Cehennem kapısı YAPıMCıLAR: DEMIR DIRIK-ATA Ç ı NAR GENÇ-DEMIR Ö Ğ ÜNÇ-ILG ı N DENIZ B ı ÇAKL ı -DILA BATUM-GÜLCE APAYD ı N YARDıMCı ÖĞRETMEN: AYGÜL ÇELIK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYANLAR: AYLİN DEMİR CANAN AKBAŞ
Advertisements

KARS KUYUCUK GÖLÜ’NDE DOĞA TURİZM İMKANLARİNİN GELİŞTİRİLMESİ
KARSTİK ŞEKİLLER   Kolay eriyebilen kayaların (kalker, jips,kayatuzu) kimyasal yolla erimesi ve tekrar  çökelmesi ile oluşan yer şekilleridir. En fazla.
ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
YANGIN YÖNETMELİĞİNDE ASANSÖR
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
DÜNYA’MIZ NASIL OLU Ş TU? Güne ş Sistemi'nin Güne ş 'e uzaklık açısından üçüncü sıradaki gezegeni. Üzerinde ya ş am barındırdı ğ ı bilinen tek do ğ al.
PPS : Cem Yurtsev Fotoğraflar : Yuksel Giovannitti Müzik : Al Martino – Love is blue.
YAMAÇTAKİ MANASTIR SÜMELA MANASTIRI.
BÜYÜK ÜNLÜ UYUMU.
1 - Hac İbadeti Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar  Mikat Sınırları  Kâbe (Beytullah)  Makam-ı İbrahim  Safa ve Merve Tepeleri  Zemzem Kuyusu  Arafat.
MADDENİN HALLERİ GRUP MUALLİMLER.
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ENERJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
Petrol ve Doğal Gaz Sahalarında Su Teknolojisi- Saf Suyun Özellikleri
YERALTI YAPILARI VE TAHKİMAT TASARIMI
KAYA GAZI (ŞEYL GAZ).
FİZİK DERSİ SINAVI SORULARI (1)
Daire Grafiği.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
Bir anne deve ve yavrusu etrafta yatıyorlardı, birden bebek sordu ....
SİBEL UCAR Doğu Anadolu Bölgesi.
EMNİYET KEMERLERİ Emniyet kemerleri, kromlu kalın kösele kayışlarından veya keten, pamuk dokuma veya uygun diğer bir malzemeden yapılmış olacaktır.
ISI VE SICAKLIK.
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
ISI VE SICAKLIK.
GAZİOSMANPAŞA ORTAOKULU
D IJITAL V ATANDAŞLıK VE E- DEVLET U YGULAMALARı.
GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ:UZAY BİLMECESİ
Gerçek olduğuna inanamayacağınız 24 yer
EĞİTİM PERFORMANS DEĞERLENDİRME PROJESİ SUNUMU
GENEL BİLGİLER İL: AĞRI İLÇE: PATNOS KÖY: YALÇINKAYA KÖYÜ
YAVUZ SULTAN SELİM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Darvaza çukuru.
Şöhreti yakaladı "Buzda Dans" yarışmasında Zeynep Tokuş'un partneri olan Robert Beauchamp, programın sona ermesine rağmen şöhreti her geçen gün artıyor.
Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
ÖDÜLLÜ ZEKA SORULARI 3 adet sorunun çözümünü yapan öğrenciler Cuma günü 3.teneffüste (saat 11: 30 da) md. yard. odasında hazır bulunmalıdır.
……………………………… İlkokulu / Ortaokulu / Lisesi Eğitim Performans Değerlendirme Projesi Sunumu.
Petrol Jeolojisi (JFM- 435)
HAKAN BAŞHAN SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 3. SINIF 2. ÖĞRETİM.
Eğitim-öğretim HizmetleriEğitim-öğretim Hizmetleri 1 Sosyal Kültürel ve Sportif FaaliyetlerSosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler 2 Proje FaaliyetleriProje.
APOLLO BAY. BANDON-OREGON BARNEGAT – NEW JERSEY.
Türkmenistanlılar.
KAYA GAZI.
Doğalgaz Petrol ve Kömür
Petrol ve Doğalgaz Üretim Sahalarının Güvenliği Prof. Dr. Ali Osman Öncel İstanbul Üniversitesi JFMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı 1.
Eğitim-öğretim HizmetleriEğitim-öğretim Hizmetleri 1 Sosyal Kültürel ve Sportif FaaliyetlerSosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler 2 Proje FaaliyetleriProje.
DOĞAL SAYILARDA BÜYÜKLÜK KÜÇÜKLÜK
YANMA TEPK İ MELER İ AS İ T – BAZ TEPK İ MELER İ ÇÖZÜNME – ÇÖKELME TEPK İ MELER İ.
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
İNTERNET ADRESLERİ.
KAYA GAZI MÜCAHİT YÜKSEK
Benim Dozerim Nerede ? Bu niye oldu ? ne zaman bu hale geldi ? Onlar döndüler ve benim dozerim kayboldu bu ani hadiseyi hiç beklemiyordum.
APOLLO BAY.
MADDENİN HALLERİ RUMEYSA SARIKAYA.
GEZEGENLERİN OLUŞUMU Gezegenler, merkezde oluşan Güneş’in çevresinde artakalan gaz ve tozdan meydana geldi. Bu toz ve gaz bulutu, başlangıçta Güneş’in.
MESLEK ETİK İLKELERİ.
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
SONDAJ BİLGİSİ.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri. Bu derste...  İnternet nedir?  İnternetin kısa tarihi  İnternet adresi nedir?  Webde arama  Yer işaretleri/imleri.
DOĞAL GAZ: Doğal gaz gözenekli ve geçirgen kayaların, derin yeraltı rezervuarlarında bulunan basit hidrokarbon bileşiklerinin yanıcı gaz karışımıdır. Doğal.
Türkmen «Mavi Altınının» Asya Enerji Haritasına Etkileri
GÜNEŞ SİSTEMİ İnsanlar çok eski çağlardan beri gökyüzünü merak etmişler. Gökyüzünde birbirinden farklı gök cisimlerinin olduğunu fark etmişler. Yıldızlar,
Pi(p) Sayısını Tanıyalım
-Çocuklar içinizde beni tanıyan var mı? -Ben Neşet ERTAŞ bu gün öğrenecek olduğunuz güzel şehirlerimizden KIRŞEHİR’de doğdum büyüdüm. -Şimdi hep birlikte.
 Çevremizdeki cisimleri sahip oldu ğ umuz be ş duyu organımızla tanıyıp algılamaya çalı ş ırız. Görme olayı ise tamamen ı ş ıkla gerçekle ş ir. 2.
Sunum transkripti:

Cehennem kapısı YAPıMCıLAR: DEMIR DIRIK-ATA Ç ı NAR GENÇ-DEMIR Ö Ğ ÜNÇ-ILG ı N DENIZ B ı ÇAKL ı -DILA BATUM-GÜLCE APAYD ı N YARDıMCı ÖĞRETMEN: AYGÜL ÇELIK

Cehennem Kapısı Nasıl Keşfedildi  Cehennem kapısı Türkmenistan'da yer almaktadır. Türkmenistan'ın Ahal vilayetindeki Derweze ilçesinde bir doğalgaz kuyusu.  1971'de Rus yer bilimi uzmanları tesadüfen buldukları uzun bir kuyudur.  Çapı 70 metreyi bulan bu kuyudan metan gazı çıktığı için bilim insanları çevreyi korumak için kuyuyu ateşe vermişlerdir.  1971'den beri kuyu sürekli yanmaktadır.

Cehennem Kapısının Coğrafi Özellikleri  Cehennem Vadisi 69 metrelik genişliği ve 30 metrelik derinliğiyle, bu krater, Türkmenistan'ın  %70ini kaplayan Karakum çölü'nün ortasında bulunuyor.  Türkmenistan dünyanın dördüncü en büyük doğal gaz rezervine sahiptir.  Cehennem kapısı 1971'de bir yeraltı çökümü sonucunda meydana gelmiştir.  Gaz krakteri metrekare yani bir Amerikan futbol sahası büyüklüğüne sahiptir.  2014'de National Geographic tarafından belgesel yapılmıştır.

Cehennem Kapısına Şu ana kadar Ziyaret Eden Turist Sayısı  Cehennem kapısına şu ana kadar turist ziyarete gelmişlerdir.

Yararlandığımız kaynaklar #Vikipedia #onedio

Web sitemiz  #cehennemvadisi.weebly.com