ONUR ÜNLÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Küfür Nedir?.
Advertisements

CÜMLE ÖĞELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi, veya olayı anlatan sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Bu görevli sözcüklere öğe.
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
SON NEFESİME KADAR SEN…
Felsefeye bir pencere açmak...
Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya Çalışanları -.
(Kurumsal / Şirket / Fabrika / Ürün)
AŞK VE GURUR.
RONI MARGULIES. şair yazar tercüman azınlık İstanbullu savaş karşıtı gazeteci Sosyalist İktisat doktoru.
(Personel / Satış / İş Güvenliği Eğitim Filmleri)
Medya  Medya, her türden sözlü, yazılı, basılı, görsel metin ve imgeleri içeren çok geniş iletişim araçlarını kapsayan bir kavramdır. Bu kavramın içine.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
ŞEHİRLER VE ETKİ ALANLARI
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
“Bugün batılı ülkeler, tek bir ülkeye, tek bir topluma dönüşme aşamasında. Doğu’da aynı ırktan gelen, aynı dini benimseyen ülkeler ise bölük pörçük, kanlı.
DUBLAJ-SESLENDİRME Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Yol A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University.
Henry James Hayatı Ve Eserleri
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
BABAM.
Hayatın Anlamı üzerine
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
TIME OF MY LIFE Yönetmen: Nic Balthazar Yapımcı: Peter BOUCKAERT(Eyeworks) Yapım Yılı: 2012 Oyuncular: Koen De GRAVES, Ben SEGERS, Lotte PINOY, Felix MAESSCHALCK,
 Tema seçilip konu belirlendikten sonra film öyküsünün özetlenmesidir.  Konu hakkında yapımcı ve yönetmeni aydınlatır.  Zaman ekonomisi açısından önemlidir.
1. Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş
Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Yukarıdaki cümlede yapım eki almış kaç sözcük vardır
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Ekler sorular.
1-)BASİT 2-)BİRLEŞİK 3-)SIRALI 4-)BAĞLI
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
Haberler.
Oyuncu Kadrosu ZEHRA SADIÇ İLKNUR BİLEN GAMZE KAÇMAZ
HAZIRLAYAN:SONER ÖZTÜRK
YARATICI SENARYO KONSEPT SUNUMU Müşteri : Efe Ayakkabı A.Ş.
DİKSİYON VE SUNUM TEKNİKLERİ
Karışık olarak verilen kelimeleri anlamlı cümle olarak yazalım …
PİNOKYO SUNUM DOSYASI.
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
MAHSUN KIRMIZIGÜL.
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
David Leo Fincher Mehmet Can Kural Oğuzcan Kınıcı
Film Gösterim Proğramı (MART 2017)
Sen Aydınlatırsın Geceyi
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
FİGHT CLUB – DÖVÜŞ KULÜBÜ
Adım Adım Tarih SAMATYA.
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
Nasıl yani izle nisan itibariyle ilk kısa fragmanı yanınlanan Nasıl Yani izle meniz için sinemalardan sonra burada olacak. Başrollerde Aykut Elmas,
William Wyler Hayatı ve Filmleri
YUNUS EMRE ÇAY. YUNUS SERİSİ YAZARI YUNUS EMRE ÇAY’IN YAZDIĞI BU KİTAPLAR ŞEHİRLER HAKKINDA BİLGİ ALMAMIZI VE ÇOCUKLARI EĞLENDİRMEK AMACIYLA HAZIRLANAN.
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Anket değerlendirmesi
MEL GİBSON (CESUR YÜREK)
VATANIMIZ. Şimdide vatanla ilgili vidyomuzu izleyelim.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
LOGO
2018 Mart Ayı Film Gösterimi /08. 03
SOSYOLOJİK TAHAYYÜL VE WRIGHT MILLS
Sunum transkripti:

ONUR ÜNLÜ

ONUR ÜNLÜ (Şair, yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, müzisyen) 1973 yılı, Kocaeli doğumludur. 1993-1998 yılları arasında Ah Muhsin Ünlü mahlasıyla birçok şiir yazmıştır. Yazdığı şiirleri ‘’Gidiyorum Bu’’ adlı kitapta toplamıştır. 2006 yılında ilk sinema deneyimi olan ‘’Polis’’ adlı ilk sinema filminin yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenmiştir, bu film batmıştır.

ONUR ÜNLÜ Ardından bazı dizi ve filmlerde senaristlik ve yönetmenlik yapmış, ilk filminin neredeyse aynı oyuncu kadrosuyla ‘’Güneşin Oğlu’’ adlı filmi çekmiş, absürd dünyaya ilk adımını atmıştır. Bu filmin çekimleri 14 günde tamamlanmıştır. 2009 yılında çekiği ‘’Beş Şehir’’ filminde; şiirlerinde yarattığı farklı karakterlerin yaşamlarını ve ölümlerini incelemiş, senaryo ve konu bazında bir çok ödül kazanmıştır. Sosyal medyada fenomen haline dönüşen dizi olan ‘’Leyla ile Mecnun’’un genel yönetmenliğini ve yönetmenliğini yapmıştır.

ONUR ÜNLÜ Fakat bu dizi; tüm ekibin Gezi Parkı Sürecine destek vermesi ile yayından kaldırılmıştır. Muhalif tavrı ile bilinen Ünlü; aynı ekiple yaptıkları yeni bir iş olan ‘’Ben de Özledim’’ dizisinde yönetmenlik yapmış ve kendi karakterini oynamıştır. Bu iş de bitince; Sırrı Süreyya Önder ile birlikte yazdıkları ‘’İtirazım Var’’ filmini çekmiş, bir imamın değişik hayatını anlatmıştır. Bu filmle de Altın Portakal Festivali’nde ‘’En İyi Yönetmen’’ ve ‘’En İyi Senaryo’’ ödüllerini toplamıştır.

ONUR ÜNLÜ ‘’İtirazım Var’’ filminin bir sahnesinde; tüm gezi şehitlerinin ismini göstermiş ve beğeni kazanmıştır. İlk defa kendi prodüksiyon şirketi olan ‘’ Eflatun Film’’i finansal nedenlerden dolayı bırakmış, Ay Yapım ile anlaşıp ‘’Beş Kardeş’’ dizisini çekmiştir. Reyting sistemine kurban giden bu dizi içinde, mevcut siyasi idareye yapılan göndermeler dikkat çekmiştir. Yakın zaman içerisinde ‘’Kırık Kalpler Bankası’’ filminin çekimlerini tamamlamış, Türkan Şoray’ın son yönettiği film olan ‘’Uzaklarda Arama’’nın senaryosunu yazmıştır.

ONUR ÜNLÜ Dizilerinden birini çekerken kanser hastalığına yakalanan Ünlü; kemoterapi tedavileri esnasında 3 film senaryosu yazdığını söylemiştir. Hemen hemen her şeyi mizahla anlatan Ünlü, kendiyle de dalga geçmektedir. Olağanüstü güçlere sahip sıradan insanların hikâyesinin anlatıldığı ‘’Sen Aydınlatırsın Geceyi’’ filminde ölemeyen adamın dramını, Beş Şehir filminde de herkese akıl veren bir kediyi işlemesi; kafasının ne kadar absürt çalıştığının bir göstergesidir. Çay içmeyi çok sevdiğini hep söylemiş ve neredeyse her projesinde bunu işlemiştir.

ONUR ÜNLÜ Kariyerinde genellikle kafasındakileri çekim açıları veya kurgu ile değil, yazdıkları ile vermeyi tercih etmiştir Dizilerinin ve filmlerinin iş yapmadığını her ortamda söylemiş; ‘’Beş Şehir’’ filminin bir sahnesinde kendine küfür ettirmiş ve dalga geçtirmiştir. Sinema filmlerinden arta kalan zamanlarda dizi çeken Ünlü, aynı zamanda Leyla ile Mecnun oyuncuları ile kurduğu müzik oluşumu ‘’Leyla the Band’’de bateri ve perküsyon çalmaktadır. Son çektiği film olan ‘’Kırık Kalpler Bankası’’ için ‘’Futbol, eroin ve Allah’tan oluşan bir film, sektöre bu filmi çekmek için girdim. Şimdiye nasip oldu!’’ demiştir.

ONUR ÜNLÜ

ONUR ÜNLÜ

ONUR ÜNLÜ

ONUR ÜNLÜ