Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave 2.200 bağlantılı doktor ve eczacı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave 2.200 bağlantılı doktor ve eczacı."— Sunum transkripti:

1

2 Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave 2.200 bağlantılı doktor ve eczacı çalışanı ile en kapsamlı ilaç veritabanı üreticilerinden birisi konumundadır. Merkezi Amerika Birleşik Devletlerindedir.  Lexicomp, dört temel ilaç bilgi kaynağını kapsamlı tek bir online çözümde sunmaktadır. 1. Lexi Drugs Online 2. American Health and Formulary Service (AHFS) 3. Martindale 4. Facts and Comparisons

3 Lexicomp Online Genel Bilgiler  — Klinik veritabanları koleksiyonu ve modüllerine ek olarak, bağımsız ve yüksek derecede kabul görmüş ilaç bilgi veritabanlarına tek ara yüzden erişim imkânı sunar.  — Eczacılar, doktorlar ve hemşireler için başucu referans kaynağı niteliğindedir.  — LexiComp paketi kapsamında yer alan AHFS (American Hospital Formulary Service) yetkin arama ve araştırmalar için detaylı bilgiler sunmaktadır.

4 Lexicomp Online Genel Bilgiler  Lexi – Drugs veritabanı hasta bakım noktasında kullanılacak açık ve öz ilaç bilgilerini içermektedir.  — Hasta Eğitim Bölümünde ilaç ile ilgili bilgilerin tamamı Türkçe’ dir.  — İçeriği günlük olarak güncellenmektedir.  — Disease veritabanları bölümünde hastalık bilgileri de yer almaktadır.  — Lexicomp Online dünyanın en önde gelen Pediyatrik ve Yenidoğan içerik / ilaç bilgilerini kapsamaktadır.

5 İçerik  Lexicomp içeriği etkileşim bilgilerini de içeren 638,000’den fazla ilaç bilgisini kapsamaktadır  7,900+ ilaç markası  1,900+ monografi  900+ Pediyatrik dozaj monografisi  250+ Yeni doğan dozaj monografisi  Lexicomp Online dünya çapında 3.900 hastane tarafından kullanılmaktadır.

6 İçerik Alanları  Dahili (Klinik) Tıp  Hastalık Bilgileri  Laboratuvar & Teşhis Süreci  Uyumluluk  Hasta Eğitim Materyalleri  Tıbbi Hesaplayıcılar  İlaç Tanımlayıcıları  Eczacılık  Pediyatri /Yenidoğan  Bulaşıcı Hastalıklar  Onkoloji  Doğal Ürünler  Farmakogenomik  Toksikoloji

7 İçerik Alanları  AHFS ® ( American Hospital Formulary Service) İlaç Bilgileri  Alerji İncelemeleri  Hamilelik & Emzirme  Klinik Uygulama Rehberleri Linkleri  Birincil kaynaklara erişim linkleri

8 Lexicomp Online İçinde Bulunan Veritabanları  — Alanında en kapsamlı İlaç Etkileşim veritabanını (Drug Interactions) klinik değerlendirme bilgileri dâhilinde sunmaktadır (620.000 den fazla ilaç-ilaç etkileşimi).  — Lexicomp’un Facts&Comparisons modülleri, yeni kullanım araçları sunmaktadır (Karmaşık etkileşim aramaları, karşılaştırmalı tablolar ve karşılaştırmalı fayda incelemeleri, hastalık bazında arama yapma özellikleri vb…)  İçerdiği Kaynaklar: AHFS Drug Information, AHFS Drug Information Essentials, Drug, Allergy and Idiosyncratic Reactions, Geriatric Lexi-Drugs,

9 Lexicomp Online İçinde Bulunan Veritabanları  I.V. Compatibility (King Guide, Trissels I.V.), Infectious Diseases, Lab Tests & Diagnostic, Procedures, Lexi- Calc, Lexi-Drug ID, Lexi-Drugs, Lexi-Drugs International, Lexi-Interact, Lexi-Tox (includes Household Products database), Martindale, Natural Products, Patient Education, Pediatric Lexi-Drugs, Pharmacogenomics, Pregnancy and Lactation In- Depth, Web Search.

10 Lexicomp Online İçinde Bulunan Veritabanları MARTINDALE İlaç Referans Bilgi Kaynağı:  — 40’dan fazla ülke ve bölgeden bilgi sağlayan, uluslararası ilaç bilgileri ile ilgili lider referans kaynağıdır.  — İçeriğinde 6.300 ilaç monografı, 40.700 referans bilgisi ve 14.700 üretici detay bilgisi yer almaktadır.  — Kapsam dâhilindeki diğer bilgiler; fiziksel karakteristik özellikler, Slav alfabesine ait isimler, yan etkiler, güvenlik önlemleri, etkileşimler, ilaç kullanım ve yönetim bilgileridir.

11 Lexicomp Online İçinde Bulunan Veritabanları 5 Minute Clinical Consult  5-Minute Clinical Consult (5MCC) 900’den fazla hastalığın teşhis, tedavi ve takipinde başucu kaynağıdır. Hastalık ve semptomlara göre arama / gözatma mümkündür. Kanıta dayalı bilgiler ve kanıtlanmış tedaviler içerir.

12 Demo Lexi-ONLINE – Ana Sayfa

13 Demo Lexi-ONLINE – İlaç Veritabanları

14 Demo Lexi-ONLINE – Hastalık Veritabanları

15 Demo Lexi-ONLINE – İlaç Monografileri

16 Demo Lexi-ONLINE - İlaç Etkileşimleri

17 Demo Lexi-ONLINE

18 Demo Lexi-ONLINE – İlaç Tanımlama

19 Demo Lexi-ONLINE - Hesaplamalar

20 Demo Lexi-ONLINE – I.V. İlaç Uyumluluğu

21 Demo Lexi-ONLINE – Hasta Eğitimi

22 Demo Lexi-ONLINE – Diğer Klinik Araçlar Diğer Klinik Araçlar Karşılaştırmalı İlaç İncelemeleri Tek tek ve belirli ilaç sınıflar için İlaç Etkileri ve Tedavi İçindeki Rollerinin Karşılaştırma bilgilerini içermektedir. Bilgiler Facts & Comparions Clinical eAnswers veritabanından sağlanmaktadır Karşılaştırmalı İlaç Tabloları Veri tablolarının yan yana getirilerek karşılaştırılmasını sağlamaktadır. Bilgiler Facts & Comparions Clinical eAnswers veritabanından sağlanmaktadır.

23 Açık, öz ve doğru ilaç bilgileri


"Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave 2.200 bağlantılı doktor ve eczacı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları