SİGORTA BİLGİ ve GÖZETİM MERKEZİ (SBM) ve TRAMER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Türkiye İstatistik Kurumu Faaliyetleri Nilgün DORSAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı.
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK YÖNETİMİ BECERİLERİ Ali DOĞAN ST Uzmanı 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme.
SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İSTATİSTİKLERİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN MU? Alper GÜCÜMENGİL Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Projeler Grup Sorumlusu.
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
Sigorta Denetleme Kurulu
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
AYKOME 2015 PERFORMANS RAPORU. AYKOME YÖNETMELİĞİ OLUŞTURULDU Van Büyükşehir Belediyesi ve İlçelerinin sınırları içerisinde kentsel altyapı hizmetleri.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
VERGİ DENETİM KURULU BAĞIMSIZ DENETİM İLE VERGİ DENETİMİ ARASINDAKİ GEÇİŞLER Mehmet Ali KAYA İSTANBUL ÖRTÜLÜ SERMAYE, TRANSFER FİYATLARDIRMASI VE YURTDIŞI.
T.C MANİSA VALİLİĞİ Potenza - Italy (31 Ekim Kasım2011)
08 Haziran 2016 TOPLANTI MADDELERİ Yılı eğitim-öğretim yılı için öğretmen atamalarına ve süre uzatım işlemlerinde okullarımızın en sık yaptıkları.
A. Buğra DAĞLI-İSG Uzman Yardımcısı
KOOPERATİF SİGORTACILIĞI ve TEKAFÜL
İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ STRATEJİ BELGESİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 13 ŞUBAT 2009.
Abdülkadir KÜÇÜK. Güvence Hesabı ilk olarak, 18 Ekim 1983 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanununun.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
KONTROLÖR HEKİM EĞİTİMİ TOPLANTISI 05 KASIM 2015 ÖLÜM BELGESİNİN DÜZENLENMESİ.
AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Tıp merkezi, poliklinik, laboratuvar, müessese ve muayenehanelerin: Açılmaları,
TÜM MOTORLU TAŞIYICILAR KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ
ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ, MOTORLU ARAÇLARA AİT TEKNİK ŞARTLAR İLE MUAYENELERİ Araç sahipleri araçlarını yetkili tescil kuruluşuna tescil ettirmek ve.
Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk (Trafik) Sigortası
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
ENGELLİ ÇOCUKLARI TANIMA VE DEĞERLENDİRME
Öğr.Gör.Sabri Serkan KIZILSU Beypazarı Meslek Yüksekokulu
SİGORTANIN TARAFLARI Sigortada dört taraf bulunmaktadır. Bunlar;
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
E-DEVLET AŞKIN KAYA
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
BANKALARIN ORGANLARI GENEL KURUL
Kamu alımlarını düzenleyen 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile birlikte kamu harcama sisteminin en önemli parçasıdır.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
ADR KONVANSİYONU
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU
SİGORTA HUKUKU SİGORTA SÖZLEŞMESİ Güliz Evren KIRBAŞ Hazine Uzmanı
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE KATKILAR, KESİNTİLER ve DENETİM
1. TMGDK GENEL KURULU 26 MAYIS 2018, İZMİR.
Kişisel Verilerin Korunması Sağlık Sigortacılığının İşleyişi
ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
ARAMA VE KURTARMA HİZMETLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
MERKEZİ VE MAHALLİ İDARELER
TEŞHİSLE İLİŞKİLİ GRUPLAR (TİG) TÜRKİYE UYGULAMASI
Hastane Bilgi Sistemlerinin Teknik Yönleri
SİGORTA SEKTÖRÜ DÜZENLEME VE DENETLEME İŞLEMİ
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
Muhasebe ve raporlama sistemi
Sunum transkripti:

SİGORTA BİLGİ ve GÖZETİM MERKEZİ (SBM) ve TRAMER TBF218 SİGORTACILIKTA PAKET PROGRAMLAR Öğr. Gör. Sezgin Çiftçi

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan ve 16.12.2003 tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Trafik Sigortası Bilgi Merkezi Yönetmeliği ile "TRAMER" adıyla kurulmuştur. 9 Ağustos 2008 tarihinde26962 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle adı Sigorta Bilgi Merkezi kabul edilmiş, 03.11.2011 tarih ve 28131 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile ise ünvanı Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi olarak değiştirilmiştir.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir kurum olarak kurulmuştur. SBM'nin merkezi İstanbul'dadır, usul ve esasları "yönetim komitesi" kararıyla belirlenmek üzere, şube ya da şubeler açabilir. İlgili branşlarda ruhsat sahibi olan sigorta şirketleri merkezin doğal üyesidir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin faaliyetleri T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından denetlenmektedir.

SBM’ye Bağlı Alt Bilgi Merkezleri TRAMER (Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi) SAGMER (Sağlık Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi) HAYMER (Hayat Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi) HATMER (Sigorta Hasar Takip ve Gözetim Sistemi)

SBM’nin Görevleri ve Amaçları Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nde Hayat, Hastalık/Sağlık, Zorunlu Trafik, Yeşilkart, Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk, Otobüs Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza, Motorlu Kara Taşıtları - Kasko, Tıbbi Kötü Uygulama Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası, Tehlikeli Maddeler ve Tüpgaz Zorunlu Sorumluluk Sigortası, Mesleki Sorumluluk Sigortaları'na ilişkin bilgiler tutulur. İlgili branşlardaki verilerin tek merkezde toplanarak, sigortacılık faaliyetlerinin daha kapsamlı ve etkin şekilde yürütülmesi, sektör genelinde uygulama birliğinin sağlanması, sağlıklı fiyatlandırma yapılabilmesi, suistimallerin önlenmesi, güvenilir istatistiklerin oluşturulması, sigorta sistemine olan güvenin arttırılması ve kamu gözetim-denetiminin etkinleştirilmesi hedeflenmektedir.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Web Sitesi https://www.sbm.org.tr/

Online İşlemler

Kaza Yoğunluk Haritası

Hasar Bilgi Düzeltme

Sigorta Suistimal İhbar Girişi

Yanlış Sigorta Uyg.(SİSBİS) Bilgi Düzeltme

Eksper Atama

Trafik Prim Karşılaştırması

Sorgulamalar

Kasko ve Trafik Poliçe Sorgulama

Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama ve İhbar Etme

Raporlar

Yetkili Kullanıcı Girişi

TRAMER

TRAMER

TRAMER

Tramer

TRAMER

Yardım Videoları ve Belgeleri