YENİ AF YASASI NE GETİRİYOR. Yasa kapsamı nelerdir?  1. 30.Haziran.2016 tarihine kadar olan amme borçları yasa konusudur,  2. Tahakkuk eden vergi, vergi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
6111 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
Advertisements

M.TUFAN ÇABAK – OZAN KESKİN
6111 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
6111 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
6111 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
MUHTASAR BEYANNAMELER
6111 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE SOSYALSİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU VE DİĞER BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE.
STOK BEYANI-DÜZELTMESİ
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 6552 SAYILI KANUN 1 Gelir İdaresi Başkanlığı Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanlığı Eylül 2014.
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 6552 SAYILI KANUN 1 Gelir İdaresi Başkanlığı Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanlığı EKİM 2014.
MESUT YİĞİT YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR
Vergi Affı Kanun Tasarısı Dinçer AYDEMİR YMM, Ortak 6 Ocak 2011
YENİDEN YAPILANDIRMA EMT İ A, MAK İ NE, TEÇH İ ZAT, DEM İ RBA Ş, KASA VE ORTAKLARDAN ALACAKLAR YAKUP CEYLAN.
YENİDEN YAPILANDIRMA KANUNU
6552 SAYILI YASA ÇERÇEVESİNDE
YAPILANDIRMAYA İLİŞKİN 6111 SAYILI KANUN
6111 SAYILI TORBA KANUNU YAPILAN DÜZENLEMELER
YAPILANDIRMAYA İLİŞKİN 6111 SAYILI KANUN
KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI (TORBA YASA)
YENİDEN YAPILANDIRMA KAPSAMINDA VERGİ ARTIRIMI YAKUP CEYLAN
Ymm. Sami KAZICI Ankara YMM Odası Başkanı ANKARA, 10 Mart 2011 MALİ AF KANUNU.
KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR
MALİ AF İLE KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI
1 KARAMAN DEFTERDARLIĞI Ekim Maliye Bakanlığı, - Belediyeler - Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri.
İŞÇİLİK GİDERLERİ ve ÜCRET BORDROSU
İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI İLE BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN KANUN NO : 6552.
Primary colors R 0 G 39 B 118 R 0 G 161 B 222 R 60 G 138 B 46 R 114 G 199 B 231 R 201 G 221 B 3 R 146 G 212 B 0 Ertan Özdemir Yeminli Mali Müşavir Ortak,
SimgeRA Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. 47. SEMİNERİMİZ MALİ AF  Vergi, SGK ve Diğer  Kamu Borçlarının Yeniden Yapılandırılması  Kasa ve Stok Affı  Matrah.
  6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN İLE GETİRİLEN MALİ AF MERSİN, 27 Ağustos 2016 A. Murat YILDIZ Yeminli Mali Müşavir.
  6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN İLE GETİRİLEN MALİ AF Bölüm 2 A. Murat YILDIZ Yeminli Mali Müşavir 1.
1 BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN NEVŞEHİR
6736 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarında Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Sunumu BLOOMBERG HT ÖZET SUNUM.
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN Ağustos 2016 ANKARA.
6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN
İŞLETME KAYITLARININ DÜZELTİLMESİNE İLİŞKİN HÜKÜMLER
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN ( )
(İstanbul YMM Odası Ruhsat/Sicil No:
Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması.
Bazı Kamu Alacaklarının Yapılandırılması.
1 T.C. MALİYE BAKANLIĞI VERGİ DENETİM KURULU MERSİN GRUP BAŞKANLIĞI.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI 2016.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SAĞLIK SİGORTASI TESCİL ve PRİM DAİRE BAŞKANLIĞI.
6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN KAPSAMINDA YER ALAN DÜZENLEMELER.
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
  6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN İLE GETİRİLEN MALİ AF Bölüm 1 A. Murat YILDIZ Yeminli Mali Müşavir 1.
6736 BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN ( )
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN ( )
BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN
6736 SAYILI KANUN UYARINCA MATRAH ARTTIRIMI
VARLIKLARIN İZLENMESİ Dönem Ayırıcı Hesaplar Diğer Dönen Varlıklar
VARLIK BARIŞI VERGİ AFFI
KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
YER ALAN DÜZENLEMELER Aysel ÖZKAN Levent ERGÜVEN Gülşen TURAN
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
  7143 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN İLE GETİRİLEN MALİ AF Emre KARTALOĞLU A. Murat YILDIZ Yeminli Mali Müşavir Yeminli.
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun
VEYA DAVA SAFHASINDA BULUNAN ALACAKLARLA İLGİLİ DÜZENLEMELER
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN 26 Haziran 2018.
YAKUP CEYLAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR
İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
7143 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN
İSTİHDAM TEŞVİKLERİ.
Katılım Bankalarında Muhasebe Organizasyonu ve Muhasebe Uygulamaları
Sunum transkripti:

YENİ AF YASASI NE GETİRİYOR

Yasa kapsamı nelerdir?  Haziran.2016 tarihine kadar olan amme borçları yasa konusudur,  2. Tahakkuk eden vergi, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları  3. Vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları  4.Kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlar ile  5.Kayıtlarda olduğu halde işletmede bulunmayan emtia, kasa ve ortaklardan alacaklar  6. Gümrük vergi borçları, idari para cezaları, faizler, gecikme faizleri gecikme zamları  7. SGK ile ilgili olarak ödenmemi prim, gecikme cezası ve gecikme zamları  8. İsteğe bağlı sigorta, topluluk sigortası, sosyal güvenlik destek primi, gecikme cezası ve gecikme zamları  9. Özel inşaatlar ile ilgili eksik primler ve gecikme zammı ve cezaları  10. İdari para cezaları, gecikme zammı ve cezaları  11. Damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı ve gecikme zammı alacakları  12. Genel sağlık sigortası

Yapılandırılacak alacaklar nelerdir?  1. Kesinleşmiş alacakların  a. Alacakların tamamı ile yi-üfe ile hesaplanacak tutarın ödenmesi şartıyla gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezaları ve cezaya ait gecikme zamları ödenmez  b. Vadesi gelen ödeme süresi geçmemiş vergi cezalarının %50 si ve yi-üfe ile hesaplanan tutar ödenirse cezaların %50 si ve buna bağlı gecikme zamlarının tamamı ödenmez.  c. Uzlaşma kapsamındaki alacaklar bu kanuna göre ödenirse faiz alacaklarının tamamı ödenmez.  d. Gümrük vergileri ödenmesinde de aynı usüller geçerlidir.

Kesinleşmemiş veya dava safhasındaki alacaklar  Bu tip alacakların %50 si ile yi-üfeye göre hesaplanan tutar tamamen ödenirse vergilerin %50 sinden ve gecikme zammı, faizi, vergi cezaları ödenmez.  Karar verilmiş temyiz süresi geçmemiş davalarda  a.Terkin kararı varsa verginin %20 si ve li-üfe ödenirse kalandan ve cezalardan gecikme zammından vazgeçilir  b. Tasdik kararı ise yine %20 si yukarıdaki madde gibi ödenir.  c. Bozma ve onamada yukarıdaki gibi ödeme yapılır.  d. Dava henüz yeni açılmışsa asla bağlı vergi önceden ödenmişse vergi ceza ve gecikme zamlarının tamamı kaldırılır.

İnceleme ve tarhiyat safhasındaki işler  Tamamlanmamış vergi incelemelerinde tarh edilen verginin %50 si ve yi-üfe ödenirse kalanlar ve cezalar kalkar  Kanun dönemlerini kapsar

Matrah ve vergi artırımı  Gelir ve Kurumlar vergisi matrahlarını artıranların o yıllara ait vergi incelemesi yapılmaz.  Artırımlar:  2011 yılı için %35  2012 yılı için %30  2013 yılı için %25  2014 yılı için %20  2015 yılı için %15 dir.

Zarar halinde matrah artırımı  İşletme hesabında  2011 yılı için TL yılı için TL yılı TL.  2014 yılı için TL yılı için liradan az olamaz.  Bilanço esasında  2011 yılı TL yılı TL yılı TL.  2014 yılı TL yılı liradan az olamaz.  Kurumlar vergisi mükellefleri:  2011 için TL yılı için TL yılı TL.  2014 yılı TL yılı için TL. dan az olamaz.  Vergi %20 olacaktır.  BÖYLE BİR ARTIRIM HALİNDE ZARARLARIN %50 Sİ GELECEK YIL KARLARINDAN MAHSUP EDİLEMEZ.

Diğer vergi artırımları  Mükellefler stopaj yapılan miktarları, işçi ücretlerini, muhtasar beyannamelerini ve katma değer vergilerini de artırırlarsa ortırılan konuda inceleme yapılmaz, diğer konularda yapılabilir.  Katma değer vergisi artırımı  2011 yılı için %3, yılı için % yılı için %2, yılı için %2 ve  2015 yılı için %1,5 oranında daha ödenirse inceleme ve tarhiyat yapılmaz.  Genel olarak hesaplanan ve ödenen vergiler gider yazılamaz. Maliyet unsuru olamaz. İndirim, mahsup veya iade konusu olamaz.  Sahte belge düzenleyenler bu yasadan yararlanamaz.

Kayıtlarda bulunmayan veya işletmede bulunmayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlar  İşletmede mevcut fakat kayıtlarda bulunmuyorlarsa:  Genel orana tabi olanlar için %10 indirimli orana tabi olanlar için oranın yarısı kadar kdv hesaplanır ve ödenir.  KDV ler indirilemez, ancak emtia kdv. Leri genel esaslara göre indirilir. Amortisman ayrılmış sayılır.  Satıldığı takdirde bunlardan zarar kabul edilmez.

Kayıtlarda bulunup işletmede bulunmayan mallar ve kasa  Bu mallar, kayıtlarına göre olan gayrisafi kar oranı da ilave edilerek fatura düzenlenecek ve her türlü vergisel yükümlülükler yerine getirilerek kayıtlara alınabilecektir.  Kayıtlarda yer alan fakat işletmede ulunmayan kasa mevcudu ve ortaklardan alacaklar tarihi itibariyle olan net tutarları beyan edilerek %3 vergi ödenir ve kayıtları düzeltilebilir.  Varsa yurtdışındaki varlıklar da getirilebilir.

Kesinleşmiş SGK alacakları  Bu alacakların 30.Haziran.2016 tarihi itibariyle tutarı ve yi-üfe ile hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde gecikme zammı, gecikme cezalarından vazgeçilir.

Ortak hükümler  Kanundan yararlanmak için yayımından sonraki ikinci ayın sonuna kadar başvurmak şarttır.  İlk taksit kanunun yayımından sonraki üçüncü ayın sonuna kadar ödenmelidir.  Kanunun yayımından sonraki 4 (dördüncü) aydan itibaren 2 (iki) ayda bir 18 taksitte ödenmelidir  Taksitle ödemede ilgili maddelere göre belirlenen tutar  a. Altı eşit taksit için 1,08  b. Dokuz eşit taksit için 1.12  c. Oniki eşit taksit için 1,16  d. Onsekiz eşit taksit için 1,24 katsayısı ile bulunur.