Finansal tablolar analizi 10.03.2015. Bilanço Varlıklar20112010 Dönen Varlıklar Nakit ve Benzerleri1080 Alıcılar375315 Stoklar615415 Toplam Dönen Varlıklar1000810.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
5. ÜNİTE Finansal Analiz Finansal Yönetim, 2. Baskı
Advertisements

FİNANSAL ANALİZ.
ÜNİTE 5 (Bölüm 2) FİNANSAL ANALİZ
Proje Adı : Mali Performansa Genel Bakış Bölüm Adı : Sunanın Adı:
Ortalama Sermaye Maliyeti
Finansal Yönetim I (FNSY 301)
“ UFRS İLE UYUMLU FİNANSAL RAPORLAMA ÜZERİNE BAZI GÖZLEMLER: TÜRK VE AVRUPA SİGORTA ŞİRKETLERİ ” Dr. Can Öztürk 1 Ankara, 6-7 Haziran.
Finansal Analiz Semineri
Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı MUHASEBE DERSİ 2.hafta Yrd. Doç. Dr. Tuğba DENİZ Ormancılık Ekonomisi Anabilim Dalı.
Çalışma Sermayesi Yönetimi Bir Önceki Haftadan (ProForma Tablolar ile) Devam...  Dynastatic Corporation bugüne kadar büyüme göstermemesine.
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri Sosyal Güvenlik ve Bilimsel Araştırma Vakfı Temsilciler Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı.
BÖLÜM 4 Finansal Tablo Analizi Bu bölümü okuduğunuz zaman, şunları yapabiliyor olmanız gerekir: Oran analizinin ne olduğunu açıklamak Beş grup oranın.
LİKİDİTE DURUMU ANALİZİ Likidite değerlendirmesi ile işletmenin dönen varlıkları ve kısa vadeli yabancı kaynakları arasındaki ilişkileri analiz edilir.
HİSSE SENEDİ.  Anonim şirketler  Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler  Özel kanunla kurulmuş kurumlar (T.C. Merkez Bankası, Kamu İktisadi.
BÖLÜM 8 Risk ve Getiri Oranları Bu bölümü bitirdiğinizde şunları yapabilir duruma gelmelisiniz: Hisse senedinin tek başına riski ile bir portföy içindeki.
KISIM 2 Finansal Yönetimde Temel Kavramlar BÖLÜM 3 Finansal Tablolar, Nakit Akışı ve Vergiler.
FİNANSAL TABLOLAR F.Dilvin Taşkın. Finansal Tablolar ve Raporlar Yıllık Rapor??? 1. Bilanço: belirtilen tarihte işletmenin sahip olduğu varlıkları.
FİNANSAL VARLIKLAR. MENKULLEŞTİRME Likit olmayan varlıkların yatırımcılar için likit ve pazarlanabilir varlıklar haline dönüştürülmesidir.
HAZIRLAYANIN; ADI SOYADI; İLVE ÇEBİ NUMARA:
BANKACILIKTA PORTFÖY YÖNETİMİ. portföy ad 1. kâğıt paraların vb. konulduğu cüzdan. 2. ECO. banka, aracı kuruluş ya da kişinin elinde bulundurduğu, üzerinde.
Doç. Dr. Sait Y. KAYGUSUZ. SEMİNER İÇERİĞİ Pazarlama 1.FİNANSAL ANALİZDE KULLANILAN YÖNTEMLER 2.ANALİZ KAPSAMINDA İNCELENECEK KONULAR.
PARA VE BANKACILIK.
Net Satış Tutarı Planı İskonto Yüzdesi Net Satış Tutarı PROSES Yes Net
Bölüm 4 İşletme Analizi © Ülgen&Mirze 2004.
VARLIKLARIN İZLENMESİ Menkul Kıymetler
FİNANSAL KARAR TÜRLERİ
Devlet Muhasebe Standartları
Planlama Nedir? Planlama, işletmenin tümünü ya da herhangi bir birimini ilgilendiren, gelecekteki hareket tarzının ilkelerini saptama süreci veya işlerin.
MAKRO İKTİSAT EKONOMİNİN ÖLÇÜLMESİ 2: Faiz Haddi ve Ödemeler Dengesi
DÜZHANLAR HİDROELEKTRİK SANTRALİ (HES) PROJESİ
Planlama Nedir? Planlama, işletmenin tümünü ya da herhangi bir birimini ilgilendiren, gelecekteki hareket tarzının ilkelerini saptama süreci veya işlerin.
Hazırlayan : İbrahim Gökhan Uzun
GENEL MUHASEBE.
Türkiye Muhasebe Uzmanlığı Kongresi (5/10/2017)
RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLAR
Prof. Dr. Nermin ÖZGÜLBAŞ
ÜNİTE 1: FİNANS YÖNETİMİ.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
İŞLETME FİNANSI.
FİNANSAL PLANLAMA.
Tek Düzen Hesap Planının Yapısı
11. FİNANSMAN FONKSİYONU.
Devlet Muhasebe Standartları
Şirket Adı Mali Performansa Genel Bakış
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
EĞİLİM YÜZDELERİ (TREND) ANALİZİ
FİNANSAL RAPORLAMA VE ANALİZ ORAN ANALİZİ DOÇ. DR. SERAP SEBAHAT YANIK
FİNANSAL PİYASALAR VE KURUMLAR
BOYNER BÜYÜK MAĞAZACILIK A.Ş.
BANKALARDA FON KAYNAK VE KULLANIM YAPISI
Denetimden geçmiş mali tabloların bankacılık sistemindeki önemi
FI – Finansal Muhasebe Genel Sunumu
4. ÜNİTE Finansal Analiz Finansal yönetimin temel amacının, işletme değerini maksimize edecek kararlar vermek olduğu ilk ünite belirtilmişti. Piyasa değeri.
ESRA ÖNDER İŞLETME 2.ÖĞRETİM
Bölüm 4 İşletme Analizi © Ülgen&Mirze 2004.
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
Uluslararası Muhasebe Standardı 1
III.Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar ( ) nolu hesaplar)
KREDİLER EĞİTİMİ ile ilgili her şey….
RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İÇİNDEKİLER Kısa – Orta – Uzun Vadeli Borç Kaynakları
İÇİNDEKİLER FİNANSAL ANALİZ VE KONTROL, FİNANSAL YAPIYI GÜÇLENDİRİCİ ÖNLEMLER Finansal Tabloların Analizinin Önemi Oran (Rasyo) Analizi Finansal Oranların.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER İİK
HESAP KAVRAMI VE İŞLEYİŞİ
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
MONOGRAFİ 3 Getiri Ltd. Şir. Mart 2008 hesap döneminde aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Tek düzen hesap planını ve 7/A Maliyet Hesapları’nı kullanarak.
Sunum transkripti:

Finansal tablolar analizi

Bilanço Varlıklar Dönen Varlıklar Nakit ve Benzerleri1080 Alıcılar Stoklar Toplam Dönen Varlıklar Duran Varlıklar Maddi Duran Varlıklar Bir Yıldan Fazla Elde Bulundurulacak Diğer Varlıklar 00 Toplam Varlıklar

Borçlar ve Özkaynaklar Kısa Vadeli Yükümlülükler Satıcılar6030 Tahakkuklar Borç Senetleri11060 Toplam Kısa Vadeli Yükümlülükler Uzun Vadeli Tahviller Toplam Borç Özkaynak Adi Hisse Senetleri (50 mil. Hisse) 130 Dağıtılmamış Karlar Toplam Özkaynak Toplam Borçlar ve Özkaynaklar

Gelir Tablosu Net Satışlar Amortisman ve İtfa Payı Hariç Faaliyet Giderleri 2616,22497 Amortisman ve İtfa Payı10090 Toplam Faaliyet Giderleri2716,22587 EBIT283,8263 Faiz Gideri8860 Vergi Öncesi Gelir (EBT)195,8203 Vergiler (%40)78,381,2 Net Gelir117,5121,8 Toplam Temettü57,553 Dağıtılmamış Karlara Ek6068,8

Mali Tablolar Analizi/ Oran Analizi 0 Oranlar finansal tabloları incelememize yardımcı olurlar. 0 Birçok farklı oran bir firmanın operasyonlarının farklı özelliklerini incelemek için kullanılır ve 5 kategoriye ayrılır. 1. Likidite Oranları 2. Varlık Yönetim/ Aktivite Oranları 3. Borç Oranları 4. Karlılık Oranları 5. Piyasa Değeri Oranları

Likidite Oranları

Likidite Oranları-2

Varlık Yönetim Oranları

Borç Oranları

Karlılık Oranları

Piyasa Değeri Oranları 0 Şirketin hisse senedi fiyatını şirketin kazançlarıyla ve hisse başına düşen defter değeriyle ilişkilendiren oranlardır. 0 Likidite, varlık yönetimi, borç yönetimi ve karlılık oranları iyi görünüyorsa ve yatırımcılar bu oranların gelecekte de iyi görüneceğini düşünüyorsa piyasa değeri oranları yüksek olacaktır.

DuPont Denklemi