Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Vücudumuzdaki Kimyasal Reaksiyonlar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Vücudumuzdaki Kimyasal Reaksiyonlar"— Sunum transkripti:

1 Vücudumuzdaki Kimyasal Reaksiyonlar

2 Vücudumuzdaki Kimyasal Reaksiyonlar
Üzüldüğümüz zaman, heyecanlandığımız zaman vücudumuzdaki kimyasal tepkimeler sonucunda kalbimiz çarpar veya başımız döner. Vücudumuzdaki bu olayları yöneten ve dolayısıyla hayatımızı yönlendiren şeyde düşüncelerimizdir. Bir insanın beyninde farkında olmadan bir gün içerisinde on binlerce düşünce akışı olur. Ama yapılan çalışmalar ne yazık ki bu düşüncelerin yarıdan fazlasının olumsuz düşünceler olduğunu göstermektedir

3 Bu olumsuz düşüncelerin oranı depresyondaki bir kişide neredeyse yüzde doksanlara ulaşabilir. Neden bu oranlardan bahsediyorum. Çünkü düşünceler bizim hayatımızı yönlendiren yeğane şeydir. Yani biz düşündüğümüz kadar büyüğüz ya da düşündüğümüz kadar mutluyuzdur. Düşüncelerimizin yoğunluğu duygularımızı oluşturur. Kafamızın içinden geçenler kimyasal bir takım olaylar sonrasında duygularımızın ortaya çıkmasını sağlar. 

4 Mutlu, sinirli, heyecanlı, üzgün, sıkıntılı, istekli gibi duygularımızda davranışlarımızı belirler. Davranışlarımızın temeli tamamen düşüncelerimizdir. Örneğin deniz kenarında mayonuzu giymiş güneşlenirken etrafınızdaki gördüğünüz diğer mayolu insanlar sizde huzur ve mutluluk verirken, plaja paltosu ile gelmiş birisini gördüğünüzde sizde merak ve gerginlik oluşturur. Davranışlarınızda bu duygulanımınıza göre belirlenir.

5 Evrende her etkiye karşı bir tepki vardır
Evrende her etkiye karşı bir tepki vardır. Davranışlarımız sonucunda diğer varlıklardan aldığımız tepkilerde hayatımızı yönlendirir. Yani gergin ve sinirli bir insana karşı diğer insanların verdiği tepki ile mutlu yüzünde gülücükler olan pozitif enerji yayan bir insana karşı olan tepkiler çok farklıdır. Bu yüzden hiçbir zaman esas gücün kendinizde olduğunu unutmayın. Her türlü varlıkla iletişim kurarken pozitif enerjinizi yönlendirin. İnce belli bir bardaktan çay içerken keyifle gülümseyin… Bakın o çay size ne kadar güzel bir lezzet verecek.

6 Unutmayın bütün davranışlarınızın ve dolayısıyla aldığınız tepkilerin tek sorumlusu sizsiniz. Böyle bir sorumluluğu aldığınıza göre düşündüğünüz kadar çocuk olun, düşündüğünüz kadar büyük… En iyisi siz düşündüğünüz kadar mutlu kalın…


"Vücudumuzdaki Kimyasal Reaksiyonlar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları