Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Akıcılık.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Akıcılık."— Sunum transkripti:

1 Akıcılık

2 Akıcılık, yaratıcı düşünmenin boyutlarından biridir
Akıcılık, yaratıcı düşünmenin boyutlarından biridir. Akıcılık, farklı düşünceler, çözümler ve alternatifler üretebilmek anlamına gelmektedir. Karşılaştığı güçlüğü aşabilmek adına farklı çözüm yolları üretebilen bir birey akıcı düşünmektedir.

3 Düşünmede akıcılık, farklı fikirlerin ortaya konmasını gerektirir
Düşünmede akıcılık, farklı fikirlerin ortaya konmasını gerektirir. Bireyler tek bir doğru yanıtın olduğunu düşündüklerinde akıcı düşünememektedir.

4 Örneğin «bir cetvel ne işe yarar
Örneğin «bir cetvel ne işe yarar?» gibi bireyi doğru yanıtı bulmaya yönlendiren bir sorudan daha çok «bir cetvelin kaç farklı kullanım biçimi olabilir?» sorusu düşünmede akıcılığı artıracaktır.

5 «Tek doğru yanıt varsa» adlı videoyu izleyiniz.

6 Akıcı düşünebilmek, geçmiş deneyimlerden faydalanmayı gerektirdiği gibi esnek düşünmeyi yani karşılaşılan duruma farklı açılardan bakabilmeyi gerektirir.

7 Akıcı düşünme, yaratıcı düşünmenin gereklerinden biridir
Akıcı düşünme, yaratıcı düşünmenin gereklerinden biridir. Akıcı düşünme, farklı düşünceler ortaya konmasını sağlayarak yaratıcı düşüncelerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır.

8 1783 yılında Avusturyalı bestekar Mozart tarafından bestelenen Türk Marşının yeni yorumunu izleyiniz. Bu klipteki akıcı düşünmenin örneklerini bulunuz.

9 Akıcı düşünebilmeyi geliştirmek için çeşitli uygulamalar yapılabilmektedir. Farklı fikirlerin birleştirilerek farklı durumlara uyarlanmasını temel alan SCAMPER tekniği bu uygulamaların başında gelmektedir.


"Akıcılık." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları