Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

While EndDo Repeat Until For Next.  Program mantığı içinde belirli bir düzene bağlı kalarak sürekli tekrar eden işlemlerin belirli bir kritere/değişkene.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "While EndDo Repeat Until For Next.  Program mantığı içinde belirli bir düzene bağlı kalarak sürekli tekrar eden işlemlerin belirli bir kritere/değişkene."— Sunum transkripti:

1 While EndDo Repeat Until For Next

2  Program mantığı içinde belirli bir düzene bağlı kalarak sürekli tekrar eden işlemlerin belirli bir kritere/değişkene bağlı olarak tekrarlamasını sağlayan yapılardır. “I want you to write on the chalk board, ‘I will not throw paper airplanes in class’, 500 times.”

3 Problem: 500 defa Hello yazdırınız. Pseudocode Counter = 1 While counter 500 den küçük veya eşit, “Hello” yazdır ve counter 1 ekle. Programming Code Counter = 1 While (counter <= 500) do (print “Hello”; Counter  Counter + 1) Rick Graziani graziani@cabrillo.edu 3 Counter 1 Hello 2 3 4 500501 Hello …

4  For Next döngüsünde istenilen sınıra kadar sürekli kendi sayacını(counter) artıran bir yapı vardır. Döngü içindeki işlemler Next komutuna kadar devam eder ve sonra yine başa döner.  Döngü değişkeni kendiliğinden artar ve sınıra gelince döngü tamamlanıp Next sonrası komutlara geçer.

5  While döngüsü gibi tekrar eden aynı işlemleri rutin olarak yaptırmak için for döngüsü de kullanılır.loop. For (Counter 1 to 500) print the message “Hello”; Next counter Rick Graziani graziani@cabrillo.edu 5 Counter 1 Hello 2 3 4 500501 Hello …

6  Step1 Start  Step2 For i= 1 to 4  Step3 Display i  Step4 Display “ ”  Step5 Next i  Step6 Stop

7  Klavyeden girilen 5 sayının toplamını For Next döngüsü ile hesaplayan programın algoritma, pseudocode ve flowchart hazırlayınız.

8  Bir sınıftaki öğrencilerin, sınav notunu giriniz. 60 ve 60 üzeri notu olanları sayan ve sonunda başarılı öğrenci sayısını bulan program algoritma, pseudocode ve flowchart hazırlayınız.  İpucu: Sınıf sayısını n olarak giriniz.  Her öğrencinin sınav notunu girebilmek için WHILE döngüsünü kullanınız.  Başarılı öğrenci sayısını tutan değişken tanımlamayı unutmayınız.


"While EndDo Repeat Until For Next.  Program mantığı içinde belirli bir düzene bağlı kalarak sürekli tekrar eden işlemlerin belirli bir kritere/değişkene." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları