Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONU:MADDENİN HALLERİ GAZİ İLKOKULU 4.SINIF MERKEZ-DENİZLİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONU:MADDENİN HALLERİ GAZİ İLKOKULU 4.SINIF MERKEZ-DENİZLİ"— Sunum transkripti:

1 KONU:MADDENİN HALLERİ GAZİ İLKOKULU 4.SINIF MERKEZ-DENİZLİ
DERS:FEN VE TEKNOLOJİ KONU:MADDENİN HALLERİ GAZİ İLKOKULU 4.SINIF MERKEZ-DENİZLİ

2 Maddenin Halleri Çevremize baktığımızda her maddeyi aynı görmeyiz. Doğadaki maddelerin çeşitli halleri vardır. Maddeler doğada katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç halde bulunurlar. 1.MADDENİN KATI HALİ Katı maddelerin belirli bir şekilleri ve hacimleri vardır. Katı maddelere istenilen şekil verilebilir. Katı maddeyi oluşturan tanecikler arasında neredeyse yok denecek kadar az bir boşluk vardır. Tabak, masa, sıra, taş, tahta gibi maddeler katı haldedir.

3 Katı maddeler Örnek

4 Sıvı maddeler Sıvı maddelerin belirli bir hacimleri olmasına rağmen belirli bir şekilleri yoktur. Sıvı maddeler konuldukları kabın şeklini alırlar. Sıvılar akışkan maddelerdir. Sıvı maddeleri oluşturan tanecikler arasındaki boşluklar katı maddelere göre daha büyüktür. Su, süt, meyve suyu gibi maddeler sıvı haldedir.

5 Sıvı Maddelere Örnek

6 Gaz Maddeler Gaz maddelerin belirli bir hacimleri ve şekilleri yoktur. Gazlar sıkıştırabilirler. Gazlar yayılma özellikleri sayesinde bulundukları kabın her yerine yayılır ve kabı tamamen doldururlar. Gazları oluşturan taneciklerin arasında büyük boşluklar vardır. Hava, parfüm, doğalgaz, su buharı, balon ve lastiklerin içindeki hava, tüpler gaz haldedir

7 Gaz Maddelere Örnek

8 NOT: Doğada her madde katı, sıvı ya da gaz halde bulunabilir. Fakat doğal şartlar ya da kullanılmak istenen alana göre dış etkilerle maddeler hal değiştirebilir.


"KONU:MADDENİN HALLERİ GAZİ İLKOKULU 4.SINIF MERKEZ-DENİZLİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları