OTUZ BEŞ YAŞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ( )
Advertisements

İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ( SONSUZA KADAR)
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
ANLATAMIYORUM Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda;
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
Yaşamak için zaman kalmıyor
SÖZ SANATLARI.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK
O Mahur beste çalar…..!!.
P a z a r S a b a h l a r ı.
29.mayıs.1976 milliyet gazetesi günün şiiri İLKAN SAN
Hazırlayan : Rabia KÖSE
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
BÜŞRA BAYSAL.
Gönül gözüyle baksan göreceksin şaşırma
1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı.
CÜMLENİN ÖGELERİ.
Aşkın bir adı hüzünse, öbür adı mutluluktur.
Sözünde Durmak Dürüst ve Güvenilir Olmak
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Adam ve hayattaki tek arkadası olan köpeği
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
YAŞ OTUZBEŞ.
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
GİTME VAKTİ Şiir: Emine TOKGÖZ.
Herkes Ve Birkaç Kişi.
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur? A) Köydeki çocuklara okumayı Fatma Hanım öğretti.
SAYILARIN ŞARKISI. SAYILARIN ŞARKISI Benim adım bir, Yaşım küçüktür ama Birinciyim her yarışta. Çok sevsem de birdir biri Oynayamam tek başıma.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
ZARF (BELİRTEÇ).
BAĞLAÇ Cümleler veya eşit görev ve türdeki kelimeler arasında anlamca bağ kuran kelimelere bağlama edatı (bağlaç) denir. Bağlaçlar yapım ve çekim eki almaz,
Cahit Sıtkı Tarancı.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
BİLMECELER.
SENİ SEVİYORUM.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
26 Ağustos Gecesinde Saatler 2.30’dan 5.30’a Kadar
GÖKÇEN DOĞAR HAZIRLIK B 179
TÜM SANATÇILARA SEVGİ VE SAYGIYLA…
“ Ş imdi o dünyadan hiçbir haber yok Yok bizi arayan, soran kimsemiz Öylesine karanlık ki gecemiz Ha olmu ş, ha olmamı ş penceremiz.” Cahit Sıtkı TARANCI’yı.
Ayçiçeği sabahtan akşama kadar hiç ayıramaz yüzünü güneşten...
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
BİR HATIRLATIŞTIR SONBAHAR
YALAN (2).
GÜNEŞ ISITIR HERKESİ MEVSİMLER HERKES İÇİNDİR YALNIZ ÇIĞ ALTINDA KALAN SELE KAPILAN HER ZAMAN BİRKAÇ KİŞİ… K .M.
Bilir misin yalnızlık ne demek? Bilir misin
EDİP CANSEVER’İN ŞİİRİNDE HAZ NESNESİ OLARAK KADIN
SIFATLAR( ÖN ADLAR).
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.
SINIF : 1 DERS : HAYAT BİLGİSİ ÜNİTE : OKUL HEYECANIM KONU : İŞTE BEN
BİLMECELER
DESEM Kİ.
L SESİ SUNUMU.
Kepler 452b hakkında bilmeniz gereken 6 şey
MEVSİMLER.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
GENEL TEKRAR - 7 CÜMLE ÇEŞİTLERİ FEM DERSHANELERİ
RENKLER.
İNSAN İNSANA. Bir Şiir ve Düşündürdükleri Selam Yola çıkınca her sabah, Bulutlara selam ver. Taşlara, kuşlara, atlara, otlara İnsanlara selam ver. Ne.
CAHİT SITKI TARANCI. 4 Ekim 1910 tarihinde Diyarbakır'da Camiikebir mahallesinde doğdu, 12 Ekim 1956 tarihinde Viyana (Avusturya)'da öldü. Asıl adı "Hüseyin.
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
Sunum transkripti:

OTUZ BEŞ YAŞ

Yaş otuz beş. Yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider.

Şakaklarıma kar mı yağdı ne var. Benim mi Allah’ım bu çizgili yüz Şakaklarıma kar mı yağdı ne var? Benim mi Allah’ım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?

Zamanla nasıl değişiyor insan. Hangi resmime baksam ben değilim Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim. Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim; Yalandır kaygısız olduğum yalan.

Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız; Hatırası bile yabancı gelir Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız; Hatırası bile yabancı gelir. Hayata beraber başladığımız Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir; Gittikçe artıyor yalnızlığımız.

Gökyüzünün başka rengi de varmış. Geç fark ettim taşın sert olduğunu Gökyüzünün başka rengi de varmış! Geç fark ettim taşın sert olduğunu. Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış.

Ayva sarı nar kırmızı sonbahar. Her yıl biraz daha benimsediğim Ayva sarı nar kırmızı sonbahar! Her yıl biraz daha benimsediğim. Ne dönüp duruyor havada kuşlar? Nerden çıktı bu cenaze? Ölen kim? Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar?

Neylersin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak Neylersin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak. Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak. Taht misali o musalla taşında. Cahit Sıtkı Tarancı

kılıncinternetcafe ozgur_efe_23@hotmail.com Bu slayt EBRU TEZKAN tarafından hazırlanmıştır. Lütfen üzerinde oynamayalım. ozgur_efe_23@hotmail.com