Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HATİCE AKKOYUNLU Kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeydir. Her maddenin kendisine ait bir hacmi vardır.Hacim V ile gösterilir.Katı ve sıvıların.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HATİCE AKKOYUNLU Kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeydir. Her maddenin kendisine ait bir hacmi vardır.Hacim V ile gösterilir.Katı ve sıvıların."— Sunum transkripti:

1

2 HATİCE AKKOYUNLU

3 Kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeydir. Her maddenin kendisine ait bir hacmi vardır.Hacim V ile gösterilir.Katı ve sıvıların belirli bir hacmi vardır ancak gazların belirli bir hacmi yoktur. Her maddenin kütlesi vardır.Kütle m ile gösterilir.Miktarı artan bir maddenin kütlesi kesinlikle artar.

4 HATİCE AKKOYUNLU Maddelerin bulunduğu durumu koruma isteğine denir.Bunun için gösterdiği dirence de eylemsizlik kuvveti denir. Bir otomobil ani bir fren ile durduğunda içinde bulunan yolcuların öne doğru hareket etmesi eylemsizliğe örnektir.

5 HATİCE AKKOYUNLU Maddenin dış görünüşü ile ilgili olan özelliklere fiziksel özellikler denir.Yoğunluk, sertlik, renk…..gibi Maddenin sadece dış yapısında meydana gelen değişmelere ise fiziksel değişmeler denir.Fiziksel değişmeler sonucu maddelerin fiziksel özellikleri değişir. Buzun erimesi,yoğurttan ayran yapılması …..gibi

6 HATİCE AKKOYUNLU Maddenin dış yapısı ile ilgili olan özelliklere kimyasal özellikler denir. Yanıcı olup olmaması, bazik özellik göstermesi…gibi Maddelerin atom ve moleküllerinde meydana gelen değişimlere kimyasal değişim denir.Kimyasal değişimler sonucu maddelerin hem fiziksel hem de kimyasal özellikleri değişir.Odunun yanması, metallerin paslanması … gibi

7 HATİCE AKKOYUNLU Maddenin belirli bir şekle ve hacme sahip en düzenli halidir. Taneciklerinin düzenli ve aralarında boşluğun en az olduğu halidir.Belirli bir şekli vardır ve akışkan değildir.Maddenin potansiyel enerjisinin en az olduğu haldir. Sıvı maddenin belirli bir hacmi vardır ancak belirli bir şekli yoktur.Tanecikleri arasında mini boşluklar vardır.Sıvılar akışkandır ve bulundukları kabın şeklini alırlar.

8 HATİCE AKKOYUNLU Bir gazın hacmi bulunduğu kabın hacmine eşittir.Belirli bir şekli yoktur.Tanecikleri birbirinden bağımsız hareket eder.Tanecikleri arasında büyük boşluk vardır.Potansiyel enerjisi en büyük olan gaz halidir.

9 HATİCE AKKOYUNLU Katı eriyerek sıvıya, süblimleşerek gaza dönüşür. Sıvı buharlaşarak gaza, donarak katıya dönüşür. Gaz yoğunlaşarak sıvıya, depozisyon ile katıya dönüşür.

10 HATİCE AKKOYUNLU Bir maddenin katı halden sıvı hale geçmesidir. Bir maddenin sıvı halden gaz hale geçmesidir. Bir maddenin sıvı halden katı hale geçmesidir. Bir maddenin gaz halinden sıvı hale geçmesidir. Bir maddenin katı halden gaz haline geçmesidir.

11 HATİCE AKKOYUNLU


"HATİCE AKKOYUNLU Kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeydir. Her maddenin kendisine ait bir hacmi vardır.Hacim V ile gösterilir.Katı ve sıvıların." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları