Hacı Bayram Veli Camii.  Yer: Ankara, Türkiye  Coğrafi Koordinatlar:39°56 ′ 39.46 ″ K32°51 ′ 28.61 ″ D  İnanç: İslam  İnşaat Başlangıç Tarihi: 1427.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
23 NİSAN 23 NİSAN NEDİR? 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi 88 yıl önce.
DİK PRİZMALAR Tabanları birbirine eş herhangi bir çokgen ve yan yüzeyleri taban düzlemlerine dik birer dikdörtgen olan cisimlere dik prizmalar dik prizmalar.
Wank Manastırı ( Kızıl Manastır) Garmik Vank
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
Mısır danatında resim ve heykel
HALK MİMARİSİ.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Prof. Dr. Sezai Göksu.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Mustafa Kemal AtatürkMustafa Kemal Atatürk'ün direktifleri üzerine Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından projelendirilen.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
EYÜP SULTAN. Medineli müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahâbidir... Bütün Müslümanlar Peygamber efendimizi kendi.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
Kur’an-ı Kerim’in temel özellikleri nelerdir?
OKULUMUZ HAKKINDA BİLGİLER Öğretmen Sayısı : 19 Öğrenci Sayısı : 212 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 9 Fen Laboratuarı Sayısı :0 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
Ankara’ya 10 km uzaklıktaki Çubuk Barajı inşaatı sürerken boru hattının da döşenmesine başlandı. Çubuk Barajı yüzetsel sularını filtre etmek ve kente.
EBOB&EKOK Ökkeş ŞAHİN TEOG 8.SINIF
problemler10 Biri diğerinden 4 yaş büyük olan iki kişinin yaşları toplamı 22’dir.Küçüğü kaç yaşındadır? A- 9 B- 10 C- 11.
Mimarlık Tarihi II Erken Dönem Osmanlı Mimarisi: Ulucamiler Edirne ve Bursa Yapıları.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
BASKETBOL TÜRKİYE TURU
YÜZEY :Cisimlerin hava ile temas eden bölümlerine yüzey denir.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
KONU:ÇOCUĞUN DÜZELTTİRDĞİ MİNARE SUNUSU
Ankara İli Trafik Kazası Vakalarının Karşılaştırması (2002 – 2003 Yılları) Altuğ Aysun,Ahmet Haki Türkdemir,Gökhan Girgin,Vecihi M.Kutlay,Giray Şahin.
MASA TENİSİ.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Optimizasyon Modelleri ve Uygulamaları
DOĞAL SAYILAR Hikmet SIRMA.
2017 Yılı Devam Eden Projeler
SERVET-İ FÜNUN DÖNEMİNDE ROMAN
Ankara 112 Acil Sağlık Hizmetleri
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
OYUNLAR 2. KISIM İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Halıcılığın Tarihçesi
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
YETİŞKİNLİK DÖNEMİ İlk Yetişkinlik Orta Yetişkinlik Yaş
GÖRSEL SANATLAR ÜÇ BOYUTLU ÇALIŞMA HEYKEL
Düzgün iş.
Kültür Turizmi.
X-IŞINLARI KRİSTALOGRAFİSİ
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Batı Karadeniz-4.
KARENİN ÇEVRESİNİN HESAPLANMASI
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TAM SAYILARDA TOPLAMA İŞLEMİ CETVELİ EZGİ BÖLEK, ÖZGE AYTAÇ, AYŞE NUR KOÇALİ MATERYALİN AMACI MATERYALİN.
MEZOLİTİK ÇAĞ Mezolitik (mesos =orta lithos=taş) Çağ adı verilen bu dönem Neolitik Çağ'a geçişi hazırlayan bir ara evredir.
Medreseler avlularına göre:
Bilim Tarihimizde Önemli Buluşlar
HAZIRLAYAN AHMET KÜÇÜK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
TARİH ÖNCESİ DÖNEM.
UZMAN ASKERLİĞİN VE SADAKATİN ADI: KAPIKULLARI
KONU : MAKSİMUM MİNİMUM (EKSTREMUM) NOKTALARI
TAKVİMLER Bugün yeryüzünde kullanılan İki, çeşit takvim vardır;
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kural - 2 Top.
Hz. Ali Dönemi.
Hicret Olayı.
TOPLUMSAL TABAKA ve SINIFLAR
ÇATI MAKASINA GELEN YÜKLER
Sunum transkripti:

Hacı Bayram Veli Camii

 Yer: Ankara, Türkiye  Coğrafi Koordinatlar:39°56 ′ ″ K32°51 ′ ″ D  İnanç: İslam  İnşaat Başlangıç Tarihi: 1427  Tamamlanma Tarihi: 1428  Minare Sayısı : 1 (bir)

 Hacı Bayram Câmii, Ankara'nın Ulus semtinde bulunan tarihi camii.  Augustus (Ogüst) Tapınağı'nın bitişiğindedir. İlk zaviye olarak yapılış tarihi hicri 831 yılı (1427/1428) olan caminin ilk mimarı Mimar Mehmet Bey hakkında bilgi bulunmamaktadır.  Günümüzdeki mimari yapısı 17. ve 18. yüzyıl camilerinin karakterlerini taşımaktadır. Uzunlamasına dikdörtgen bir plana sahip yapı, taş kaideli, tuğla duvarlı ve kiremit çatılıdır.  Cami, adını bahçesindeki Hacı Bayram Türbesi’nden alır. Mihrap duvarına bitişik olan türbe, 1429 yılında yapılmıştır. Kare planlı, sekizgen tamburlu türbenin üzeri kurşun kubbe ile örtülüdür.  Caminin bahçesinde ayrıca 18. yüzyıla ait Osman Fazıl Paşa türbesi bulunmaktadır. Sekizgen planlı yapı, doğrudan duvarlara oturan bir kubbeyle örtülüdür. Eskiden türbede bulunan Osman Fazıl Paşa'nın sandukası sonradan aile mezarlığına götürülmüştür. [1]  Camii ahşap ve ahşap üzerine kalem-işi süslemeleri, çini süslemeleri bakımından da oldukça zengin bir yapıdır. Cami içindeki ahşaplar üzerinde Nakkaş Mustafa'ya ait boyama nakışlar vardır.  Caminin güneydoğu duvarında iki şerefeli bir minare bulunur. Bu minare kare planlı taş kaideli, silindirik tuğla gövdelidir.  Cami 1714 yılında Hacı Bayram Veli'nin torunlarından Mehmet Baba tarafından tamir edilmiştir yılında da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen cami ve külliyesi en son Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde orijinaline uygun olarak yenilenmiş ve 14 Şubat 2011 tarihi itibariyle ibadete açılmıştır.

 Ankara Enstitüsü Vakfı web sitesi, Osman Fazıl Paşa türbesi.  Ve Wikipedia dan bulabilirsiniz İyi Günler  SOSYAL DERSI KAYNAK VE PAYLAŞıM SITESI 