Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?"— Sunum transkripti:

1 gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık? Ne oldu bizlere? Ne oldu bizlere? Sevgiler hayaller ümitler cellat elinde. cellat elinde. Sevgiler ise iflasın eşiğinde. Sevgiler ise iflasın eşiğinde. O sıcacık kalplere neler olmuş, O sıcacık kalplere neler olmuş, vurmuş tutmuş. Dost eller Dost eller dost elleri unutmuş dost elleri unutmuş Aşklar sevgiler oyuncak olmuş. oyuncak olmuş.

2 Büyülü, kutsal Büyülü, kutsal sözcüğü dillerden süzülüp kalplere yerleştikçe dillerden süzülüp kalplere yerleştikçe gönül dağlarında en büyük depremler yaşanırdı gönül dağlarında en büyük depremler yaşanırdı nice mutluluk kentleri, nice güzellikler yaratılırdı. nice mutluluk kentleri, nice güzellikler yaratılırdı. Eskiden insanoğlu sevgilere, aşklara sahip çıkar içi titrerdi. Çünkü sevgiler, geçmişten geleceğe köprü oluşturan en önemli hayat kaynağı, görünmeyen ama damarlarda dolaşan mucizevi sıcacık kan, kalplerden kalplere yol alan manevi yadigardı. Eskiden insanoğlu sevgilere, aşklara sahip çıkar içi titrerdi. Çünkü sevgiler, geçmişten geleceğe köprü oluşturan en önemli hayat kaynağı, görünmeyen ama damarlarda dolaşan mucizevi sıcacık kan, kalplerden kalplere yol alan manevi yadigardı. Sevgiler bir günlük değil, bir ömürlüktü. Sevgiler bir günlük değil, bir ömürlüktü. vardı ve aşklardan sevgilerden kaynaklanan bir tatlı hüzün, ve aşklardan sevgilerden kaynaklanan bir tatlı hüzün, bir tatlı cefa yaşanırdı. bir tatlı cefa yaşanırdı. Çünkü mazide, Çünkü mazide, kadir, kıymet, manevi hakikat vardı.

3 Medeniyet adı altın da çağdaşlık rüzgarları esiyor son yıllarda ve her geçen gün manevi kayıplar hızla çoğalıyor. Medeniyet adı altın da çağdaşlık rüzgarları esiyor son yıllarda ve her geçen gün manevi kayıplar hızla çoğalıyor. Kimliksiz, kişiliksiz, rotasız, ruhsuz, huzursuz Kimliksiz, kişiliksiz, rotasız, ruhsuz, huzursuz isimsiz insancıklar isimsiz insancıklar kayıp kentlerin zindanlarında. kayıp kentlerin zindanlarında. Ne oldu bizlere, Ne oldu bizlere, ne oldu? ne oldu? demek nasıl da zorlaştı. nasıl da zorlaştı. Dillerde setler, Dillerde setler, dudaklarda kilitler var sanki. dudaklarda kilitler var sanki. İnsanoğlunun yüzünde İnsanoğlunun yüzünde dramatik, karamsar, dramatik, karamsar, kavgalı dövüşlü romanlar okunuyor. kavgalı dövüşlü romanlar okunuyor. Sayfalarını okudukça içimdeki melekler ağlıyor. Sayfalarını okudukça içimdeki melekler ağlıyor. Şafaklar ağlıyor dünler ağlıyor. Ve ne yazık, Ve ne yazık, yarınsız yarınlar ağlıyor. yarınsız yarınlar ağlıyor.

4 Bir zamanlar Bir zamanlar şefkatli selamlaşmalar, şefkatli selamlaşmalar, hal hatır sormalar, hal hatır sormalar, iyi ve zor günleri iyi ve zor günleri o güzelim günlerimize? o güzelim günlerimize? Hangi kayıp küflü raflarda? Hangi kayıp küflü raflarda? kim? Suçlular kim? Suçlular kim? Öyle ya Öyle ya insanoğlu kalbini rahat tutmak için, insanoğlu kalbini rahat tutmak için, suçluyu için de değil suçluyu için de değil dışında arar. dışında arar. Ve suçlu, görünmez adam, bir türlü yakalanıp yargılanamaz. Ve suçlu, görünmez adam, bir türlü yakalanıp yargılanamaz. Bu değirmen yılları yıllara katarak döner gider. Bu değirmen yılları yıllara katarak döner gider. ağlamayı gülmeyi, ağlamayı gülmeyi, paylaşma diye bir şey vardı. paylaşma diye bir şey vardı.

5 Belki biri şaşırıp da itiraz edebilir bu eğri gidişata. Maalesef sesi zayıf kalır. Üstüne üstlük deli ya da suçlu damgası alır. Belki biri şaşırıp da itiraz edebilir bu eğri gidişata. Maalesef sesi zayıf kalır. Üstüne üstlük deli ya da suçlu damgası alır. Ve tüm insanca duygular askıda Ve tüm insanca duygular askıda en çirkef çamurlar yerde kalır. en çirkef çamurlar yerde kalır. Hayalleri, ümitleri, güzelim sevgileri Hayalleri, ümitleri, güzelim sevgileri rüzgar alır, sel alır. rüzgar alır, sel alır. Bizlere de Bizlere de boşlar, yoklar, boşlar, yoklar, öksüz ellerimiz koynumuzda, öksüz ellerimiz koynumuzda, tek başına düşlerimiz yanımıza kâr kalır. Bu söylediklerimin dışındayım. Bu söylediklerimin dışındayım. Neredesin diyecek olursanız. Neredesin diyecek olursanız. SEVGİ VE BARIŞIN PEŞİNDE GÖLGEYİM SEVGİ VE BARIŞIN PEŞİNDE GÖLGEYİM Nerdensin derseniz. Nerdensin derseniz. TAKİPTEYİM Ümit Benian Ümit Benian

6 www.by.kulubu.com


"Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları