TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ. BÖLGENİN GENEL ÖZELLİKLERİ YÜZÖLÇÜMÜ BAKIMINDAN EN BÜYÜK BÖLGEMİZDİR YURDUMUZUN EN YÜKSEK VE EN ENGEBELİ BÖLGESİDİR.TÜRKİYE’NİN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE BÖLGE SINIFLANDIRMASI
Advertisements

ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ.
Türkiye’nin Coğrafi Bölgeleri
Doğu Anadolu Bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi Hazırlayan:Ali Emir ÖZCAN
Doğu Anadolu Bölgesi.
Aşağıda bazı tarım ürünleri ile bunların en çok yetiştirildiği bölgeler eşleştirilmiştir. Bunların hangisi doğrudur? A-) Pamuk - Güneydoğu Anadolu Bölgesi.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım (Akdeniz)
MARMARA BÖLGESİ YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ:
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ.
TÜRKİYE’DE YERLEŞME.
KARADENİZ BÖLGESİ.
MARMARA BÖLGESİ Marmara Bölgesi yurdumuzun kuzey batısında bulunur.
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
Konu : türkiye’de iklim bölgeleri
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ
SOSYAL BİLGİLER COĞRAFİ BÖLGELER GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ.
Coğrafi Bölgeler.
İsviçre.
SİBEL UCAR Doğu Anadolu Bölgesi.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
İsveç.
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
No Konu Ürettiklerimiz
..KARADENİZ BÖLGESİ...
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
NE KADAR ÖĞRENDİK… İklim ve İnsan Faaliyetleri Hakkında Test
Türkiye’nin coğrafi konumu
Türkİye’de görülen İklİm tİplerİ
TÜRKİYE'DE GÖRÜLEN İKLİMLER
NEH İ R KARAHAN-BORA ÖNCÜL 4C. Do ğ u Anadolu Bölgesi Türkiye’nin en büyük yüzölçüme, en fazla yükseltiye ve en engebeli yapıya sahip olan bölgesidir.Cilo.
DÜNYADA NÜFUSUN ALANSAL DAĞILIŞI
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
İTALYA.
TÜRKİYE.
Yüzey şekilleri Yeryüzüne bakıldığında her yerin aynı yükseklikte olmadığını görürüz. Bu farklılıklar yüzey şekillerini meydana getirir.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
Türkmenistanlılar.
MARMARA BÖLGESİ.
TÜRKİYE BÖLGELER COĞRAFYASI Hazırlayan: Esra ARTUÇ.
Türkiye’de Arazi Kullanımı
EROZYON. HAZIRLAYANLAR: ZAHİDE İREM SARI, ÖZGE TÜLÜ, DENİZ ÜNLÜKAPLAN DERS:FEN BİLİMLERİ KONU:EROZYON ÖĞRETMEN:MUSTAFA ALİ ÇAPUT.
TÜRKİYE İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Orta kuşakta bulunması sebebiyle dört mevsim.
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
6.Sınıf Ülkemizin Kaynakları Ünitesi Soru Cevap Etkinliği
DİKKAT!!! 5-Akarsularımızdan şu şekilde yararlanılır: -İçme suyu
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
ETKİNLİK ÇALIŞMA SUNUSU
EGE BÖLGESİ Ege Bölgesi adını komşu olduğu denizden almıştır.
Marmara Bölgesini Tanıyalım
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN İKLİM ÇEŞİTLERİ. 1. KARADENIZ İKLIMI Karadeniz iklimi sadece karadeniz kıyısında dar bir alanda görülmektedir. Her mevsim yağışlıdır,
İsveç İsvec İskandınavyanın Güney Doğusunda bulunur.Baskenti Stoklomdur. Batıda ve Kuzeyde Norveç,Güneyde Danimarka,Doğunda Finlandıya,Botnik körfezi,Baltik.
TÜRKİYE’DE YERLEŞME Yerleşmenin Dağılışını Etkileyen Faktörler Doğal FaktörlerBeşeri Faktörler.
TÜRKİYEDE İKLİM Türkiye'de çok çeşitli iklimler görülür. İklim çeşitlili­ğine sebep olan faktörler şunlardır: Üç tarafının denizlerle çevrili olması Yükseltisinin.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ Doğu Anadolu bölgesi Anadolu topraklarındaki konumunda doğuda yer alması nedeniyle Birinci Coğrafya Kongresi tarafından 1941 yılında.
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYEDE İKLİM Türkiye'de çok çeşitli iklimler görülür. İklim çeşitlili­ğine sebep olan faktörler şunlardır: Üç tarafının denizlerle çevrili olması Yükseltisinin.
Sunum transkripti:

TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ BÖLGELERİ

BÖLGENİN GENEL ÖZELLİKLERİ YÜZÖLÇÜMÜ BAKIMINDAN EN BÜYÜK BÖLGEMİZDİR YURDUMUZUN EN YÜKSEK VE EN ENGEBELİ BÖLGESİDİR.TÜRKİYE’NİN BALKONU DURUMUNDADIR BÖLGEDE BULUNAN AĞRI DAĞI TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK DAĞIDIR ERZURUM-KARS PLATOSU TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK BÖLGESİ DURUMUNDADIR

BÖLGENİN GENEL ÖZELLİKLERİ KARASAL İKLİMİN EN SERT GÖRÜLDÜĞÜ BÖLGEMİZDİR.KIŞLAR SERT,KAR YAĞIŞLI VE DON OLAYI İLE GEÇER.YAZLAR İSE SICAK VE KURAKTIR BİTKİ ÖRTÜSÜ DE BUNA BAĞLI OLARAK BOZKIRDIR BÖLGEDE FIRAT VE DİCLE BASRA KÖRFEZİNE ARAS VE KURA DA HAZAR DENİZİNE SULARINI BOŞALTIR BÖLGEDE İKLİM KOŞULLARI VE YERŞEKİLLERİNDEN DOLAYI SANAYİ,ULAŞIM,TİCARET,EĞİTİM,SAĞLIK GİBİ İMKANLAR GELİŞEMEMİŞTİR.BU NEDENLE BÖLGE OLDUKÇA FAZLA GÖÇ VERİR

BÖLGENİN GENEL ÖZELLİKLERİ TÜRKİYE’DE HAYVANCILIĞIN EN FAZLA YAPILDIĞI BÖLGEDİR BÖLGE KAYISI VE CEVİZ ÜRETİMİNDE TÜRKİYE’DE İLK SIRADA YER ALIR TÜRKİYEDE MADENCİLİĞİN VE MADEN REZERVİNİN EN FAZLA OLDUĞU BÖLGEDİR.AMA ULAŞIM VE SERMAYE YETERSİZ OLDUĞUNDAN MADENLER FAZLA İŞLETİLEMEMEKTEDİR

BÖLGENİN GENEL ÖZELLİKLERİ BÖLGEDE BULUNAN VAN GÖLÜ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GÖLÜDÜR. ÇAYIR VE MERALARIN FAZLA OLMASI BÖLGEDE HAYVANCILIĞIN GELİŞMESİNİN SAĞLAMIŞTIR BÖLGEDE BULUNAN CİLO(BUZUL) DAĞLARI ÜZERİNDE PEK ÇOK BUZUL VARDIR BÖLGEDE KEBAN VE KARAKAYA GİBİ TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ BARAJLARINDAN İKİSİ YERALMAKTADIR

BÖLGENİN GENEL ÖZELLİKLERİ HAYVANCILIK EN FAZLA ERZURUM KARS BÖLÜMÜNDE TARIM DA YUKARI FIRAT BÖLÜMÜNDE GELİŞMİŞTİR YURDUMUZUN DOĞUSUNDA VE GÜNEY DOĞUSUNDA GÜRCİSTAN,ERMENİSTAN,NAHCIV AN,İRAN VE IRAK İLE KOMŞUDUR