VERİ TİPLERİ BYTE:0-255 ARASI TAMSAYI (1 BYTE)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Fonksiyonlar.
Advertisements

Değişken , Veri Türleri ve Operatörler
JAVASCRİPT VERİ TÜRLERİ
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 2
PHP-MySQL ile Profesyonel Web Programlama
Programlama-II (Java ile Bilgisayar Programlama)
Visual Basic 6.0 Ders Notları
PHP ve MySQL Web Yazılımı Gülin ÜTEBAY Bilgisayar Mühendisi
Visual Basic 6.0 Ders Notları
DEĞİŞKENLER VE VERİTİPLERİ
 Print() :  Print() : Ekrana bir değişkenin değerini veya bir metni yazdırmayı sağlar. print (“PHP Programlama”);// ekrana “PHP Programlama” yazdırır.
OOP4 LAB.
4. KONTROL VE DÖNGÜ KOMUTLARI
7. DİZİLER Diziler birçok değişkene aynı adla ulaşmayı sağlayan bir grup veri yapısıdır. Bir dizi aynı tipte ve aynı adı paylaşan bir grup değişken demektir.
T-SQL-2.Konu Akış Kontrolleri.
MySQL, SQL ve PHP Öğr.Gör.Şükrü KAYA.
OPERATÖRLER.
3. DEĞİŞKENLER Değişkenlerin kullanım ve tanımlanma şekli, o dilde program yapmayı ve programların anlaşılırlığını etkileyen önemli faktörlerden biridir.
8. VİSUAL BASİC İLE TEMEL DOSYALAMA İŞLEMLERİ
MESAJ KUTUSU.
PROGRAM KONTROL VE DÖNGÜ DEYİMLERİ
Çoklu dallanma seçimi: switch
INTERNET TABANLI PROGRAMLAMA
WEB PROGRAMLAMA PHP Temelleri Dr. Erman Yükseltürk.
Diziler Adres Kavramı Nesnelerin Adresleri sizeof Operatörü
BİL 102 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA
C# Veri Tipleri ve Değişkenler
DEĞİŞKENLER VE VERİTİPLERİ
VERİ TİPLERİ VE DEĞİŞKENLER
INPUTBOX() ile Veri Girişi
Visual Basic Windows Programlama.
Değişken Türleri.
4. KONTROL VE DÖNGÜ KOMUTLARI
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 8.  Tamsayı Değerler (Integer) Tamsayılar, 10 tabanlı (decimal), 8 tabanlı (octal) veya 16 tabanlı (hexadecimal)
Python Aslı Ergün.
Uygulama 3.1: Hesap makinası programını geliştiriniz. UYGULAMA 3.
JAVA PROGRAMLAMA ORNEKLER
Göğüşhan KILIÇ twitter.com/gogushan_kilic PHP’ye Giriş OLMAYA HAZIR MIYIZ?
VİSUAL BASİCTE KULLANILAN VERİ TÜRLERİ.
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
DEĞİŞKEN NEDİR? DEĞİŞKENLER BİR BİLGİYİ HAFIZADA TUTMAYA VE GEREKTİĞİNDE KULLANMAYA YARAR. ÖRNEĞİN BİR İSİM SORUYORSANIZ, BUNU GEREKTİĞİNDE KULLANABİLMEK.
BTP206– Görsel Programlama II
PHP.
Bu Günkü Konular If yapısı ve karşılaştırma operatörleri
Değişkenler Programda Değişken Tanımlama. Değişken nedir? (Variables) Program içinde kullanılan veri(data)nin tutulduğu alanın adıdır. Her veri bir tür.
Sayısal Analiz / Uygulama
Hazırlayan -> ORHAN ŞEN
PHP ve HTML İnternet Programlama - 2. Koşullu İfadeler ve Döngüler Döngü ya da çevirim diyebileceğimiz, belli şart ve koşullarda istenilen değerleri yapabilmemizi.
3. DEĞİŞKENLER Değişkenlerin kullanım ve tanımlanma şekli, o dilde program yapmayı ve programların anlaşılırlığını etkileyen önemli faktörlerden biridir.
İnternet Programlama - 2
PHP Programlama Dili GİRİŞ.
STRING FONKSİYONLARI Dim ders As String
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş - IV
Programlama Dillerinin Temel Elemanları
METHODLAR VE KOŞULLAR.
2.2. Özel Semboller ve Pascal Sözcükleri
Excel’de VBA Programlama (Visual Basic Application)
YAPISAL PROGRAMLAMA Hafta-6
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ARDUİNO Arduino Eğitimleri Bölüm 3 Programlama Dili Temelleri
BLM-111 PROGRAMLAMA DİLLERİ I Ders-2 Değişken Kavramı ve Temel Operatörler Yrd. Doç. Dr. Ümit ATİLA
2.2. Özel Semboller ve Pascal Sözcükleri
ALGORİTMALAR VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Java İle Programlamaya GİRİş
S1. Aşağıda Form dizaynı Şekil 1’de verilen Visual Basic projesinde;
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bir Döngünün Bölümleri (hatırlatıcı)
Bilgisayar Bilimi Fonksiyonlar-2.
MTM216 GÖRSEL PROGRAMLAMA
Sunum transkripti:

VERİ TİPLERİ BYTE:0-255 ARASI TAMSAYI (1 BYTE) INTEGER:-32.768 İLE 32.767 ARASI TAMSAYI (2 BYTE) LONG: -2.147.483.648 İLE 2.147.483.647 ARASI TAMSAYI (4 BYTE) SINGLE: (+/-) 3.402823E38 İLE (+/-) 1.401298E-45 ARASI ONDALIK SAYI (4 BYTE)

VERİ TİPLERİ DOUBLE: (+/-)1.79769313486232E308 İLE (+/-)4.94065645841247E-324 ARASI ONDALİK SAYI (8 BYTE) BOOLEAN: TRUE YA DA FALSE OLABİLİR (2 BYTE) STRING: 2 MİLYAR KARAKTER (KARAKTER SAYISI +10 BYTE) DATE: 1/1/100 İLE 31/12/9999 ARASI TARİH VE 0:00:00 İLE 23:50:50 ARASI SAAT (8 BYTE) VARIANT (TİPİ VERİYE GÖRE DEĞİŞİR)

TİP DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ BAZEN BİR TİPTEKİ BİR DEĞERİ BAŞKA BİR TİPE ÇEVİRMEMİZ GEREBİLİR. BU TÜR İŞLEMLER İÇİN VB TARAFINDAN SAĞLANAN STANDARD FONKSİYONLARI KULLANIRIZ. CCUR(İFADE): PARANTEZ İÇİNDE VERİLEN DEĞERİ CURRENCY TİPİNE ÇEVİRİR. CDBL(): DOUBLE TİPİNE DÖNÜŞTÜRÜR. CINT():INTEGER TİPİNE DÖNÜŞTÜRÜR. CLNG(): LONG TİPİNE DÖNÜŞTÜRÜR

TİP DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ CSNG():SINGLE TİPİNE DÖNÜŞTÜRÜR CVAR(): VARIANT TİPİNE DÖNÜŞTÜRÜR CBOOL(): BOOLEAN TİPİNE DÖNÜŞTÜRÜR CBYTE(): BYTE TİPİNE DÖNÜŞTÜRÜR CDEC(): DECIMAL TİPİNE DÖNÜŞTÜRÜR CDATE(): DATE TİPİNE DÖNÜŞTÜRÜR

DEĞİŞKEN İÇERİKLERİNİN KONTROLÜ BAZEN VARIANT VEYA STRING TÜRÜNDEKİ BİR DEĞİŞKENİN HANGİ TİPTE BİR DEĞERE SAHİP OLDUĞU ÇOK ÖNEMLİ OLABİLİR. BU DURUMDA DEĞİŞKENLERİN TİPİNİ KONTROL ETMEK İÇİN HAZIR VB FONKSİYONLARINI KULLANABİLİRSİNİZ.

ÖRNEK isdate (tarih)’ bu satırda “tarih” değişkeninin içeriği geçerli bir tarih ise geri dönen değer “true” aksi halde “false” olur. dim a a=isdate(“30/02/1995”) ‘verilen tarih doğru değil, a=false a=isdate (“12abc) ‘ geçerli tarih değil, a=false a=isdate(“12/10/1995”) ‘ geçerli tarih, a=true a=isdate(“12/10/1995”) ‘geçerli tarih, a=true

ÖRNEK dim tarih do tarih=inputbox(“okula başlama tarihiniz”) loop while not isdate(tarih) ‘geçerli bir tarih değilse tekrar

ISNUMERIC(DEĞİŞKEN) VERİLEN DEĞİŞKENİN İÇERİĞİNİN BİR SAYI OLUP OLMADIĞI KONTROL EDİLİR. EĞER SAYI İSE GERİ DÖNEN DEĞER TRUE OLUR.

ISNULL(DEĞİŞKEN) DEĞİŞKEN DEĞERİNİN DAHA ÖNCE BELİRTİLEN TİPLERDEN BİRİNE UYUP UYMADIĞI KONTROL EDİLİR. EĞER DEĞER ANLAMSIZ İSE GERİYE “TRUE” DÖNER.

ISARRAY(DEĞİŞKEN) DEĞİŞKEN BİR DİZİ İSE TRUE AKSİ HALDE FALSE ÜRETİR. dim a(11) x=isarray(a) if x=true then print “a değişkeni bir dizidir.” else print “a değişkeni bir dizi değildir.” end if

ISEMPTY(DEĞİŞKEN) TANIMLANAN BİR DEĞİŞKENE HENÜZ BİR DEĞER ATANMAMIŞ İSE O DEĞİŞKEN “EMPTY”DİR. DÖNEN DEĞER TRUE İSE DEĞİŞKENE DEĞER ATANMAMIŞTIR. dim a=2 x=isempty(a) if x=true then print “a değişkenine değer atanmamış” else print “a değişkeni bir değer atanmış” end if

ISOBJECT(DEĞİŞKEN) VERİLEN DEĞİŞKEN TİPİİ OBJECT İSE FONKSİYONDAN TRUE DEĞERİ DÖNER.