ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Günleri Temmuz 2005.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği
Advertisements

AB Şubat 2002 Selçuk Üniversitesi1 IEEE/ACM Bilişim Ders Programı Önerisi ve Haliç Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Atilla ELÇİ Bilgisayar Müh. Bölümü.
+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
Page  1 Hoşgeldiniz. TARİHODASAAT 14:00 SUNUM HAZIRLAYAN İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi İEÜ -EEM Konferans Salonu.
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
Donanım Birimleri.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü.
UNI-SET Toplantı Notları
Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri ve Yapılan Çalışmalar Züleyha EZBER
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
YAPAY SİNİR AĞLARINA GİRİŞ. Yapay Sinir Ağlarının Genel Tanımı İnsan beyninin özelliklerinden olan öğrenme yoluyla yeni bilgiler türetebilme, yeni bilgiler.
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
 Türkiye’de Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile okul ortamlarının teknoloji ile bütünleşmesini sağlayacak olan.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
Yazılım Mühendisliğine Giriş Ders Notu I
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
Fonksiyonel Programlama
Birim Bilgi Teknolojileri Tic.A.Ş.
İMKANLARIMIZ Okulumuzda 9 derslik, 235 aktif öğrenci vardır.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ MAK 2028
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
BİYOİNFORMATİK NEDİR? BİYOİNFORMATİKTE KULLANILAN SINIFLAMA YÖNTEMLERİ
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
İl Temsilcisi Başvuru ve Değerlendirme Sistemi
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
Yazılım Mühendisliği Ders 1: Giriş.
Kimya Mühendisliği Mesleği ve İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Meriç ÇETİN Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
CS0: TOBB ETÜ’DE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ DERSİ
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ LİSANS EĞİTİMİ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Elektronik Mühendisliği Tanıtımı
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Çevre teknikeri kimdir?
Araştırma Önerisi ve Hazırlanması
Hata ayıklama da denilen programlama hatalarını bulma ve düzelme işlemine ne denir? a) Veri b) Yazılım c) Bug d) Debugging e) Donanım.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Çevre teknikeri kimdir?
Bilgehan Arslan, Süreyya Gülnar
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
BİLGİSAYAR Bilgisayar, modern dünyanın en başta gelen gelişme alanlarından biridir. Bilgisayar, aritmetiksel mantıksal işlemler yapabilen, bilgi depolayan,
BİLGİSAYAR Bilgisayar, modern dünyanın en başta gelen gelişme alanlarından biridir. Bilgisayar, aritmetiksel mantıksal işlemler yapabilen, bilgi depolayan,
Bilişim Güvenliği: Güvenli Hesaplama
Sunum transkripti:

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Günleri Temmuz 2005

Tarihçe Türkiye'nin ilk Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1967: Kuruluş; Elektronik Hesap Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Lisans Programı 1976: Lisans eğitimi Bugüne kadar 1600'ün üzerinde lisans, 300'ün üzerinde yüksek lisans ve 25 doktora mezunu vermiştir.

İstatistiksel Veriler Halen 82'si hazırlık okulunda 612 lisans, 190 yüksek lisans, 76 doktora öğrencisi vardır. 25 Doktoralı öğretim üyesi 40 Araştırma görevlisi Türkiye'nin eğitim kadrosu ve öğrenci sayısı açısından en büyük bilgisayar mühendisliği bölümü.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümleri ve 2004 ÖSS

Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi Bilgisayar bilimleri Bilgisayar donanımı Yazılım mühendisliği

Bilgisayar Bilimleri Veri barındıran ve bu veri üzerinde işlem yapılmasını sağlıyacak sistemlerde etkili veri işleme yöntem ve sınırlarını araştırır. Özellikle bilgisayar yazılımlarında etkin ve yüksek başarımlı çözümler üretebilmek için bilgisayar bilimleri altyapısı gereklidir. Matematik ve mantık ağırlıklı.

Bilgisayar Donanımı Sayısal bilgisayarların mantıksal devre düzeyinde tasarım, mimari ve organizasyonunu içerir.

Yazılım Mühendisliği Program: Küçük ölçekli; tek bir problemi çözmeye yönelik. Yazılım: Büyük ölçekli; belgelendirme, kurulum, destek gibi kavramlar içeren. Yazılım mühendisliği: yazılım üretim sürecinin analiz, gereksinim tespiti, tasarım, gerçekleştirme, sınama gibi adımlarla ve yapısal bir yaklaşım ve yöntembilim ile geliştirilmesi.

Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar bilimleri temeli üzerine kurulmuştur. Mühendislik bileşeni özellikle yazılım mimarisi ve üretim süreci, bilgisayar donanım ve yazılım bileşenleri içeren sistem çözümleri ağırlıklıdır. Elektronik cihaz geliştirme ağırlıklı değildir. Kapsamlı yazılım mühendisliği ve bilgisayar bilimleri eğitimleri sadece bilgisayar mühendisliği bölümlerinde verilmektedir.

Bilgisayar Mühendisliği Alanları Algoritmalar ve Veri Yapıları ( Algorithms and Data Structures ) Programlama Dilleri ( Programming Languages ) Bilgisayar Mimarisi ( Computer Architecture ) Nümerik ve Sembolik Hesaplama ( Numerical Computation ) İşletim Sistemleri ( Operating Systems ) Bilgi Yönetimi ( Information Management ) Grafik, Görüntüleme ve Çokluortam ( Graphics, Vision and Multimedia ) Akıllı Sistemler (Yapay Zeka) ( Artificial Intelligence ) Ağ-eksenel Bilişim ( Network and Data Communication ) Yazılım Mühendisliği ( Software Engineering ) Gömülü Sistemler ( Embedded Systems )

Bölüm Laboratuvar Olanakları 7 gün/24 Saat açık Toplam 5 laboratuvar odasında 110 iş istasyonu/kişisel bilgisayar Donanım laboratuvarı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Ders Programı 1. sınıf: temel bilimler (matematik, fizik, kimya) giriş ve programlama dili dersleri 2. sınıf: bilgisayar bilimleri ağırlıklı 3. sınıf: bilgisayar bilimleri ve yazılım mühendisliği dersleri 4. sınıf: uzmanlaşma dersleri, teknik seçmeliler ve bitirme projesi

Teknik Seçmeli Dersler Geniş bir teknik seçmeli listesinden 4 adet ders ile istenen dalda uzmanlaşma mümkün. – Sistem programlama ve destek ortamları – Hızlı uygulama geliştirme ortamları – Bilgi sistemleri analiz ve tasarımı – Doğal dil işlemeye giriş – Görüntü işleme tekniklerine giriş – Sistem benzetimi – Paralel hesaplamaya giriş – Sayısal hesaplama – Veri tabanı yönetim sistemleri – Yapay zeka – Bilgisayar bilimlerinde mantık – Öbek hesaplama – Robot programlama

Çift Anadal ve Yandal Olanakları Hemen hemen bütün bölümlerle yandal programı mümkündür. Matematik ve Elektrik Mühendisliği başta olmak üzere çift anadal programları yürütülmektedir.

Lisansüstü Programlar Master Programları (Msc) – Bilgisayar Mühendisliği – Bilgisayar Mühendisliği (tezsiz, ikinci program) – Yazılım Mühendisliği (tezsiz, ikinci program) Doktora Programı (Phd)

İleri Araştırma Alanları Yapay Zeka – Yapay Sinir Ağları – Robot Programlama – Evrimsel Programlama – Bilgisayarlı Görme Bilgisayarlı Grafik Paralel ve Dağıtık Sistemler Doğal Dil İşleme Modelleme ve Benzetim Yazılım Mimarisi Web hesaplama...

Mesleğin Gelişimi Amerikan iş kurumunun 2010 projeksiyonu, en yüksek maaş grubu, en fazla gelişme beklenen meslekler sıralaması (*1000 kişi) ( Eğitimi sadece Bilg.Müh. bölümünde Bilg.Müh. ve/veya başka branşlar

Sizleri aramızda görebilmek dileğiyle