………………..İLKOKULU 3.SINIFLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIFLAR
Advertisements

Dünya’ya uzaklığı: km. En yakın zamanı: km. En uzak zamanı km Hacmi (büyüklüğü) Dünya’nın 1/50 si kadardır. Yüzölçümü:
NilForum ‘’Ülkeler arası Petrol satışları Astronomik miktarlardaki paralarla yapılıyor.’’ Veya ‘’Futbolcular Astronomik miktarda paralarla transfer oluyorlar.’’
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ Yarışmada; Hayat Bilgisi 5 soru Türkçe 6 soru Matematik 5 soru ve Genel kültür 4 soru olmak üzere Toplam 20 soru.
Karakalem Tekniği ve Özellikleri
Ders IV Bölüm 4 Tutumlar s Bölüm 5 Tutum Değişimine Kuramsal Yaklaşımlar : Tutarlılık kuramları s PDR Dr. Hüseyin Bayraktaroğlu.

Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
Ayaz GÖNÜLDAŞ (Gebze Mutlukent İ.Ö.O.) Saat üçü çeyrek geçiyor :15.
SIFIRIN TAR İ HÇES İ NESL İ HAN KAPLAN Haluk Bingöl CMPE 220-Fall 2010/ /11.
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
Hazırlayan: Dr. Emine CABI
Örnek 1 Kullanıcının girdiği bir sayının karesini hesaplayan bir program yazınız.
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
Tırmanma Oğlaklar için Davranışsal bir Gereksinim mi ? Türker Savaş, Cemil Tölü, Hande Işıl Akbağ, Baver Coşkun, İ. Yaman Yurtman Çanakkale Onsekiz Mart.
KESİRLER.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Hazırlayan İSMAİL ŞAHİNER. SORU ÇÖZERKEN!!! Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur. Önce soru okunur. Daha sonra parça (metin) okunur.
1 ekmektam. 1 pastatam 3 elmatam pay kesir çizgisi payda.
Doç.Dr. Halil ARDAHAN1 ONDALIK KESİRLERİN ÖĞRETİMİ Hedef Davranışlar: Ondalık kesirlerin hayattaki önemi ve kavramın oluşturulması Ondalık kesir kavramının.
EBOB&EKOK Ökkeş ŞAHİN TEOG 8.SINIF
Varlıkları daha iyi anlatabilmek için bazen daha tanıtıcı sözcükler kullanırız. Bu sözcükler isimlerin önüne gelerek onları renk, şekil, durum, sayı vb.
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
ORAN VE ORANTI İki çokluğun birbirine bölünerek
Zaten onlarla adaştı... Adı : Gül 'dü...
11. SINIF: ELEKTRİK ve MANYETİZMA ÜNİTESİ Alternatif Akım 1
Sunularımız ALFABET98 fontu ile hazırlanmaktadır.
BÖLME İŞLEMİ PROBLEMLERİ
Kaldırımlar Yayalarındır
DOĞAL SAYILAR Hikmet SIRMA.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış.
Bölüm 2: Bir Boyutta Hareket. Bölüm 2: Bir Boyutta Hareket.
Tanımı Özellikleri Konuyla İlgili Sorular
Ünite- 1 Vücudumuz ve Sistemler
DENEYSEL TERTİPLER VE PAZAR DENEMESİ
Öğretimin Uyarlanması
NELER ÖĞRENECEĞİZ 1-Doğru ile nokta arasındaki ilişkiyi açıklamayı
klasik mantik önermeler
1. Bernoulli Dağılımı Bernoulli dağılımı rassal bir deneyin sadece iyi- kötü, olumlu-olumsuz, başarılı-başarısız, kusurlu-kusursuz gibi sadece iki sonucu.
AY.
Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi
DOĞAL SAYILAR TAM SAYILAR
. . AÇILAR ..
MAT – 101 Temel Matematik Mustafa Sezer PEHLİVAN *
DERSİN ADI : SOSYAL BİLGİLER
KESİRLERİ SAYI DOĞRUSUNDA GÖSTERMEK
-MOMENT -KÜTLE VE AĞIRLIK MERKEZİ
ÜNİTE SONU ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI
Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar?
KONU:KESİR PROBLEMLERİ
6.SINIF 8.ÜNİTE DÜNYA’MIZ AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ AY’IN EVRELERİ
KESİTLER VE KESİT GÖRÜNÜŞLER
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
ŞEKİLLER.
KAVRAM HARİTALARI.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
SAYI ÖRÜNTÜLERİ ANAHTAR KAVRAMLAR MODELLEME ÖRÜNTÜ SAYI ÖRÜNTÜSÜ ÜS
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Bilgisayar Bilimi Koşullu Durumlar.
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - II
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ASİT VE BAZ TANIMLARI Arrhenius a göre Asit : sulu çözeltilerine H+ iyonu veren maddeler Arrhenius a göre Baz : sulu çözeltilerine OH- iyonu veren maddeler.
Saf Madde ve Karışımlar Hazırlayan: İlayda Turgut
Ünite Konuları için tıklayınız
KUVVET VE SÜRTÜNME KUVVETİ
Limit L i M i T 1981 yılından günümüze, bu konuyla ilgili 17 soru soruldu. Bu konu, türev ve integral konusunun temelini oluşturur. matcezir.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
OLASILIK Uygulamada karşılaşılan olayların birçoğu kesin olmayan diğer bir ifadeyle belirsizlik içeren bir yapıya sahiptir. Olasılık kavramı kesin olmayan.
RASTGELE DEĞİŞKENLER Herhangi bir özellik bakımından birimlerin almış oldukları farklı değerlere değişken denir. Rastgele değişken ise tanım aralığında.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

………………..İLKOKULU 3.SINIFLAR KESİRLER KAVRAMI A) Bütün, yarım, çeyrek B) Kesir kavramı C) Kesirlerin okunuşu ve yazılışı

Yukarıdaki nesneler hiç parçalanmamış olup birer bütündür. KESİRLER Bütün Bütün Bütün Bütün Yukarıdaki nesneler hiç parçalanmamış olup birer bütündür.

KESİRLER Elif, fırından aldığı pideyi eş parçalara ayırıyor. Sizler de pidenin nasıl ayrıldığına dikkat ediniz. Sizce Elif pideyi kaç eş parçaya ayırdı? 2 eş parçaya

BİR BÜTÜN İKİ YARIMDAN OLUŞUR. KESİRLER Elif’in kestiği pidenin iki eş parçaya ayrıldığını izleyelim: Her parça bütünün yarısıdır. Öyleyse yandaki animasyonu izlediğimizde bir bütünde kaç yarım vardır? YARIM Bir bütün iki yarımdır. Yarımı, kesir olarak şeklinde gösteririz. YARIM BİR BÜTÜN İKİ YARIMDAN OLUŞUR.

KESİR KAVRAMI (İkide bir) YARIM YARIM

KESİRLER Sizce Elif pideyi kaç eş parçaya ayırdı? 4 eş parçaya Elif, aldığı pideyi dört eş parçaya ayırmak istiyor. İzleyelim. Sizce Elif pideyi kaç eş parçaya ayırdı? 4 eş parçaya

KESİR KAVRAMI (Dörtte bir) Dörde eş olarak bölünen her parçayı şeklinde yazar ve “dörtte bir” diye okuruz.

Sizce Can’ın babası karpuzu kaç eş parçaya ayırdı? KESİRLER Can ile babası manavdan aldığı karpuzu eş parçalara ayırıyor. Sizler de karpuzun nasıl eş parçalara ayrıldığına dikkat ediniz. Bütün Yarım Yarım Sizce Can’ın babası karpuzu kaç eş parçaya ayırdı? 2 eş parçaya

KESİRLER Sizce,Can’ın babası karpuzu kaç eş parçaya ayırdı?

KESİRLER Karpuz, önce 2 eş parçaya bölünmüş 2 yarım elde edilmiştir. Yarımlar da ikişer eş parçaya bölünerek bir karpuzdan 4 çeyrek elde edilmiştir. Bütün Yarım Yarım Çeyrek Çeyrek Çeyrek Çeyrek Özet olarak: Bütünün yarısı şeklinde; çeyreği ise şeklinde gösterilir.

KESİRLER Aşağıdaki modellerde boyalı kısımları gösteren kesirleri inceleyelim. Bütün Bütün ikiye bölünmüş biri alınmış Bütün dörde bölünmüş biri alınmış Bütün dörde bölünmüş ikisi alınmış Bütün dörde bölünmüş üçü alınmış

Aşağıdaki kesirleri her iki şekilde de okuyunuz. DEĞERLENDİRME Aşağıdaki kesirleri her iki şekilde de okuyunuz. Bir bölü dört Dörtte bir Üç bölü dört Dörtte üç Bir bölü üç Üçte bir İki bölü üç Üçte iki Üç bölü üç Üçte üç İki bölü dört Dörtte iki Bir bölü iki İkide bir

DEĞERLENDİRME Aşağıdaki modellerde verilen kesirleri okuyunuz. Okuduklarınızın ifadesini doğru yanıtları ile karşılaştırınız. Bütün 6’ya bölünmüş 4’ü boyanmış. Altıda dört Bütün 5’e bölünmüş 4’ü boyanmış. Beşte dört Bütün 4’e bölünmüş 3’ü boyanmış. Dörtte üç Bütün 8’e bölünmüş 3’ü boyanmış. Sekizde üç