Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
HTML
HTML’e Devam Uygulama.
HTML, XHTML and CSS XHTML
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
Bir hedefi ve amacı olan bir bilgi sunumudur.
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
WEB TASARIM TEKNİKLERİ
İnternet Programcılığı
Bilgisayar Dosya Uzantıları
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
HTML’ye GİRİŞ Dr. Devkan Kaleci
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Javascript Oğuz İNAL.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
JavaScript Javascript , Netscape firması tarafından C dilinden esinlenilerek yazılmıştır Yazılma amacı Html'in sahip olmadığı bazı özelliklerin web sayfalarında.
Temel HTML Eğitimi Erman Yükseltürk.
IT 504 İnternet ve Web Programlama Tanıtım Yrd. Doç. Yuriy Mishchenko.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
Bölüm 2 – XML Belgeleri Oluşturmak
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Hazırlayan:Emin BORANDAĞ 4/3/ HTML HTML (Hyper Text Markup Language) internet üzerinde web sayfası oluşturmak için kullanılan bir betik dilidir.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML. HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
1 İNTERNET PROGRAMLAMA - 1 Bağlantılar Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
İnternet Programcılığı I A-Şubesi 2-1.Ders
Cascading Style Sheets (Stil Şablonları)
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
İNTERNET VE İLETİŞİM.
HTML (Hyper Text Markup Language) İnternet dökümanları oluşturmaya yarayan işaretleme dilidir.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Hazırlayan: Yrys Moidin kyzy. 1) html; 1. html (hypertext markup language ): hipermetin işaretleme dili. 2) Bu tag wep sayfasında bulunan ilk tagdır.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
WEB SİTESİ YAPIYORUM HTML
CASSCADING STYLE SHEETS
HTML Dili’nin Genel Özellikleri Abdullah KUZU Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE Mart,
HTML GİRİŞ OĞUZ İNAL.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
2-Hafta Temel İşlemler * Html Komutlarının Yapısı * Açıklamalar
Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir? Bilgisayar Mühendisi? Bilgisayar Programcısı? Web Tasarımcısı? Web Programcısı? Neler öğreneceğiz? Kurs sonunda.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
İnternet Programlama-I HTML. İnternet Terimleri Internet: TCP/IP tabanlı herkese açık ağdır. Özel bir ağ olmayıp, kimseye ait değil ve kimse tarafından.
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
HTML Bağlantılar (Link). Link Nedir? HTML'in önemli özelliklerinden biri, bir metin parçası ya da bir resim üzerinden başka bir belgeyle ya da web adresiyle.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 MODÜL : WEB TASARIM. HTML 2.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Web Tasarımı Giriş.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
Web Teknolojileri Giriş.
XHTML ile HTML Arasındaki Farklar
Tarayıcı Sorunları ve Çözümleri
WEB TASARIMI STİL ŞABLONLARI (CSS KULLANIMI) SAVAŞ TUNÇER.
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
Sunum transkripti:

Web Tasarımı 2.Hafta

HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin işaretleme dilidir.  HTML, bir programlama dili olarak tanımlanamaz.  HTML kodlarıyla kendi başına çalışan bir program yazılamaz.  Ancak bu dili yorumlayabilen programlar aracılığıyla çalışabilen programlar yazılabilir.  Web Sayfaları HTML tagları ile oluşturulur.  Her bir tag web sayfasının farklı bir yerinin görüntülenmesi sağlar.

İlk HTML Örneği Sayfa Başlığı Başlık Paragraf Web Çıktısı

Web Tarayıcısı  Web sayfaları web tarayıcıları tarafından yorumlanarak görüntülenir.  Chrome, Safari, Firefox, İnternet Explorer gibi.

Web Tarayıcısı  Web sayfaları web tarayıcıları tarafından yorumlanarak görüntülenir.  Chrome, Safari, Firefox, İnternet Explorer gibi.

HTML Sayfa Yapısı

HTML Versiyonları  HTML’in günümüzde kadar 6 versiyonu yayınlanmıştır.

HTML Editörleri  HTML sayfaları basit editörler ile yazılabilir.  Bunlara Notepad, Sublime Text, UltraEdit, Notepad++ verilebilir.

HTML Sayfalarını Kaydetmek  Html sayfaları.html veya.htm uzantısı ile kaydedilir.

Tagı  DOCTYPE web sayfası dökümanı hakkında web tarayıcılarına bilgi vermek amacıyla kullanılırlar.  Html taglarının hepsinde büyük küçük harf duyarlılığı yoktur. Ama küçük harf tercih edilir.  Aşağıdaki tüm kullanımlar geçerlidir.

Tagı

Başlık Tagı  Html sayfalarında başlık verebilmek için tagları kullanılır.  tagı 1-6 arasında farklı boyutlarda başlık vermek için kullanılır. This is a heading This is a heading This is a heading Web Çıktısı

Paragraf Tagı  Html sayfalarında paragraflar tagı ile verilir. Web Çıktısı This is a paragraph. This is another paragraph.

Bağlantı Tagı  Html sayfalar arasında bağlantı kurabilmek için tagı kullanılır. Web Çıktısı This is a link

Resim Tagı  Html sayfalarda resim görüntüleyebilmek için tagı kullanılır. Web Çıktısı

HTML Başlangıç ve Bitiş Tagları  HTML sayfalarında her içerik başlangıç ve bitiş tagları arasında gösterilir.  Bazı taglar bitiş tagı içermez. Örnek içerik

HTML Nitelikleri  HTML elementleri niteliklere sahiptir.  Nitelikler HTML etiketlerine ek bilgiler sa ğ lar.  Nitelikler her zaman başlangıç tagına yazılır.  Nitelikler name="value" şeklinde verilir.  Örne ğ in lang niteli ğ i sayfanın dilini bildirmek için kullanılır.  İ lk iki harf dili gösterirken ikinci iki harf ülkeyi gösterir. İlk Başlık İlk paragraf.

title Niteliği  title niteliği eklendiği tagın içeriği hakkında kullanıcıya bilgi vermek için kullanılır. W3Schools is a web developer's site. It provides tutorials and references covering many aspects of web programming, including HTML, CSS, JavaScript, XML, SQL, PHP, ASP, etc. Web Çıktısı

href Niteliği  Html link bağlantıları tagı ile tanımlanır. href niteliği ise bağlantının adresini bildirmek için kullanılır. Web Çıktısı This is a link

Kaynak, Boyut ve Açıklama Nitelikleri  Resimler web sayfalarında tagı ile tanımlanır.  src tagı resmin kaynak yolunu verir.  width resmin genişliğini pixel cinsinden tanımlar.  height ise resmin yüksekliğini tanımlar.  alt niteliği resim hakkında bilgi vermek için kullanılır. Örneğin görme engelli ziyaretçiler tarafından resmin içeriği hakkında bilgi vermek için kullanılmaktadır. Web Çıktısı

Nitelikler  Bütün nitelik içerikleri tırnak işaretleri arasında verilir.  Eğer tırnak işareti kullanılmazsa doğru olarak gösterilemeyebilir.  Aşağıdaki iki örnekten ikincisi boşluk içerdiği için sadece boşluktan önceki kelime gösterilecektir.  Çünkü boşluktan sonraki kelime yeni bir nitelik olarak yorumlanacaktır. Web Çıktısı Web Çıktısı

Egzersizler  Öğrendiklerimiz hakkında egzersizler. Egzersizler