Metrik koşullarını sağlıyor mu?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektrik Devrelerinin Temelleri Neslihan Serap Şengör Devreler ve Sistemler A.B.D. oda no:1107 tel no:
Advertisements

Dinamik sistemin kararlılığını incelemenin kolay bir yolu var mı? niye böyle bir soru sorduk? Teorem 1: (ayrık zaman sisteminin sabit noktasının kararlılığı.
Çıkış katmanındaki j. nöron ile gizli katmandaki i. nörona ilişkin ağırlığın güncellenmesi Ağırlığın güncellenmesi Hangi yöntem? “en dik iniş “ (steepest.
Hatırlatma Ortogonal bazlar, ortogonal matrisler ve Gram-Schmidt yöntemi ile ortogonaleştirme vektörleri aşağıdaki özeliği sağlıyorsa ortonormaldir: ortogonallik.
Özdeğerler ve özvektörler
Determinant Bir kare matrisin tersinir olup olmadığına dair bilgi veriyor n- boyutlu uzayda matrisin satırlarından oluşmuş bir paralel kenarın hacmine.
Devre ve Sistem Analizi Neslihan Serap Şengör Elektronik ve Haberleşme Bölümü, oda no:1107 tel no:
Devre ve Sistem Analizi
Verilen eğitim kümesi için, ortalama karesel hata ‘yı öğrenme performansının ölçütü olarak al ve bu amaç ölçütünü enazlayan parametreleri belirle. EK BİLGİ.
Bir örnek : Sarkaç. Gradyen Sistemler E(x)’in zamana göre türevi çözümler boyunca Gradyen sistemlere ilişkin özellikler Teorem 6: (Hirsh-Smale-Devaney,
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
A1 sistemi A2 sistemi Hangisi daha hızlı sıfıra yaklaşıyor ? Hatırlatma.
Graf Teorisi Pregel Nehri
Ders Hakkında 1 Yarıyıl içi sınavı 16 Nisan 2013 % 22 3 Kısa sınav 12 Mart 9 Nisan 14 Mayıs % 21 1 Ödev % 7 Yarıyıl Sonu Sınavı % 50.
Kararlılık Sıfır giriş kararlılığı Tanım: (Denge noktası) sisteminin sabit çözümleri, sistemin denge noktalarıdır. nasıl belirlenir? Cebrik denkleminin.
Hopfield Ağı Ayrık zamanSürekli zaman Denge noktasının kararlılığı Lyapunov Anlamında kararlılık Lineer olmayan sistemin kararlılığı Tam Kararlılık Dinamik.
MATEMATİK DÖNEM ÖDEVİ.
Momentum Terimi Momentum terimi Bu ifade neyi anımsatıyor? Lineer zamanla değişmeyen ayrık zaman sistemi HATIRLATMA.
OLASILIK TEOREMLERİ Permütasyon
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
MATEMATİK PROJE ÖDEVİ Adı-Soyadı:Nihat ELÇİ Sınıfı-Numarası:7/C 1057
Hatırlatma: Olasılık Tanım (Şartlı olasılık): A olayı olduğunda B olayının olma olasılığı Bir örnek: çalışan işsiz Toplam Erkek Kadın
Bu derste ders notundan 57,58,59 ve 67,68,69,70,71 nolu sayfalar kullanılacak.
ÖZEL TANIMLI FONKSİYONLAR
YÖNLENDİRME. Yönlendirme ● Statik ● Dinamik ● Kaynakta yönlendirme ● Hop by hop yönlendirme.
Devre ve Sistem Analizi
Ders notlarına nasıl ulaşabilirim
x* denge noktası olmak üzere x* sabit nokta olmak üzere
Elektrik Mühendisliğinde Matematiksel Yöntemler
1-a) Şekildeki devrede 5 Gauss yüzeyi belirleyin ve KAY yazın.
SAYISAL GÖRÜNTÜ İŞLEME
Hatırlatma: Durum Denklemleri
Sistem Özellikleri: Yönetilebilirlik, Gözlenebilirlik
Elektrik Mühendisliğinde Matematiksel Yöntemler
İlk olarak geçen hafta farklı a değerleri için incelediğiniz lineer sisteme bakalım: MATLAB ile elde ettiğiniz sonuçları analitik ifade ile elde edilen.
Bazı sorular: Topolojik eşdeğerlilik ne işimize yarayacak, topolojik
Teorem 2: Lineer zamanla değişmeyen sistemi
Yapay Sinir Ağı Modeli (öğretmenli öğrenme) Çok Katmanlı Algılayıcı
Öğr. Gör. Mehmet Ali ZENGİN
DOĞAL SAYILAR TAM SAYILAR
Ünite 8: Olasılığa Giriş ve Temel Olasılık Hesaplamaları
aynı cisim üzerinde tanımlanmış bir vektör uzayıdır.
Teorem NU4 Lineer Kombinasyonlar ‘de lineer bağımsız bir küme Tanıt
Spektral Teori ters dönüşümler bunların genel özellikleri ve asıl
İleri Algoritmalar 2. ders.
MAT – 101 Temel Matematik Mustafa Sezer PEHLİVAN *
X=(X,d) metrik uzayında bazı özel alt kümeler
KAY ve KGY toplu parametreli devrelerde geçerli
Çizge Teorisi ve Algoritmaları
Çizge Algoritmaları 3. ders.
Öğr. Gör. Mehmet Ali ZENGİN
“Bilgi”’nin Gösterimi “Bilgi” İnsan veya Makina Yorumlama Öngörme
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkol
BÖLÜM 11 SES. BÖLÜM 11 SES SES DALGALARI Aşağıdaki şeklin (1) ile gösterilen kısmı bir ses dalgasını temsil etmektedir. Dalga ortam boyunca hareket.
ZTM307 Makine ve Mekanizmalar Teorisi 3.Hafta
Düğüm-Eyer Dallanması
KÜMELER HAZIRLAYAN : SELİM ACAR
Eğiticisiz Öğrenme Hatırlatma
Çizge Teorisi ve Algoritmalari
NET101 GENEL MATEMATİK ÖĞR. GÖR . SÜLEYMAN EMRE EYİMAYA
İleri Algoritma Analizi
Sonlu Özdevinirlere Giriş
İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER
Düzenli Dillerin Kapalılık Özellikleri
Tanımlar Sonlu Özdevinirlerle Eşdeğerlik
İleri Algoritma Analizi
OLASILIK Uygulamada karşılaşılan olayların birçoğu kesin olmayan diğer bir ifadeyle belirsizlik içeren bir yapıya sahiptir. Olasılık kavramı kesin olmayan.
RASTGELE DEĞİŞKENLER Herhangi bir özellik bakımından birimlerin almış oldukları farklı değerlere değişken denir. Rastgele değişken ise tanım aralığında.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Metrik koşullarını sağlıyor mu? 7) Uzayı Hatırlatma Metrik koşullarını sağlıyor mu? Adımlar: (1) (2) Hölder eşitsizliği (3) Minkowski eşitsizliği (4) Üçgen eşitsizliği

(3) Minkowski eşitsizliği !!! için eşitsizlik, üçgen eşitsizliğinden gösterilir. Hangi üçgen eşitsizliği??? için Nasıl geçildi? j üzerinden 1’den n’e kadar toplarsak 2

C C C 3

C C C C C C 4

Minowski eşitsizliği (4) Üçgen eşitsizliği 5

X=(X,d) metrik uzayında bazı özel alt kümeler Yuvar ve Küre Açık Yuvar Kapalı Yuvar Küre Açık küme, Kapalı Küme Açık kümedir ‘nın ‘deki tümleyeni açık ise Kapalı kümedir. Her açık yuvar, bir açık küme, Her kapalı yuvar, bir kapalı kümedir.

- komşuluk, komşuluk ‘nun -komşuluğudur. ‘nun -komşuluğunu kapsayan her , ‘nun komşuluğudur. İç Nokta, içi , ‘nun komşulu ise, ‘nin iç noktasıdır. ‘in içi, ‘nin tüm iç noktalarının oluşturduğu kümedir. Teorem MU1 ‘in tüm açık alt kümeleri olsun (T1) (T2) ‘in elemanlarının herhangi sayıda birleşimi ‘nin elemanıdır. (T3) ‘in elemanlarının sonlu sayıda arakesiti ‘nin elemanıdır. Tanıt (T1) açık küme tanımından (T2) açık küme olmak üzere açık küme

(T3) ‘lerin en küçüğü Hatırlatma: Süreklilik fonksiyonu tanım bölgesindeki bir noktasında ancak ve ancak, seçilen her sayısı için alındığında olacak şekilde bir sayısı bulunabiliniyorsa süreklidir. Sürekli Dönüşüm için noktasında süreklidir. için sürekli ise süreklidir.

Yığılma Noktası, Kapanış ‘nin yığılma noktası ise ‘nun her komşuluğunda en az bir vardır ve ‘ in yığılma noktalarını içeren küme ‘nin kapanışıdır. ‘ yi içeren en küçük kapalı kümedir. Sayılabilir Küme ve kümeleri arasında birebir ve üzerine bir dönüşüm varsa bu iki küme birbirine sayısal olarak eşdeğerdir. Sayısal olarak doğal sayılar kümesine eşdeğer olan bir kümesine numara- lanabilir denir. Sonlu ya da numaralanabilir bir kümeye sayılabilir adı verilir. Yoğun Küme, Ayrılabilir Küme ‘de yoğundur ‘in sayılabilir, ‘de yoğun alt kümesi varsa ayrılabilirdir.

Dizi Örnek 1) ayrılabilirdir, neden? 2) ayrılabilir midir? Dizi Uzayı kompleks sayılardan oluşan sınırlı diziler kümesi

sıfır ve birlerden oluşan bir dizi olsun ve y ile bir reel sayı ‘yı ilişkilendirelim. Nasıl? Bu dizi neden uzayının elemanıdır? Her bir ‘ye karşı düşen dizi oluşturusak bunlardan kaç tane olur? Her için oluşturulan dizi farklı olacağından ile tanımlanmış metrik ne verecek? Her dizi küçük bir yuvarın merkezinde olsun Bu mesafe ne idi? Bu yuvarlardan kaç tane var? Yarıçaplar ne olabilir? Yoğun küme tanımından ve yoğun olsun yuvarların herbirinde bir elemanı vardır. sayılabilir değildir. Neden? ayrılabilir değildir. herhangi bir küme idi

3) ayrılabilir midir? Uzayı olmak üzere diziler oluşturalım ve bu dizilerin oluşturduğu küme olsun. Neden ? sayılabilir bir küme Neden ? Herhangi bir alalım Neden ? Bu terim neyi temsil ediyor?

‘de yoğun olduğundan her için civarında bir vardır. sağlayan bir bulunur. ‘de yoğundur.