Küresel Bağlantılar BÖLÜM 11 Genel olarak, NCSS program standartlarının (2010) dokuzuncu tematik alanı olan Küresel Bağlantılar; coğrafya, tarih, ekonomi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aktif Gelişim Derneg ̆ I I ̇ letis ̧ im Briefi. Amaç Sosyal medyanın hayatımızın önemli bir parçası haline gelmesi, sosyal ilişkilerimiz ve günlük yaşamdaki.
Advertisements

A-BİLİŞSEL GELİŞİM İlk İki Yılda Görülen Bilişsel Gelişim : Bebek doğumunun ilk gününden itibaren çevresini keşfetme çabasına başlar. Keşif çabasında.
BİLİMSEL BİLGİNİN ÖZELLİKLERİ VE FEN - TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI
ALT KÜLTÜR PSİKOLOJİSİ
KİMLİK GELİŞİMİ VE KENDİNİ KABUL
TOPLUMSAL YAPIYI OLUŞTURAN ÖĞELER
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ.
TED Üniversitesi-Mütevelli Bşk Yrd.
SPOR SOSYOLOJİSİ. SOSYOLOJİ: Kelime anlamı toplumbilimidir. Latince toplum anlamına gelen Socius ile Yunanca bilgi demek olan logos sözcüklerinin birleşmesinden.
Kültür.
YENİ TİCARET TEORİLERİ
Haydi Düşünelim ! Hangi Mevsimdeyiz ? Bu mevsimde nasıl giyiniyorsunuz ? Hangi sebze ve meyveleri tüketiyorsunuz ?
5. BÖLÜM 0-18 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ve ÖZELLİKLERİ
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
Hepimiz biliriz ki,bizi biz yapan kurallar vardır.Bu kuralların temelini oluşturan ögelerden bir kaçını sizlerle geçen ay ki;bültenimizde paylaşmıştım…
DİN ANLAYIŞINDAKİ YORUM FARKLILIKLARININ SEBEPLERİ
GENÇ KIRMIZI 2014 YARIŞMA BRİEFİ
ERKEN ÇOCUKLUK ÖZEL EĞİTİMİ
TV – BİLGİSAYAR – CEP TELEFONU – İNTERNET VE ÇOCUK EĞİTİMİ
PSİKOLOJİ EĞİTİM.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VE OKULA UYUM
KURT AİLESİ.
KURT AİLESİ.
MERKEZEFENDİ İLKOKULU
PSİKOLOJİ İLE DİĞER BİLİM DALLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ
ÇOCUĞUM OKULA BAŞLIYOR
TV – BİLGİSAYAR – CEP TELEFONU – İNTERNET VE ÇOCUK EĞİTİMİ
İnternet, cep telefonu vb
ZİHİN ENGELLİ ÇOCUKLARDA ZİHİNSEL GELİŞİM
BİYOLOJİNİN ALT BİLİM DALLARI
BAŞARI ÇALIŞMA ve KARİYERLER
BİR YAŞAM TARZI OLARAK SPOR Doç.Dr.Sebahattin DEVECİOĞLU
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
Eğitim ve Toplumsal Değişme
KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 15 Fen Bilimlerinde Bilişsel Yaklaşımlar.
GİRİŞİMCİLİK VE LİDERLİK
Öğrenme Kaynakları: Okul, Aile, Toplum BÖLÜM 3 Gerek yetişkinler gerekse çocuklar en iyi “yaparak” öğrenirler. Bu nedenle, sosyal bilgiler programı,
Üretim, Tüketim ve Karar Verme: Ekonomi BÖLÜM 9 EKONOMİ OKURYAZARLIĞI Küçük çocuklar, her gün karşılaştıkları için ekonomik kavramların farkındadır.
BÖLÜM 2 Planlama ve Değerlendirme. BÖLÜM 2 Planlama ve Değerlendirme.
Çocukların Zaman, Süreklilik ve Değişim Çalışması: Tarih BÖLÜM 7.
İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR 11. SINIF
BÖLÜM 6 Kültür, Çeşitlilik ve Değerler. BÖLÜM 6 Kültür, Çeşitlilik ve Değerler.
MAKRO EKONOMİ 5. HAFTA.
Ülkelerin Dış Ticaret Yapma Nedenleri
Bütünleştirilmiş program BSÖ için alternatif bir program Dr. Ramazan Sağ.
GELİŞİME ETKİ EDEN FAKTÖRLER
Uluslararası Örgütler
ADALET, ERİŞİM VE SINIRLAR Hazırlayanlar: Huriye ADIGÜZEL Zeynep MERGEN Hasibe GÜL.
GELİŞİM DÖNEMLERİ 0-3 Yaş Gelişim Dönemi 3-6 Yaş Gelişim Dönemi.
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİM
Program Geliştirmede Temel Kavramlar
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
DÜNYA DA OKULÖNCESİ ÖRNEKLERİ
Sağlık ve Kültür Doç.Dr. Melike KAPLAN.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Sosyal Hizmet Uzmanının Müracaatçılara Karşı Etik Sorumlulukları
TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI. Enerji, sanayileşmenin alt yapısı ve günlük yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar, enerji.
TOPLUMSAL CİNSİYET ROLLERİ. TOPLUMSAL CİNSİYET-1 Toplumsal cinsiyet, bireyin belirli bir cinsten olduğuna ilişkin bilgiye, bu bilgi dahilinde olmak üzere.
Sosyal Bilgiler Dersi Öğretim Programı İncelenmesi
“TEARUF” Kavramı ve İlişkili Görülen Kavramlar Açısından Metin Analizi- Kuruluma esas olan metin: M. Selçuk, Birlikte Yaşamaya Kur’anî Bir Yaklaşım ( Kültürel.
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
Sunum transkripti:

Küresel Bağlantılar BÖLÜM 11

Genel olarak, NCSS program standartlarının (2010) dokuzuncu tematik alanı olan Küresel Bağlantılar; coğrafya, tarih, ekonomi ve kültür konularıyla bütünleştirilmiştir. Ancak bu bölümde “Küresel Bağlantılar” öğrenme alanını ayrı bir bölüm olarak ele alarak bu konuya dikkat çekeceğiz.

TEMEL KAVRAMLAR  Karşılıklı bağımlılık ve bağlılık:  Benzerlikler:  Diğer insanlar hakkında bilgi kaynakları:  Küresel eğitim:

KARŞILIKLI BAĞIMLILIK VE BAĞLILIK İnsanoğlu için başkalarına bağımlı olma, doğumdan itibaren başlar. Çünkü bebekler her türlü bakımları için ebeveynlerine bağımlıdır. Bütün ebeveynler de kendi bebeklerine bağlıdır.

Yani, çocuklar karşılıklı bağlılık ve bağımlılık kavramları ile ilk olarak ailede tanışırlar. Okul öncesi ya da ilkokul dönemindeki çocuklar, karşılıklı bağlılık, bağımlılık ve dayanışma kavramlarını diğer insanlarla çeşitli yollar aracılığıyla keşfeder ve tecrübe ederler. KARŞILIKLI BAĞIMLILIK VE BAĞLILIK

 Benzerlikler Farklılıklardan ziyade benzerliklere odaklanmak çeşitli nedenlerle tavsiye edilir. Birincisi, çocuklar zaten farklılıkları belirleyebilir ve farklılıklara odaklanma olasılıkları benzerliklere odaklanmalarından daha yüksektir.

KARŞILIKLI BAĞIMLILIK VE BAĞLILIK  Benzerlikler Ayrıca, çocuklar farklı olanlara karşı korkularını veya güvensizliklerini ifade ederek onları farklı bir kategoriye sokmaya başlarlar.

KARŞILIKLI BAĞIMLILIK VE BAĞLILIK  Benzerlikler Dünyadaki, bütün toplumlarda, insanlar aşağıdaki özellikleri paylaşmaktadır:

KARŞILIKLI BAĞIMLILIK VE BAĞLILIK  Ticaret Giysilerimizin, arabalarımızın ve diğer eşyalarımızın üretim yerleri incelenerek, diğer ülkeler ile olan karşılıklı bağlılık ve bağımlılığımız kolaylıkla ortaya konabilir.

KARŞILIKLI BAĞIMLILIK VE BAĞLILIK  Teknoloji Dünya çapında iletişim, gelişmiş uçakların, telefon sistemlerinin ve internetin gelişimiyle birlikte her geçen gün büyük ölçüde artmaktadır.

DİĞER İNSANLAR HAKKINDA BİLGİ KAYNAKLARI  Teknoloji Çocukların uluslararası kavramları öğrenebilmeleri için en etkili kaynak yine çocukların kendileridir. Çocukların geçmişte yaşadıkları tecrübeler ve kendi kökenleri bu konudaki bilgilerini yapılandırmaları için bir zemin oluşturacaktır.

DİĞER İNSANLAR HAKKINDA BİLGİ KAYNAKLARI  Teknoloji Çocuklar ve aileleri ile birlikte öğretmenler, çocukların etnik kökenlerini keşfederek, bir şema ile farklı kökenleri göstermek suretiyle; farklı kökenlerden olan ailelerin örf, adet ve geleneklerini tartışabilir.

DİĞER İNSANLAR HAKKINDA BİLGİ KAYNAKLARI  Teknoloji

KÜRESEL EĞİTİM Son dönemlerde küresel eğitim kavramını okullarda daha sık duymaktayız. Küresel eğitimin odağında farklı ülkelerdeki insanların yaşamlarını ne şekilde sürdürdükleri, farklılık ve benzerlikleri yer almaktadır.

KÜRESEL EĞİTİM Bu programın önemli bir parçası da çocukların kendi kültürlerinin ötesinde farklı ülkelerdeki insanların günlük yaşamlarının, inançlarının kendi kültürleri ile nasıl şekillendiğini anlamalarını teşvik etmektir.

KÜRESEL EĞİTİM Merryfield (1997, akt., Meyer ve arkadaşları, 2006, s. 349). Küresel eğitimin sekiz unsurunu aşağıdaki gibi listelemiştir:

KÜRESEL EĞİTİM Sosyal bilimlerinin bir parçası olan Küresel Bağlantılar ile yukarıda listelenen unsurların hepsi uyum içerisindedir.