Haberin Var mı? Haberin Var mı? Hakan Büyükdere'nin" Özür Dilerim Anne " adlı kitabından. "6 yaşımda kaybettiğim biricik anneciğime" şeklinde bir ithafla.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Advertisements

SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
HAYAL BU YA... Bazen sensizliği düşünüyorum gecenin ıssız o iç ürperten zifiri karanlık sessizliğinde Aniden irkiliyor tüm vücudum . Birden yaşlanıyor.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Hissedebiliyorum... lüzümsuz konuşmalara gebe bu gece, hissedebiliyorum, kıracaksın beni yine, biliyorum ama istiyorum. sıradanlıktan geçiyorum, sıradışılık.
»HAZIRLAYAN Yasemin DOĞAY 21 KASIM 2012
MAVİ GÖZLÜ DEV, MİNNACIK KADIN VE HANIMELLERİ
Hazırlayanlar kimmiş biliyor musun?
AKRABALARIMIZ.
SIFATLAR ÖN AD.
1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı.
İyi Günler. H - h Ğ - ğ V - v F - f J - j her hep hal ham haz hap hak hiç hoş hop hür Hakan dağ yağ bağ.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
ÇARPMA PROBLEMİ ÇÖZELİM Bir fabrikada işçiler günde 8 saat çalışmaktadır. Her 1 saat için 2 YTL alan işçilerin 26 iş günü çalışarak alacağı maaş kaç.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
Çok önemli bir toplantıya katıldınız. Toplantı büyük bir konferans salonunda, herkes pür dikkat sunumu dinliyor.
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
ANASINIFI YAZ TATİLİ ÖDEVİ
KÜÇÜK FİL.
ANNECİĞİM.
ÇOCUKLAR İÇİN BEŞ SEVGİ DİLİ
SORULAR.
Ses Bilgisi.
CÜMLENİN ÖĞELERİ ……………….
ERİŞEMİYORUM NE KADAR İSTESEM, UZANDIKÇA KAÇIYORSUN. GELMEK BİLMİYOR,
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
Kuşumu Kim Kışkışladı? egitim bizim işimiz
ELEDİM ELEDİM HÖLLÜK ELEDİM.
HATALARIMIZ ve SONUÇLARI
1.soru ………………….. önemini öğrenmeden , ……………….önemini anlayamazsın Cümlesindeki boş bırakılan yerlere aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisi getirilebilir.
MAVİYDİ DÜŞLERİM, ÇÜNKÜ BEN ÇOCUKTUM... ÇÜNKÜ SİYAH DEĞİLDİ
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Klasik Eğitim Sistemi ve Aile Bütünlüğü. Kim istemez ki çocuğuyla hafta sonu oturup kahvaltı yapmayı? Hafta içi iş güç, okul derken birbirini neredeyse.
SEVGİ-SAYGI VE YARDIMLAŞMA
ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
ÖZGE CANIMIZ İ Ç İ N YASTA DE Ğİ L İ SYANDAYIZ Ölmek istemedim anne Zorla dokundular bana Götürdüler beni zorla Engel olmak istedim Canımı yaktılar,
Fotoğraflar ve sunum: Öykücü ERIC CLAPTON Istanbul’da Sesi açınız.
CÜMLE TÜRLERİ.
DUYGULARI İFADE EDEBİLME
Küçük bir erkek çocuk, annesine sordu: "Niçin ağlıyorsun
Her cümlede işi yapan bir varlık ya da varlıklar mutlaka vardır. Cümlede işi yapan bu varlığa denir. özne Özne, cümlenin bazen başında bazen de ortasında.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
EŞ SESLİ SÖZCÜKLER.
KUŞUMU KİM KIŞKIŞLADI?.
1) Yiğit bu yıl 7 yaşına girdi. Yiğit 5 yıl sonra kaç yaşında olacaktır?
ŞİMDİ Bugün, içinde yaşadığımız zamandır. Geçmiş, yaşanmış ve bitmiş, geride kalmış zamandır.
DEMO SLAYT Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu. -Gel seni camiye götüreyim, dedim. Bugün Cuma biliyorsun. -Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun,
Kılış (İş) Eylemleri : Öznenin kendi iradesiyle bir nesne üzerinde gerçekleşen ve bu eylemden nesnenin etkilendiği tüm eylemler iş-kılış anlamlıdır. Kadın.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
GENEL TEKRAR - 01 SÖZCÜK TÜRLERİ
Metinleri Okuyalım.
Hızlı Okuma.
AKRABALARIMIZ.
Dostlarıma sunu: gülay.
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Düzeltebileceğin Tek Şey Kendinsin.
2.SINIF PROBLEMLER * Toplam 75 problem
Helal ve Haram.
BÜYÜK KÜÇÜK KAVRAMI.
ANNEM’E YAZARI: Zeynep DEĞER ses düğmesini açabilirsiniz
Neden kitap okuyoruz.
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
SLAYT.
Sunum transkripti:

Haberin Var mı? Haberin Var mı? Hakan Büyükdere'nin" Özür Dilerim Anne " adlı kitabından. "6 yaşımda kaybettiğim biricik anneciğime" şeklinde bir ithafla yazılmış. Hakan Büyükdere'nin" Özür Dilerim Anne " adlı kitabından. "6 yaşımda kaybettiğim biricik anneciğime" şeklinde bir ithafla yazılmış. ses düğmesini açabilirsiniz LÜTFEN Slaytı kendi akışına bırakın…

Sen aramızdan ayrıldıktan sonra Ne çok değişiklik oldu, tatlı yuvamızda. Beşiğimi salladığın, “Ben ölürsem sana ne olacak?” diye ağladığın diye ağladığın Haberin Var mı Biliyor musun anne?

Bahçesinde kaç defa düşüp de bacağımı incittiğim Çiçeklerini suladığım, kuşlara yem verdiğim O çardaklı evimizi sattık

Ve ardından Pamuk Dedemin içinde yaşadığı İlk güldüğüm ve ilk ağladığım yer Her sokağında bir hatıram olan Deresinde yüzdüğüm,balıklarıyla oynaştığım Gecelerinde masal dinlediğim Bahçelerinden meyvelerini yediğim Köyümüzü terk ettik.

Babam yasını fazla tutmadı, Yeşil gözlü, genç bir kadın geldi evimize Yeni annemmiş güya, babamın dediğine göre. İnsanın bir annesi olur, değil mi, anne? anne

Yalnızlık.... Sadece mezarda olmazmış,anne Bir görsen ben şimdi neler yapıyorum. Banyomu bile kendim yapıyorum Gözüme sabun kaçıyor bazen ama, Kızıyorlar diye ağlayamıyorum Elbiselerimi kendim giyiyor, Düğmelerimi dikiyorum,bazen

Senin öğrettiğin duaları çoktan unuttum, Artık dualarımı gözyaşlarımla yapıyorum. anne En çok ne istiyorum Allah'tan biliyor musun,anne? Büyümek! Yaşamadan çocukluğumu. Şöyle güçlü kollarım olsun istiyorum Bir de minnacık bir evim.

Parmaklarımın üzerine basmadan yürüyebileceğim, Titremeden konuşacağım, Korkusuz gülebileceğim Bir evim. Mezarından kalkıp gelsen, babamı tanıyamazdın, anne

İş dönüşü akşamları öpmez oldu gözlerimden. Söz verdiği o bisikleti bile almadı, sen ölünce.

Sünnet düğünü de yapmadı babam, Ersin'in düğününde oluverdim sessizce Kol saatim; işte o günden hediye Şimdi ne mi yapıyorum, Anne?

Bu slayt gösterisi tarihinde Y.GÜRLER tarafından hazırlanmıştır. Yatılı sınavını kazandım, parasız okuyorum. Umutla bakıyorum artık yarınlara Ve büyük bir adam olduğumda, Anne İlk maaşımla bisiklet alacağım bir öksüze.