KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ. Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜKETİCİ HUKUKU MAHKEME KARARLARI YARGITAY İÇTİHATLARI SUNUM NOTLARI Hazırlayan İlhan KARA Ankara Hakimi-2011.
Advertisements

Av.Özgür Eralp e-TÜKETİCİ Av.Özgür Eralp -
TÜKETİCİ HAKLARI SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
AKREDİTİF Mustafa KARAKAYA.
TİCARİ İŞLETMENİN REHNİ
HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİ SATILIYOR!..
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
TÜKETİCİYİ KORUMA HAFTASI
TÜKETİCİ HAKLARI.
TÜKETİCİNİN KORUNMASI
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
HAKLARIN KAZANILMASI VE KAYBI
Tevfik BAYHAN Bakanlık
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi
TÜRKİYE’DE GAYRİMENKULLERİN VERGİLENDİRİLMESİ Vergi Bölümü Yöneticisi
Ulaştırma ve Lojistik Terminolojisi Yrd. Doç. Dr. Gültekin ALTUNTAŞ
KISMİ İSTİSNALAR Kültür ve eğitim amaçlı istisnalar (17/1) - İlim, fen, güzel sanatlar, tarımsal amaçlı teslimler (a) - Tiyatro, konser salonu, kütüphane.
ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI
9. HAFTA TURİSTİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI
TÜRK İ YE’DE TÜKET İ C İ N İ N B İ LG İ LEND İ R İ LMES İ VE ÖRGÜTLENMES İ KONUSUNDA İ ZLENMES İ GEREKEN ADIMLAR.
1.Kooperatifin kuruluş işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığı, 2.Mevcut Yönetim Kurulu üyeleri ile denetçilerin adı soyadı ve mesleklerini, 3.Kooperatif.
MuhaseBENİN TEMEL DENKLİĞİ VARLIK – KAYNAK DENGESİ
İŞVERENİN BORÇLARI Ücretin Belirlenmesi
İNCOTERMS TESLİM ŞEKİLLERİ
6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI
INCOTERMS 3. ) DELIVERED DUTY PAID ( DDP ) a
INCOTERMS 2. ) DELIVERED AT PLACE ( DAP ) a
INCOTERMS 2.) CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
INCOTERMS 4.) COST, INSURANCE AND FREIGHT ( CIF ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü 6502 SAYILI KANUN VE MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ İLE GETİRİLEN.
INCOTERMS 3) FREE ALONGSIDE SHIP ( FAS ) Satıcının Yükümlülükleri
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
Satıcının Yükümlülükleri Alıcının Yükümlülükleri
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
PİYASA DENGESİ DOÇ. DR. AHMET UĞUR.
INCOTERMS 1. ) CARRIAGE PAID TO (CPT ) a. ) Satıcının Yükümlülükleri b
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
2015 YILI TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ BÖLGESEL EĞİTİM ÇALIŞMASI
FATİH SARAL ÖMER F. YENİCİ İZZETHAN MAZLUM. Biz tüketicilerin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmemizi sağlayan sözleşmelerdir.
KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ. Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
TAKSİTLİ SATIŞ. “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” ile tüketici hakları yasal güvence altına alındı. Tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ilgili, ekonomik.
8. H AFTA İdari Sözleşmeler. H EDEFLER İdari sözleşmelerin tanımını yapacak. İdari sözleşmeleri, idarenin özel hukuk sözleşmelerinden ayıracak İdarenin.
Satış Vaadi Sözleşmeleri Satış Vaadi Sözleşmeleri.
OPSİYONLAR Belirli bir kıymeti, önceden belli bir vade ve fiyattan alma yada satma hakkı veren kontratlardır. Opsiyonun alıcısı ve satıcısı söz konusudur.
Ön Ödemeli Konut Satışı
MESAFELİ SÖZLEŞMELER.  Mesafeli sözleşmeler bilişim hukuku ve e-ticaret hukuku konusuna giren ve aynı zamanda tüketici mevzuatıyla alakalı olan bir kavramdır.
TARIM ARAZİLERİNİN KAMULAŞTIRMA BEDELLERİNİN TESPİTİ
İDARİ DAVALAR Tam Yargı Davaları.
TAPU SİCİLİ Mehmet TETİK Tapu Sicili Taşınmaz mal ve üzerindeki hakların durumlarını göstermek üzere, devletin sorumluluğu altında, tescili açıklık.
Bazı Kamu Alacaklarının Yapılandırılması.
AVRASYA TÜKETİCİLERİ KORUMA DERNEĞİ
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ.
TÜKETİCİYİ KORUMA HAFTASI
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Yrd. Doç. Dr. Burçak Yıldız
Tarım Hukuku 4 Powerpoint Templates.
LAW 201 INTRODUCTION TO LAW
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
Factoring Ve forfaiting.
İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇALIŞMA SORULARI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
II. Duran Varlıklar ( ) Duran varlıklar: işletme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için kullanılmak amacıyla edinilmiş, ilke olarak bir yıl ve.
LAW 201 INTRODUCTION TO LAW
BORÇLARIN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE ETKİSİ I. ÜÇÜNCÜ KİŞİ YARARINA SÖZLEŞME 1
Sunum transkripti:

KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ

Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmedir

KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ Yeni Kanun ile getirilen en önemli yeniliklerden biri yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamayacağıdır. Satışın bu düzenlemeye aykırı olarak gerçekleşmesi durumunda satıcıya TL idari para cezası verilecektir.

KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ Tüketici, sözleşme imza tarihinden itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart/tazminat ödemeksizin ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.

TAŞINMAZ MAL SÖZLEŞMESİ

Özüne bir zarar verilmeksizin bir yerden diğer bir yere taşınması mümkün olmayan, yerinde sabit duran mallardır. Taşınmaz mallar; arsa, arazi, bağımsız bölüm (bina, apartman, iş yeri, konut, villa, fabrika) gibi mülklerdir.

TAŞINMAZ MAL SÖZLEŞMESİ

Taşınmaz Mal Sözleşmesi; alıcı ve satıcı taraflar ile Noterde hazırlanarak, Tapuya bildirilir. Alıcı; Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesine dayanarak tek taraflı olarak asıl satışın yapılmasını isteyemez. Tapuda asıl satış anında alıcı ve satıcının birlikte imzası gerekir

TAŞINMAZ MAL SÖZLEŞMESİ Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin taraflar arasında kurulmasından sonra, kararlaştırılan zamanda vaat eden tarafından tapu müdürlüğünde taşınmazın satış işlemlerinin yapılmaması veya vaat edilenin satış bedelini ödememesi halinde çıkan uyuşmazlıkların çözümünde açılacak davaya adliye mahkemelerinde bakılır