Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Antoine de Saint-Exupery

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Antoine de Saint-Exupery"— Sunum transkripti:

1 Antoine de Saint-Exupery
Küçük Prens Antoine de Saint-Exupery

2 En güzel şeyler görülemez ya da dokunulamaz, kalp ile hissedilir.
NOTE: To change images on this slide, select a picture and delete it. Then click the Insert Picture icon in the placeholder to insert your own image. En güzel şeyler görülemez ya da dokunulamaz, kalp ile hissedilir. Cemal Süreya ve Tomris Uyar’ın Türkçeye çevirdiği eser Yazar tarafından New Yorkta bir otel odasında yazılmış ve kitaptaki bütün resimler yazar tarafından çizilmiştir.

3 Yazar boa yılanının bir fili yuttuğunu hayal eder , resmini çizip büyüklere gösterir.Herkes bu çizimine şapka der.Ve o da yılanın içini de çizerek gösterir bu seferde ailesi böyle şeylerle uğraşma git matematik,edebiyat çalış diye tembihlerler. Yazar büyükler hiç bir şeyi tek başlarına anlamıyorlar ve tek ilgilendikleri şey rakamlar diye düşünür. Yıllarca bu fotoğrafı yanında taşır ve ilk kez Küçük Prens bunun fili yutan yılan olduğun söyler.

4 Küçük Prens’in gezegeni
NOTE: To change images on this slide, select a picture and delete it. Then click the Insert Picture icon in the placeholder to insert your own image. Küçük Prens’in gezegeni Küçük Prens’in bahsettiği gezegeni yutan boabob ağaçları

5 Küçük Prens küçük gezegeninde gün batımını izlemeyi çok sever her gece gökyüzene bakar merak eder.
Bir gün başka gezegenleri keşfetmek ve yıldızları görmek için yola için yola çıkar.

6 Küçük Prens’in gezdiği gezegenler birer yetişkin figürleridir
Küçük Prens’in gezdiği gezegenler birer yetişkin figürleridir. Küçük Prens her gezegendeki insanlara sorular sorar onların görevlerini öğrenir ve çok anlamsız bulur.

7 NOTE: To change images on this slide, select a picture and delete it. Then click the Insert Picture icon in the placeholder to insert your own image. Sokak feneri Bekçisi Kral Coğrafyacı En son coğrafyacıya gelir ve nereye gitmesi gerektiğini sorar.Coğrafyacı ben olsam Dünya’ya giderim der.Küçük prens yola koyulur

8 Dünyada her şey büyük kuru ve sivri
Dünyada her şey büyük kuru ve sivri.Dağın tepesine çıkıp insanları bulmak ister fakat ne söylediyse aynı cevabı alır.Ne tuhaf gezegen hiç kimse düş kuramıyor benim gezegenimdeki çiçeğim hep ilk o konuşurdu diye düşünür.

9 Küçük Prens ilerledikten sonra bir bahçe görür, bir sürü çiçek vardır
Küçük Prens ilerledikten sonra bir bahçe görür, bir sürü çiçek vardır.Oysaki kendisinin çiçeğinin çok özel olduğunu sanırdı.Düşündü demek ki ben çok küçük bir prensmişim.

10 Sonra Küçük Prens Çölde ilerlerken uçağı düşen yazarımızı görür
Sonra Küçük Prens Çölde ilerlerken uçağı düşen yazarımızı görür.İşte burda tanışırlar ilk kez.Yazar da bundan sonra konuştuklarını, duyduklarını yazarmıştır kitapta.

11 Yazardan koyun çizmesini ister Küçük Prens
Yazardan koyun çizmesini ister Küçük Prens.Yazar insanlıktan binlerce mil uzakta gördüğü çocuk karşısında şaşırır ama hemen cebinden çıkarıp çizmeye başlar. Küçük prens hiç bir koyunu beğenmez hepsinde bir şey bulur. En sonunda sıkılan yazar.Bir kutu çizer ve senin kuzun burada der. Küçük Prens evet işte bu!!.Çok teşekkür ederim istediğim tam buydu diyip resmi alır.

12 Günlerce birlekte konuşurlar
Günlerce birlekte konuşurlar.Küçük Prens çok meraklıdır bir soru sorduğu zaman cevabı alana kadar sürekli sorar.Ve yazar uçağını tamir ettiği günün akşamı uyurken kendi gezegenine,çiçeğine geri döner.

13 Ve sabaha gitmiştir ,yazar eğer çizdiği koyun çiçeği yerse diye çok endişelenir fakat Küçük Prens çiçeğine dikkat eder fanusuyla kapatır diye kendisini mutlu etmeye çalışır.

14 Benim Düşüncelerim Yazar kitapta çocuklarla tıpkı bir çocuk gibi konuşmuştur.Sanki yanınızda bir çocuk hikayesini anlatıp şikayetlerini sunuyor.Aynı zamanda bir çocuğun, başka bir çocuğu anlaması ve yetişkinlerinde kendilerini anlaması için anlamlı bir eser.

15 Kitapla ilgili bazı ilginç bilgiler

16 Kitap Orjinalinde 1000 sayfadır.
Yazar şu şekilde demiştir: Mükemmelliğe, yazıya eklenecek hiçbir şey kalmadığında değil, yazıdan çıkarılacak hiçbir şey kalmadığında ulaşılır.

17 Küçük Prens Dünyada Das Kapital’den sonra en çok dile çevrilen kitaptır
Her yıl yaklaşık iki milyon satmakta ve şu ana kadarki toplam satış miktarı 140 milyonu aşmaktadır. Dünya üzerinde toplamda 250’den fazla dil ve lehçeye çevrilmiştir.

18 Fransada Avroya geçilmeden önce 50 Frank banknotta Yazarın ve Küçük Prensin resimleri vardır.

19 Japonya’nın Hakone isimli şehrinde bir Küçük Prens müzesi bulunuyor
Japonya’nın Hakone isimli şehrinde bir Küçük Prens müzesi bulunuyor. Ayrıca, Güney Kore’de Gyeonggi-do kentinde Küçük Prens temalı bir köy bulunuyor. Müze ve köy turistlerin uğrak noktalarından. 2000 yılında da yazarın doğup büyüdüğü Lyon’da bulunan havaalanına Saint Exupéry’nin adı verildi.

20 Fil mi şapka mı? Koyun, çiçeği yedi mi?
Herkes için doğru cevabı farklı sorular. Cevabı bulmak içinse tek yapmanız gereken şey 12 kez sineması yapılmış bu eserin kapağını açmak.


"Antoine de Saint-Exupery" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları