Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2012 yılında kurulan ARCA İLK YARDIM MERKEZİ kurumlara eğitim ve hizmeti, kaliteli ve hızlı çözümlerle tek bir elden verebilmek amacı ile yola çıkmıştır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2012 yılında kurulan ARCA İLK YARDIM MERKEZİ kurumlara eğitim ve hizmeti, kaliteli ve hızlı çözümlerle tek bir elden verebilmek amacı ile yola çıkmıştır."— Sunum transkripti:

1

2 2012 yılında kurulan ARCA İLK YARDIM MERKEZİ kurumlara eğitim ve hizmeti, kaliteli ve hızlı çözümlerle tek bir elden verebilmek amacı ile yola çıkmıştır. Alanında deneyimli uzman eğitmen kadrosu ile, memnuniyeti ön planda tutan, insan sağlığına katkıda bulunmayı temel amaç edinen bir kurum olmayı seçtik…

3 Yetişkinlerde İlk Yardım Eğitimi Temel İlk Yardım Eğitimi Standart İlk Yardım Eğitimi İlk Yardım Seminerleri Çocuklarda İlk Yardım Eğitimi Günlük ve sosyal hayatınızda çocuğunuz için hayati tehlikelerle karşılaştığında yapmanız gerekeni uygulamalı olarak kısa sürede öğrenmeniz İlk yardım eğitimiyle gerçekleşir. Bebekte İlk Yardım Bebek ateşlenebilir, bir yerini kesebilir, yakabilir, yaralanabilir. Bunlar en sık rastlanan ve acil müdahale gerektiren durumlardır. İlk önce sizin, sağlıklı düşünmek ve ona göre hareket etmek için sakin olmanız, paniğe kapılmamanız gerekir. Eğer hangi durumda ne yapmanız gerektiğini önceden bilirseniz sakin kalmayı daha rahat başarabilirsiniz. Hem bir hata yapmaz hem de gerekli müdahaleyi eksiksiz gerçekleştirebilirsiniz.

4

5 Hijyen Eğitimi 5 Temmuz 2013 tarihli ve 38698 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği, uygulamadan kalkan portör muayenesi yerine Hijyen Eğitimi alma zorunluluğu gelmiştir. Eğitimler umumi hıfzıssıhha kanunu 282. Maddesi gereği 250-1000 TL arasında aylık ceza uygulanacak şekilde zorunlu tutulmuştur. Cezai kontrol il tarım, belediye zabıta ve il sağlık tarafından yapılacaktır. Eğitimler en az 8 saat olup en fazla 40 saat süreyle yapılmaktadır. Bir eğitim grubu en az 12 kişi ile açılıp, en fazla 50 kişiye aynı anda eğitim verilebilmektedir. Bir günlük eğitim sonunda sınav yapılıp MEB onaylı sertifika hazırlanmaktadır. Hijyen eğitimi (aşağıdaki sektörler için geçerlidir) Gıda üretim ve perakende iş yerleri, İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler, Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler

6

7 Çalışma ortamı, kullanılan maddeler, iş ekipmanı ile çevre şartlarını dikkate alarak meydana gelebilecek acil durumları önceden değerlendirerek, çalışanları ve çalışma çevresini etkilemesi mümkün ve muhtemel acil durumları belirler ve bunların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirleri alır. a) Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak üzere gerekli ölçüm ve değerlendirmeleri yapar, acil durum planlarını hazırlar. b) Acil durumlarla mücadele için işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeler, yapılan işin niteliği, çalışan sayısı ile

8

9 a) Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak üzere gerekli ölçüm ve değerlendirmeleri yapar, acil durum planlarını hazırlar. b) Acil durumlarla mücadele için işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeler, yapılan işin niteliği, çalışan sayısı ile işyerinde bulunan diğer kişileri dikkate alarak; önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda uygun donanıma sahip ve bu konularda eğitimli yeterli sayıda kişiyi görevlendirir, araç ve gereçleri sağlayarak eğitim ve tatbikatları yaptırır ve ekiplerin her zaman hazır bulunmalarını sağlar.

10

11 Öğretmek sanattır! Biz, öğretme sanatının bir 'iş' olmaktan çok daha fazlası, büyük bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Eğiticilerinin bilgi, deneyim ve kendilerine has eğitim yaklaşımları her bir öğrencinin zihnini daha fazla keşfetmeye, farklı durumları daha geniş perspektiften değerlendirirken sağlam bir fikir yapısı oluşturmaya yönlendirir. Öğrencilerinin zihnindeki limitleri kaldırarak, kariyer yolculuğunda kendilerine rehberlik edecek doğru bilgi ve donanımla, tam bir özgüvenle yürümeleri sağlar.

12 Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacak İşçilerin Mesleki Eğitimlerine Dair Tebliğ, 31 Mayıs 2009 tarih ve 27244 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçilerin, işe alınmadan önce, mesleki eğitime tabi tutulmaları zorunludur.

13

14

15

16

17


"2012 yılında kurulan ARCA İLK YARDIM MERKEZİ kurumlara eğitim ve hizmeti, kaliteli ve hızlı çözümlerle tek bir elden verebilmek amacı ile yola çıkmıştır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları