Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYVANLAR OYUNCAK OLMASIN PROJESİ (HOOP)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYVANLAR OYUNCAK OLMASIN PROJESİ (HOOP)"— Sunum transkripti:

1 HAYVANLAR OYUNCAK OLMASIN PROJESİ (HOOP)

2 PROJENİN AMACI : Hayvanlara olan ilgi ve sevginin her geçen gün arttığı ancak sosyal ve ekonomik nedenlerden dolayı bu ilgi ve sevginin hayvan hakları açısından olumsuz sonuçlar verdiği görülmektedir. Bu araştırmada hayvanların elde edilme biçimleri , terkedilmeleri ve nedenleri, hayvanların nereden alındıkları sonuçlandırılmıştır. . Bu konuda duyarlılık sağlanması için Hayvanlar Oyuncak Olmasın Projesi (HOOP) üretilmiştir.

3 GİRİŞ: Hayvan Hakları Beyannamesinde yer alan maddelerin özeti olarak hayvanlara karşı şiddet uygulanamaz, bütün hayvanlar saygı gösterilme hakkına sahiptir, eğitimden ve okullaşmadan sorumlu merciler, vatandaşlarına çocukluktan itibaren hayvanları anlamayı ve saygı göstermeyi öğrenmeleri için olanak sağlamak zorundadır. . Ancak günümüzde hayvanlara saygı gösterildiğini pek göremiyoruz.

4 Antalya merkez ilçesi Muratpaşa’da yoğun nüfus ve göç ile birlikte hayvanlara olan ilgi ve davranış biçimleri de değişiklik göstermiştir . Bu bağlamda hayvanlara olan olumsuz davranış biçimleri öne çıkmaktadır. Bu sosyal problem, hayvanları hızlı bir şekilde elde etmek için petshopların artmasına , hayvanların bilinçsizce alınıp satılmasına , hediye edilmesine neden olmuştur.

5 Tüketici toplum olmamızdan dolayı hayvanlara olan ilgi de hayat şartlarından dolayı kısa sürede tüketilmekte, hayvanlar oyuncak olmaktadır. Bu nedenle alınan hayvanlar kaderine terk edilmekte , bakımsız kalmakta, başka birine verilmekte veya ölmektedir.

6 YÖNTEM : Sosyal çevremize baktığımızda belirttiğimiz nedenlerden dolayı bilinçlenme veya doğru davranışlar kazandırma ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmada bireylerin hayvanlara bakış açısı,onlarla olan ilişkileri,hayvan hakları çerçevesinde bilinçlendirmeler ve bunların nasıl yapılacağı projelendirilerek incelenmiştir. Proje için sunum, afişler ve sloganlar üretilmiştir.

7 Sonuçlar :

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17 ÖNERİLER : Petshoplardan evcil hayvan satışının yasaklanması
Barınakların arttırılması ve iyileştirilmesi Barınaktan evcil hayvan almayı özendirme bu konuda bilinçlendirme çalışması yapma Barınaktan evcil hayvan isteğinde bulunanların hayvan besleme kriterlerine uygunluğunun araştırılması ( ev, iş, zaman, ekonomik vb. durum) Hayvan haklarına uygun yasanın çıkarılması

18 PROJE ÖZETİ Bu proje evcil hayvanlara sahip olma biçimleri ve sonuçlarını konu edinmektedir. Bilinçsiz bir şekilde ve özellikle petshoplardan kolayca evcil hayvan elde edilmektedir. Yaşam süreleri göz önünde bulundurulmadan bir hevesle alınması ya da hediye edilmesi araştırılmıştır.

19 Bir müddet sonra sosyal, ekonomik ve çevresel nedenlerden dolayı bu ilginin azalması ve hayvanları olumsuz yönde etkileyecek sonuçlara neden olması değerlendirilmiştir. Bu sosyal problem için bilinçlenme ve duyarlılık sağlanması amacıyla “Hayvanlar oyuncak olmasın projesi “ (HOOP) geliştirilmiştir . Hayvanlara yapılan bu bilinçsiz davranışlara ve uygulamalara HOOP! demek istiyoruz.

20 PLAN Araştırma konusu için toplantılar yapılması
10 adet sosyal sorun bulunup değerlendirilmesi Tespit edilen konuyla ilgili yapılan çalışmaların araştırılması Problemin detaylarının tespiti için ön anket çalışmalarının yapılması Ön anketi değerlendirerek bilgi ve verileri toplamak üzere anket geliştirilmesi

21 Anketin belirlenen örnekleme uygulanması
Verilerin SPSS programı ile değerlendirilmesi Proje için sunum, afiş, sloganlar üretilmesi Proje raporunun yazılması Başvuru işlemleri

22 Antalya Ticaret Borsası Ticaret Meslek Lisesi
Hazırlayanlar: Seren KEÇELİ İlayda SARI A11-D Danışman Öğretmen: Ayhan ARIKAN Antalya Ticaret Borsası Ticaret Meslek Lisesi 2013


"HAYVANLAR OYUNCAK OLMASIN PROJESİ (HOOP)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları