Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı 13 Nisan 2016 Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Ankara Prof.Dr. Recep YURTAL İçme ve Kullanma Suyu Sektörü
Adana İli Üretim, Tüketim, Nüfus, Abone ve Belediye Sayıları (TÜİK) Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi
Adana Büyükşehir Belediyesi Merkez İlçelerinin Üretim, Tüketim Değerleri ile ve Kayıp-Kaçak Oranları * Tahakkuk m3 değerlerine; ibadethaneler, park-bahçe, refüjler, umuma açık yerler, itfaiye dolum tesisleri, mezarlıklarda kullanılan su m3'leri ile şebeke arızaları ve tahliyeler nedeni ile deşarj edilen su m3'leri dahil edilmiştir. Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi
Adana İline ait Yıllara ve Alt Sektörlere Göre Su Dağıtımı Yapılan Yerler (TÜİK) Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi
Adana İline ait Yıllara ve Alt Sektörlere Göre Su Dağıtımı Yapılan Yerler (TÜİK) Adana iline ait yıllara göre su dağıtımı yapılan yerler sektörlere göre incelendiğinde dağıtılan su miktarının % ‘sinin Meskenlerde, % 3,50-5,00 inin Sanayi İşletmelerinde, %10-11 inin Ticarethanelerde, kalan kısmının ise diğer sektörlerde dağıldığı görülmektedir. Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi
İçme-Kullanma Suyu Sektörü İçme-kullanma suyu tahminlerinde kayıp-kaçak oranları kullanılırken, “İçme Suyu Temin Ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği” hükümleri esas alınmıştır. İdareler su kayıp oranlarını, Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren, büyükşehir ve il belediyelerinde 5 yıl içerisinde en fazla %30, takip eden 4 yıl içerisinde ise en fazla %25 düzeyine; diğer belediyelerde 9 yıl içerisinde en fazla %30, takip eden 5 yıl içerisinde ise en fazla %25 düzeyine indirmekle yükümlüdürler. Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi
Seyhan Havzası Brüt İçme-Kullanma Suyu İhtiyacı (hm3/yıl) Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi
Seyhan Havzası İçme-Kullanma Suyu İhtiyacı (%) Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi
İçme ve Kullanma Suyu Sektörü Tüketim Değerlendirmesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Alt Havza Mevcut KoşullarMevcut Koşullar Su Potansiyeli (hm 3 ) Su Tüketimi (hm3/yıl) Su Bütçesi’ne Oranı (%) DSİ Master Plan ( dönemi) Seyhan Havzası Sektörel Tahsis Senaryo ( dönemi) Zamantı10,830,552049,41983,8 Göksu6,530,371827,81775,6 Seyhan169,202,826183,35994,2 İkinci sütundaki Mevcut Koşullar için Su Tüketimi değerleri her alt havza için hesaplanan minimum ve maksimum su tüketimlerinin ortalaması olarak alınmıştır
İçme ve Kullanma Suyu Sektörü Tüketim Değerlendirmesi Yapılan nüfus projeksiyonları itibariyle su tüketimleri ayrıca maksimum ve minimum düzeyde değerlendirilmiştir: Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Alt Havza Mevcut Koşullar (2016)Gelecek Koşullar (2037) Su Tüketimi (hm3/yıl) Su Potansiyeline Oranı (%) Su Tüketimi (hm3/yıl) Su Potansiyeline Oranı (%) Min.Maks.Min.Maks.Min.Maks.Min.Maks. Zamantı 10,4611,200,530,568,9910,27 Göksu 6,336,730,360,385,466,10 Seyhan 151,74186,652,533,11196,15403,11