Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Döngüler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Döngüler."— Sunum transkripti:

1 Döngüler

2 Php ile döngüler: For, Do, While
Bu ders sonunda php ile döngüleri kullanabileceksiniz. Döngüler tekrar eden işlemleri yapmakta kullanılır. Başlangıçta anlamsız gelebilir ama 100 üyeli bir web sayfanız varsa hepsinin adını tek tek yazmak yerine döngü kullanarak üç satırda işinizi bitirebilirsiniz. Daha basit olduğu için FOR döngüsü ile başlayacağız. For döngüsü verilen artırma değerine göre döner. Dönerken aradaki işlemleri tekrar tekrar yapar. yazılması şu şekildedir. for( $değişken ; dönme şartı ; her dönüşte yapılacak işlem) $değişken: dönmeye ilk başladığı anda bir değişken üretmeyi sağlar dönme şartı: Buradaki şart aslında bir IF komutudur. sorulan soru doğru ise dönmeye devam eder. her dönüşte yapılacak işlem: Dönme sırasında herzaman birer birer arttırmak zorunda değilsiniz. bu işlemi değiştirip üçer üçer veya beşer beşer saydırabilirsiniz.

3 bu komutu çalıştırdığınızda. şöyle bir sonuç çıkar:
şu anda 1 sayısındayım şu anda 2 sayısındayım şu anda 3 sayısındayım şu anda 4 sayısındayım .... Bu şekilde 99 kere devam eder. verilen şart $say <100 olduğu için $say==100 olduğunda dönme sona erer.

4 While Döngüsü While döngüsü üsttekinin biraz daha sade halidir. Fakat sadece sayılar için kullanılmaz. While döngüsü tek bir şarta bağlı olduğu için dikkatli kullanmak gerekir. Yazılışı: While (Soru) { // Soru doğru ise yapılacak işlem }

5 Bu örneği çalıştırdığınızda ekrana bir milyon kere Açım yazdığını göreceksiniz. Sebebi ise $civciv´in hiçbir zaman içi dolmuyor ve While her dönüşünde aynı soruyu soruyor, cevap Evet ise dönmeye devam ediyor. Yukarıdaki örneği aşağıdaki şekilde değiştirdiğimizde ise sadece 10 kere dönecektir.

6 Bu örnekteki en önemli kısım aslında $civciv = $civciv + 1 satırıdır, Eğer bunu anlayabiliyorsanız programlama sizin için tamam demektir. Şimdi bu kısma dikkatle okuyalım: Programlama yaparken bilgisayar eşitliğin sağındaki işlemi yapar ve sol tarafa aktarır. Sağ taraftaki değişken yapılan işlemden etkilenmez. Bu işlem sonunda $ciciv bir sayı arttırılmış olur. Diyelim ki: $civciv=5 bu işlemden sonra $civciv=6 olmuştur.


"Döngüler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları