Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME"— Sunum transkripti:

1 ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME

2 * Sınıfımızda bir araştırma yapalım, bulduğumuz sonuçları sıklık tablosu ve ardından da sütun grafiğine dönüştürelim., bunları sınıfımızda sergileyelim… Örnek bazı sorular: 1) Hangi takımı tutuyorsunuz ? 2) Ayakkabı numaranız ? 3) Baba mesleğiniz ? 4) En sevdiğiniz renk ? 5) İstediğiniz meslek ? 6) En sevdiğiniz ders ? 7) En sevdiğiniz müzik türü ? 8) En sevmediğin şey ? 9) En sevdiğin yemek ? 10) Göz renginiz? 11) Burcunuz? 12)En sevdiğiniz hayvan ? 13) En sevmediğiniz ders ? 14) Sevdiğiniz spor? 15) Boyunuz ? 16 ) En sevdiğiniz gün? 17 ) kan grubunuz 18) kilonuz)

3 ARİTMETİK ORTA (ORTALAMA)
Eldeki tüm veriler toplanıp veri sayısına bölündüğünde elde edilen istatistiksel ölçüdür. * Gruba yüksek değerli bir veri eklendiğinde yeni ortalama artarken – düşük değerli bir veri eklendiğinde de yeni ortalama azalır - ortalamaya eşit bir veri eklendiğinde yeni ortalama değişmez.

4 AÇIKLIK Bir veri grubundaki en büyük değer ile en küçük değer arasındaki farktır. Açıklık verilerin hangi aralıkta yer aldığını gösterir. Örneğin bir hastanın 1 dakikadaki kalp atış sayısı, borsada bir şirketin değer kazanması ya da kaybetmesi, bir öğrencinin her 100 soruluk denemede yaptığı doğru sayısı vb… * Açıklığın yakın olması dağılımın biraz daha homojen olduğunu, verilerin birbirine yakın olduğunu gösterir.


"ARAŞTIRMA SORULARI ÜRETME, VERİ TOPLAMA VE DÜZENLEME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları