇ Endüstri Mühendislerini KOBİ’ler hakkında bilinçlendirmek ve yönlendirmek, KOBİ’leri Endüstri Mühendisi çalıştırma hakkında bilinçlendirmek ve yönlendirmek

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 5 AMAÇ MMO meslek kuruluşu olarak üniversite – sanayi işbirliğine katkı sağlamak. KOBİ MMO ÜNV.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 6 Pilot Çalışma I (Mayıs – Eylül 2005)

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 7 KAPSAM Endüstri Mühendisi istihdam etmeyen, Farklı üretim şekillerine sahip, Gönüllü olan, 3 KOBİ ile başladık

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 8 YÖNTEM Firma ziyaretleri ve çalışma konularının belirlenmesi. –BEŞOK KALIP: Proje Yönetimi –MERCAN MAKİNA: Üretim Planlama –KANAT BOYA: Toplam Ü. Bakım (TPM)

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 9 YÖNTEM Çalışma ekibinin belirlenmesi: Uzman Endüstri Mühendisleri gözetiminde Son sınıf öğrencisi ve yeni mezun EM Araştırma Görevlileri Grupları oluşturulmuştur.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 10 YÖNTEM Yaz dönemi stajı Süre 10 hafta (Temmuz – Eylül 2005) Uzman EM ve Araş. Gör. tarafından haftalık ziyaretler Proje planı hazırlanması

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 11 SONUÇ Projenin bitiminde %30 istihdam olanağı sağlandı Ayrıca öğrenciler açısından etkin bir staj ve iş tecrübesi

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 12 DEĞERLENDİRME Tüm katılımcılar tarafından “Proje değerlendirme çalışması” Yapıldı.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 13 Pilot Çalışma II (Şubat – Haziran 2006)

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 14 YÖNTEM Firma ziyaretleri ve çalışma konularının belirlenmesi. – ERA TEKSTİL: İş Etüdü, Üretim Planlama, Tedarikçi Değerlendirme – GÜNGÖR MAKİNA: Üretim ve Kapasite Planlama – TEKNİK BALANS: Süreç İyileştirme – İNELLİ PLASTİK: Üretim Çizelgeleme – ÖZGÜR LASTİK: Süreç İyileştirme

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 15 YÖNTEM Öğrencilere üniversitede proje tanıtımı Çalışma ekibinin belirlenmesi: Son sınıf öğrencisi EM Üretim Çizelgeleme (DBR Yöntemi) eğitimi

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 16 YÖNTEM Bitirme Projesi Süre 12 hafta (7 Mart – 30 Mayıs 2006) Uzman EM tarafından haftalık ziyaretler Üniversite öğrencilerle Firmalarda firma yetkilileri ve öğrencilerle Proje planı hazırlanması

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 17 UYGULAMA –ERA TEKSTİL: İş Etüdü : Ali Erdoğan Üretim Planlama : Kenan Köse Tedarikçi Değerlendirme : Aslı Kıvrakdal – GÜNGÖR MAKİNA Üretim Planlama : Akın Bayraktar Kapasite Planlama : Arda Eker – TEKNİK BALANS: Süreç İyileştirme : Ozan Volkan Genç – İNELLİ PLASTİK: Üretim Çizelgeleme : Zafer Ünlüer

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 18 DEĞERLENDİRME Tüm katılımcılar tarafından “Proje değerlendirme çalışması” Yapıldı.

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi EİM MDK ve KOBİ Komisyonu 19 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Filiz Güler MMO Endüstri Müh.Komisyonu