ÇAYIROVA YAPI VE KREDİ BANKASI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
Advertisements

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
BASIN VE YAYIN Gazetecilik,televizyonculuk ve radyoculuğun çağdaş bir şekilde nasıl uygulanacağı anlatılmaktadır. Bu programda elektronik dizginin ve tasarımın.
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ
Varsa okul logosu Okul adı Adres.
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
Brifing Dosyası Üstay Ortaokulu.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BAKIRKÖY KARTALTEPE MESLEKİ Ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
MEHMET UYGUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
HALİM FOÇALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
Miktat Ağaoğlu mesleki ve teknik lise
MEHMET AKİF ERSOY TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Okulumuz Eğitim Öğretim yılında açılmış olup, halen 3 Teknik lise ve Endüstri Meslek lisesinin.
OKULUN UZAYDAN GÖRÜNÜŞÜ
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
OKULUMUZ TARİHÇESİ Okulumuz 1 Ağustos 2014 tarihinde Eğitim- Öğretime Okulumuz Birecik Şehir merkezinden 5 km güneyde yer almaktadır. Okulumuzda şu.
Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 64 Öğrenci Sayısı : 951 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 34 Fen Laboratuarı.
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 42 Öğrenci Sayısı : 597 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 21 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 21 Öğrenci Sayısı : 314 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 16 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar)
OKULUMUZ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 26 Öğrenci Sayısı : 139 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 12 Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. BATMAN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 2.
Okul Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 32 Öğrenci Sayısı : 857 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 24 Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar)
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 44 Öğrenci Sayısı : 703 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 28 Fen Laboratuarı Sayısı :2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 35 Öğrenci Sayısı : 503 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 19 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
Okul Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı :20 Öğrenci Sayısı : 235 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 12 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 18 Öğrenci Sayısı : 358 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 24 Fen Laboratuarı Sayısı :3.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 40 Öğrenci Sayısı : 820 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 28 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
Okul Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 67 Öğrenci Sayısı : 1151 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 33 Fen Laboratuarı Sayısı :1 BT(Bilgisayar)
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
Okul Tanıtım Bilgileri İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 38 Öğrenci Sayısı : 655 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 23 Fen Laboratuarı Sayısı :1 BT(Bilgisayar)
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 6 Öğrenci Sayısı : 211 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 24 Fen Laboratuarı Sayısı :3 BT(Bilgisayar)
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ OKUL TANITIMLARI. BATMAN SPOR LİSESİ 2.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Daire Başkanı Saadet İLBAY.
DARICA ÜLKÜN YALÇIN ANADOLU LİSESİ
GOSB TADIM JALE YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KANUNİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
GEBZE ATATÜRK ANADOLU LİSESİ
KARTAL ŞEHİT BURAK CANTÜRK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
KARTAL FATMA ALİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KOCAELİ-GEBZE ÖZEL YENİ UMUT TEMEL LİSESİ
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

ÇAYIROVA YAPI VE KREDİ BANKASI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

OKULUMUZ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 34 Öğrenci Sayısı : 564 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 14 Fen Laboratuarı Sayısı :0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :2 Atölye-İşlik Sayısı : 4 Spor Salonu :0 Kütüphane :1 Konferans Salonu :0 Kantin/yemekhane:1 Rehberlik servisi:1 Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.40-16.20 Öğretim Şekli :Normal Pansiyon Durumu:- Telefon : 02627431995 Fax : 02627431994 WEB Adresi : ykbmeslekiveteknikal.meb.k12.tr Adres : Akse Mah. Bahriye Üçok Cad. No: 18 Çayırova/Kocaeli YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : 40 km/3km Ulaşım : 550/558/559/563 Nolu Otobüsler Yerleşim Yeri Bilgisi : Çağdaşkent

Yapı ve Kredi Bankası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarihçesi Eski adıyla Yapı ve Kredi Bankası Kız Teknik ve Meslek Lisesi 2008 yılında Yapı ve Kredi Bankası ve Çayırova Belediyesi tarafından yaptırılmış olup 180 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz ilk açıldığı yıllarda Kız Meslek Lisesi bünyesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Giyim Üretim Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Grafik ve Fotoğraf Alanları olmak üzere toplam dört alanda eğitim verilmekteydi, 2010-2011 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuzun kalite ve niteliklerini aktarmak amacıyla Anadolu Kız Meslek Lisesi bünyesinde, Bilişim Teknolojileri Alanı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanlarından da öğrenci almaya başlamıştır. Okulumuz ayrıca 2010 yılı 2. döneminde Döner Sermayeye geçmiş ve atölyelerde öğrencilerimiz üretim imkânına kavuşmuştur. 2011 yılından itibaren ise Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Açık Lise Yüz Yüze Eğitim verilmektedir. 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında okulumuzda, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı, Bilişim Teknolojileri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Büro Yönetimi, Grafik ve Fotoğraf alanları olmak üzere beş alanda Eğitim Öğretim yapılmaktadır.

REHBERLİK SERVİSİ

KÜTÜPHANE

KANTİN/YEMEKHANE

BÖLÜMLERİMİZ Bilişim Teknolojileri Alanı Web Programcılığı Dalı Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alanı Yönetici Sekreterliği Dalı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Erken Çocukluk Programı Dalı

Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı Grafik Dalı Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı

Bilişim Teknolojileri Alanı TANIM: İşletmelerde devlet ya da özel kurum ve kuruluşlarda çalışabilecek yeterli bilgisayar bilgisine sahip kalifiye eleman yetiştiren bir alandır. GÖREVLER: Özel donanımsal veya yazılımsal alanlarla ilgili şirket vb. açabilmek Öğretmen olabilmek Yazılımcı ya da donanımcı olmak Halkla ilişkiler ve iletişim sahasında çalışabilmek Web sitesi tasarımcılığı yapabilmek Bilişim Teknolojileri Alanı

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER BÖLÜMDE KULLANILAN ALET VE MALZEMELER : Bilgisayar,Akıllı tahta, Bilgisayar Masası,Projeksiyon,Öğrenci tabletleri…. MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Özenli ve disiplinli çalışma İletişim kurma becerisine sahip olma Algı ve çalışma disiplini yüksek olma Güncel konu ve gelişmeleri takip etmek Teknoloji araç ve gereçleri kullanabilme 3 boyutlu ve sanal objeleri düşünebilme ve hayal edebilme yeteneğine sahip olmak.

ÖĞRENCİ DE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER Özenli ve disiplinli çalışma İletişim kurma becerisine sahip olma Algı ve çalışma disiplini yüksek olma Güncel konu ve gelişmeleri takip etmek Teknoloji araç ve gereçleri kullanabilme 3 boyutlu ve sanal objeleri düşünebilme ve hayal edebilme yeteneğine sahip olmak.

Büro Yönetimi Alanı TANIM: Büronun ve yöneticinin haberleşmesini etkili kılan, yazışmaları yapan,toplantıları organize eden,büro teknolojilerini etkin bir şekilde kullanan ve büronun yönetimini gerçekleştiren,yeniliklere,gelişmelere açık kişiler yetiştiren bir bölümdür. GÖREVLER: İnsan Kaynakları Muhasebe Pazarlama Planlama ve organizasyon,Arşivleme ve dokümantasyon ile Hukuki ve idari birimlerde, Ayrıca Tıp alanında evrak ve arşivleme birimlerinde görev alabilmektedir.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER : BÖLÜMDE KULLANILAN ALET VE MALZEMELER : Bilgisayar, 10 Parmak F Klavye,Yazıcı,Telefon, Fax malzemeleri,Dosya Dolabı,Klasör MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER : Sözel yeteneği güçlü(düzgün ve akıcı bir dille konuşabilen) görsel ve işitsel belleği kuvvetli,kendine güvenen, güvenilir,tıp ve hukuk ayrıca muhasebe ve bilişim alanlarına yatkın ve meraklı insanları tanıyabilen analiz becerisi kuvvetli insanları etkileyebilen sır tutabilen, sorumluluk sahibi, güler yüzlü ve temsil yeteneğine sahip kişiler olması gerekmektedir.

ÖĞRENCİ DE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER Sözel ve dil becerisi kuvvetli, Muhasebe,hukuk,tıp ve bilişim alanlarına karşı meraklı Özgüveni yüksek Kendine ve ikna becerisine güvenen On parmak f klavye kullanımına yatkın, Beşeri ilişkilerde başarılı bireyler…

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Dalı TANIM: Kazanım ve göstergelere yönelik aylık ve etkinlik planı kullanarak çocukların psikomotor, bilişsel,sosyal,duygusal,dil gelişimi,öz bakım becerilerini destekleyici etkinlikler planlayarak çocukların bütün gelişim alanlarını destekleyerek gelişimini sağlayan rehber kişiler yetiştirmek için seçilen alandır. GÖREVLER: Anasınıfı öğretmeni Kreş Öğretmeni Çocuk gelişimi Öğretmeni Çocuk Bakıcısı

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER : BÖLÜMDE KULLANILAN ALET VE MALZEMELER : Bilgisayar,Cd, Oyuncak yapımında kullanılan kumaş, iğne,boya, karton vb. Projeksiyon, Akıllı tahta,Kostüm kalıpları,Hikaye kitapları,Boyama Kitapları vb. MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER : Çocuklarla ve yetişkinlerle iletişim becerisine sahip olma Sabırlı olma Bilgileri aktarabilme Teknolojik araçları kullanabilme Yaratıcı olma ve hayal gücünü kullanabilme Çocukları seven çocuklar için farklı etkinlikler bulabilen araştırmacı ruha sahip,disiplinli olma

ÖĞRENCİ DE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER Çocuklarla ve yetişkinlerle iletişim becerisine sahip olma Sabırlı olma Bilgileri aktarabilme Teknolojik araçları kullanabilme Yaratıcı olma ve hayal gücünü kullanabilme Çocukları seven çocuklar için farklı etkinlikler bulabilen araştırmacı ruha sahip,disiplinli olma

Grafik ve Fotoğraf Alanı TANIM: Gazete ve matbaa reklam ajansı vb. alanlarda çalışabilen,birimdeki görselleri düzenleyen,tasarım programlarını kullanarak afiş,broşür,el ilanı gibi tasarım öğelerini tasarlayan kalifiye eleman yetiştirmek. GÖREVLER: Öğretmen olabilmek Art direktörü olabilmek Grafik tasarımcı olabilmek Fotoğrafçı olabilmek

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER : BÖLÜMDE KULLANILAN ALET VE MALZEMELER : Bilgisayar,Eğimli Çizim Masası,bellek,Cd,Çizim malzemeleri,internet, Tors, Projeksiyon,Akıllı Tahta,Mukavva,Jelatin,guaj boya,hamur silgi,cetvel,gönye,resim kalemleri MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER : İletişim yeteneği güçlü olmak Sabırlı olma Yaratıcı özelliğe sahip olma Teknolojik gelişmelere ilgili ve takip eden Çizim yeteneği olan Meraklı,araştırmacı ruha sahip 3 boyutlu düşünebilen Tasarım yeteneği olan Takım çalışmasında yer alabilen

ÖĞRENCİ DE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER İletişim yeteneği güçlü olmak Sabırlı olmak Yaratıcı özelliğe sahip olmak Teknolojik gelişmelere ilgili olabilmek Çizim yeteneğine sahip olmak Meraklı,araştırmacı ruha sahip olmak 3 boyutlu düşünebilmek Tasarım yeteneğine sahip olmak Takım çalışmasında yer alabilmek Özenli,titiz,dikkatli çalışması

Yiyecek/İçecek Hizmetleri Alanı TANIM: Yiyecek-İçecek sektörü ve otellere kalifiye ara eleman yetiştirmek. GÖREVLER: Mutfak Personeli(Hazırlık) Servis Personeli Host-Hostes Pastacı-Fırıncı Yiyecek İçecek İşletmecisi Otel mutfak yöneticisi Şef

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER: BÖLÜMDE KULLANILAN ALET VE MALZEMELER : Mutfak Araç gereçleri(Fırın,Buzdolabı,Bulaşık makinesi,Mikser,Blender,Fritöz,Rondo),Sevis Malzemeleri(Tabak,kaşık,çatal,bıçak vs),Hazırlama malzemeleri(Tencere,tava,Borcam),Yemek hazırlama malzemeleri(Soğan,sarımsak,salça vs) MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER: Kapalı yerde çalışabilme İletişim yeteneği kuvvetli Bulaşıcı hastalığı olmayan(Kronik) Yemek yapmayı seven El göz koordinasyonu sağlam Yenilikçi fikirlere açık Fiziki açıdan yeterli Takım çalışmasına uyumlu. Hijyen kurallarını önemseyen

ÖĞRENCİ DE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER Kapalı yerde çalışabilme Bulaşıcı hastalığı olmayan(Kronik) El göz koordinasyonu sağlam Fiziki açıdan yeterli Hijyen kurallarını önemseyen İletişim yeteneği kuvvetli Yemek yapmayı seven Yenilikçi fikirlere açık Takım çalışmasına uyumlu olması

MEZUNLARI YERLEŞME ORANI BAŞARILARIMIZ MEZUNLARI YERLEŞME ORANI SAYISI YÜZDELİK ORANI TOPLAM YERLEŞEN 72 %60 4 YILLIK 21 %17,5 2 YILLIK 49 %40.8 AÇIKÖĞRETİM 2 %1.66

BAŞARILARIMIZ FAKÜLTE VE YÜKSEKOKUL ADI YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ 2 EDEBİYAT FAKÜLTESİ 1 EĞİTİM FAKÜLTESİ 7 GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 6 İŞLETME FAKÜLTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TURİZM FAKÜLTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ YÜKSEKOKUL(2YILLIK) 49

BAŞARILARIMIZ Kocaeli ili Uluslar arası Genç Kızlar kürek yarışması Kocaeli il birinciliği, Türkiye genç kızlar liseler arası yapılan yarışmalarda kocaeli ilini temsilen Türkiye 2.ciliği Çayırova ilçesi 2014-2015 Genç kızlar basketbol müsabakalarında ilçe 3.lüğü Çayırova ilçesi 2014-2015 Genç kızlar voleybol müsabakalarında ilçe 4.lüğü Kocaeli ili 2015-2016 liselerarası futsal müsabakalarında grup birincisi olarak İl birinciliği müsabakalarına katılım hakkı kazanılmıştır. 2014-2015 Cumhuriyet Bayramı Kompozisyon 3.lüğü 2014-2015 10 Kasım Mansiyon Ödülü 2015-2016 Cumhuriyet Bayramı Kompozisyon 2.liği 2015-2016 10 Kasım Şiir 2.ciliği

PROJELER ALMANYA HAREKETLİLİĞİ

İTALYA HAREKETLİLİĞİ