Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E- Lojistik nedir E-lojistik adından da anlaşılacağı gibi elektronik tabanlı lojistiktir. Bir başka ifadeyle; lojistik süreçlerin gerçekleştirilmesinde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E- Lojistik nedir E-lojistik adından da anlaşılacağı gibi elektronik tabanlı lojistiktir. Bir başka ifadeyle; lojistik süreçlerin gerçekleştirilmesinde."— Sunum transkripti:

1 E- Lojistik nedir E-lojistik adından da anlaşılacağı gibi elektronik tabanlı lojistiktir. Bir başka ifadeyle; lojistik süreçlerin gerçekleştirilmesinde internet teknolojilerinin temel alındığı sistemlerin kullanılmasıdır. E-lojistikte faaliyetler bilişim teknolojileri ile desteklenmektedir..

2 Son yıllarda e-lojistik neden önem kazanıyor?
E-ticaret başta özel sektörde olmak üzere hızla büyümektedir. Lojistik firmaları e-ticaret faaliyetlerinde önemli bir noktada bulunuyor. Hızlı büyüyen bu sektörde lojistik firmaları doğru ürünün, doğru yerde, doğru zamanda ve doğru miktarda bulunmasını e-lojistik ile sağlayabilir. Önümüzdeki yıllarda e-lojistik konusunda yatırım yapan lojistik firmaları tercih edilir durumda olacak ve firmaların araç yerine teknolojik yatırımlara odaklanması beklenecektir.

3

4 E-Lojistik Prensipleri
İzlenebilirlik ve Şeffaflık : Tüm operasyonların miktar, durum, zaman ve yer itibariyle en çekici biçimde izlenebilmesi Ekonomik Olma : gerek maliyet gerekse zaman fayda Öncelik : zaman kaybetmesine ve hata yapmasına engel olacaktır. Elastikiyet : Değişen durumlara ve konseptlere uyum sağlayabilme

5 Lojistik yönetiminde bilişim teknolojilerinin kullanılması işletmelere ve müşterilere ne gibi faydalar sağlar? • İşletme faaliyetlerinin düşük maliyet ve az hata ile daha hızlı ve verimli bir biçimde yapılmasına olanak sağlar. • İşletmeler, müşterilerinin ihtiyaçlarını daha etkin izleyebilir ve karşılıklı etkileşim artar. • Yer ve zaman faydası sağlar. • İşletme içi ve dışı iletişim daha kolay gerçekleşir. • İşletmenin hizmet çeşitliliğini artırır.

6 TEŞEKKÜRLER Özgür ÜRKMEZ

7 E-lojistik uygulamalarında firmaların karşılaştığı zorluklar
• Lojistik faaliyetlerin alt yapının henüz tam gelişememesinden doğan sorunlar, • E-lojistikte belli standartların ve yasal düzenlemelerin olmayışı, • Yatırım ve iletişim maliyetlerinin yüksek olması, • Yeterli nitelikte bilgi işlem destek elemanlarının bulunmaması olarak ifade edilebilir.

8 E-Lojistik le Geleneksel Lojistigin Karsılastırılması

9 E-Lojistikte Faaliyetler

10 E-Lojistikte Müsteri Hizmeti Yönetimi
*Müsteriye erisim ya da isletmenin müsteriye erisimi kolaylasır, *Müsteri verilerinin karısması gibi hatalar önlenir, *Müsteri bilgilerinin daha ayrıntılı tutulması ile müsterilerin daha yakından tanınması ve müsteriye özel lojistik hizmet sunulması, *Müsterilerin gözünde, lojistik isletmesinin müsterilerini birer is ortagı olarak gördükleri hissi uyandırması saglanır.

11 E-Ticaretin E-Lojistige Etkileri

12 TEŞEKKÜRLER Özkan Oruç

13 E-Ticaretin E-Lojistige Etkileri

14 E-Lojistikte Satınalma
E-Satınalma; daha stratejik ve kontrollü bir satın alma yapısı saglayarak ürün kaynak planlaması, talep, siparis ve tedarik süreçlerini elektronik ortamda yönetme olanagı verir. Bu yolla, isletme hem zamandan tasarruf etmis hem de maliyet kalemlerini kontrol altına almıs olur E-satınalmada ürünler çesitli tedarikmahallerinden müsterilere sıkça tedarik edilir

15

16 E-Satınalmanın avantajları su sekilde açıklanabilir

17

18 E- lojistik ,E Ticaret,E satın alma ile değişim

19 TEŞEKKÜRLER Ali Ozan ALP


"E- Lojistik nedir E-lojistik adından da anlaşılacağı gibi elektronik tabanlı lojistiktir. Bir başka ifadeyle; lojistik süreçlerin gerçekleştirilmesinde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları