Journal, Magazine, Periodical, Bulletin Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DERS İÇERİĞİ  Dizinlerin Türleri  Dizinlerin Bileşenleri  Temel Dizinleme Terimleri BBY 306 D İ Z İ NLEME VE ÖZ HAZIRLAMA
Advertisements

TÜBİTAK Mehmet BOZ ULAKBİM – Başuzman TR Dizin Editör Çalıştayı 11 Nisan 2016 TÜBİTAK Feza Gürsey Toplantı Salonu, Ankara TÜBİTAK.
İTÜ Merkez Laboratuvarı 2006 Faaliyetleri Üniversite Yönetim Kurulu 14 Eylül bölüm.
Hafta 7: Öz Türleri ve Fonksiyonları BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama.
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
Meslek olarak BİLGİ yönetimi
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
BİBLİYOGRAFYA (Bibliography) Tanım: Kitapları, özellikle fiziksel özellikleri ve içeriklerine göre niteleme sanatı; kitapların fiziksel nesneler ve.
TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ EN İYİ GENÇ ARAŞTIRICI ÖDÜLÜ-2010.
Ansiklopedi (Encyclopedia) Tanım : Bütün konularda kısa ve öz bilgi içeren bir çalışmadır. Belirli bir konu ile sınırlı yada genel kapsamlı olabilir.
Bby133 BİLGİ Lİteratürü dersİ
Politika Oluşturma, Planlama, Bütçe Hazırlama
STRES VE SPOR Spor olgusu bireylerin stres yaratan durumlardan kurtulmasını sağlayan önemli bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Stresin etkisini azaltan.
1. Ders Bir, İki ve Üç Yazarlı Eserlerin Kataloglanması Prof. Dr. Bülent Yılmaz Arş. Gör. Tolga Çakmak.
Tıp ve Sağlık Kuruluşlarında Bilgi Yönetimi. Giriş Akademik tıp ve sağlık bilimleri kuruluşları, hastaneler, sağlığa ilişkin çeşitli dernek ve kuruluşlar.
KABAK KEMANE.
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
Toplantılar.  Birden çok kimsenin belirli amaçlarla bir araya gelmesi, içtima (Büyük Türkçe Sözlük, 2009). Toplantıların Özellikleri  Belirlenmiş.
ŞOK HABER YAZILARI M.ŞAHİN. Haber Yazıları ile ilgili bazı terimler: Gazete: Politika kültür, ekonomi ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Asem Ibraimjan Şifa Üniversitesi Auelbekova Shynar.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 2
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com.
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
Sosyal Hizmet Meslek Etiği
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
DERMATOLOJİ DİSİPLİNİNİN DÜNYA ÖLÇEĞİNDE YENİDEN GÖRSELLEŞTİRİLMESİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
Öğrenci Konseyi Yönetimi
Kaynak Gösterme Teknikleri
GİRİŞ Dersin Tanıtımı Ders tanımı ve dönemi programının içeriği
Diğer Teknikler II Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Gazetecilik Etiği ve Toplumsal Sorumluluk
SAHAFLAR DÜNYASINA YOLCULUK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ampirik (Görgül) Araştırmaların Raporlanması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II DERS XI
Açıköğretim e-Destek Hizmeti
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
‘‘KARİYERİNDE BAŞARI SENİN ELİNDE’’
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Sunum transkripti:

Journal, Magazine, Periodical, Bulletin

Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış makaleleri içerirler.  Bilim insanlarının yazmış olduğu hakemli yazıları, bildirileri, belli bir konuda yürütülmüş bir çalışma ile ilgili işlem ve raporları içerebilir.

Magazin (Magazine) Tanım:  Genellikle gazeteciler tarafından yazılmış popüler nitelikli makaleleri içerir.  Her bir nüsha kendi içinde 1’den başlayan sayfa numarası alır.  Sayılar, seri numarasından ziyade tarih ile birbirinden ayrılır.

Periyodik (Periodical) Tanım:  Her sayının ayrı bir başlığı vardır.  Düzenli aralıklarla çıkar.  Çeşitli kişilerin katkıları vardır.  Bir yayın eğer aynı adla devam eden bir dizi altındaki bir sayı ise serideki her bir sayı, birbirini izler biçimde numaralandırılır ya da tarihlenir.

Bülten (Bulletin) Tanım: 1-Genellikle bir broşür niteliğinde olup devlet kuruluşları, topluluk ya da örgütler tarafından bir seri/dizi biçiminde düzenli aralıklarla çıkarılan yayındır. 2-Bir durum doğrultusunda yayınlanan ve bir kütüphane dermesine eklenen kitapları listeleyen ya da kütüphane hakkında bilgileri aktaran süreğen bir yayındır.

 Kütüphane Dünyası; mesleki dergi. Mart 1975, 1.yıl, 1.sayı İzmir: TKD İzmir Şubesi, 1975  Kütüphaneciliğin Sesi; meslek ve kültür dergisi. Mayıs 1962, 1.yıl, 1. sayı Ankara: DTCF Kütüphanecilik Bölümü, 1962  AÜ DTCF Kütüphanecilik Enstitüsü Kulübü Bülteni. Nisan 1957, 1.yıl, 1. sayı Ankara: AÜ DTCF KEK, 1957  Türk Kütüphaneciliği. 1952, 1. yıl, 1. sayı Ankara: Türk Kütüphaneciler Derneği, Türk Kütüphaneciliği

 Düşünceler. Ankara: TKD Ankara Şubesi  İÜ Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Dergisi; belge, bilgi, kütüphane araştırmaları. 1987, 1. yıl, 1. sayı İstanbul: İÜ Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü,  Bilgi Dünyası. 2002, 1. yıl, 1. sayı Ankara: Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği, Bilgi Dünyası Tanıtma: Erol Yılmaz. Türk Kütüphaneciliği (2) Erol Yılmaz

 Arşiv Araştırmaları dergisi ( Turkish Journal of Archival Studies). Nisan 1999, 1. yıl, 1. sayı İatanbul: Remak Belge-Bilgi Yönetimi Danışmanlığı, Tanıtma: Erol Yılmaz. Türk Kütüphaneciliği (3) Erol Yılmaz  Library Journal Library Journal  Library Trends Library Trends  Library Quarterly Library Quarterly  Choise;Current Reviews for Academic Choise;Current Reviews for Academic  Information Research Information Research