Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUK İSTİSMARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUK İSTİSMARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME."— Sunum transkripti:

1 ÇOCUK İSTİSMARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

2 ÇOCUK İSTİSMARI

3 ÇOCUK İSTİSMARI NE DEMEKTİR ?
Çocuk istismarı, çocukların başta anne-babaları olmak üzere, kendilerine bakmakla yükümlü kimseler ve diğer yetişkinler tarafından fiziksel,duygual,zihinsel veya cinsel gelişimlerini engelleyen yada bedenen veya ruh sağlığına zarar veren, kaza sonucu olmayan, durumlarla karşıkarşıya bırakılmasıdır.

4 OLA VOLİ LOLİ OLİ Voli ve Loli bugün çok önemli bir konuyu öğrenecek! Hadi sizde onlara katılın.

5 ÖĞRENELİM! İyi dokunuşlar, kötü dokunuşlar Özel yerlerimiz
Bilmemiz gerekenler ÖĞRENELİM! ÖZEL YERLERİMİZ

6 Çeşitli dokunuşlar vardır. Dokunuşlar duyguları paylaşmak içindir.
İyi Dokunuşlar: Kendimizi iyi hissettirir.Annemiz, babamız gibi güvendiğimiz ve sevdiğimiz insanlar bize dokunur.

7 Kötü Dokunuşlar: Kötü Dokunuşlar:
Bize kendimizi kötü hissettirir, hoşlanmadığımız her dokunuş kötü dokunuştur! Kötü dokunuşlar kızgın, korkmuş, kafası karışık, üzgün hissetmemize yol açabilir. Kötü Dokunuşlar: Bazı kötü dokunuşlar , “vurma” gibi acıtmaz. Ama hoşlanmadığın her dokunuş kötü dokunuştur.

8 Hoşlanmadığın her dokunuş kötü dokunuştur. Canını acıtmasa da!
Vurmak bir çeşit kötü dokunuştur. Vurmak ACITIR! Hoşlanmadığın her dokunuş kötü dokunuştur. Canını acıtmasa da! Sana hoşlanmadığın bir şekilde dokunan kişi, sana böyle dokunmayı hemen durdurmalıdır!

9 Özel Yerlerimiz: Vücudumuzda özel yerlerimiz bulunur. Bu yerler mayomuzun kapattığı yerlerdir! ÖZEL YERLERİMİZ Hiç kimse senden kendi özel yerlerine bakmanı ya da dokunmanı istememeli! Hiç kimse senin özel yerlerine bakmamalı ve dokunmamalı, seni seven kişiler dahil!

10 Peki bu büyükler kimler mi?
Özel Dokunuşlar: Bazı büyükler bir çocuğun özel yerlerine bazı durumlarda bakabilir ya da dokunabilir! Peki bu büyükler kimler mi? Mesela annen, baban, doktor veya hemşire olabilir. Ancak senden İZİN almak şartıyla!

11 Eğer kötü bir dokunuş ya da bakışla karşılaşırsan HAYIR de!
2. UZAKLAŞ 3. GÜVENDİĞİN BİR BÜYÜĞE SÖYLE 4. BİRİSİ SENİ DİNLEYENE KADAR SÖYLEMEYE DEVAM ET Kötü bir dokunuşla ya da bakışla karşılaştığında söyleyebileceklerin: Hayır, yapma Bunu yapmanı istemiyorum! Söyleyeceğim!

12 Kötü Sırlar! Bazı kişiler çocukları kötü sırları saklaması için kandırmaya çalışırlar. Eğer biri sana kötü bir dokunuş ya da bakışla ilgili sır tutmanı söylerse: Bu sırrı kesinlikle TUTMAMALISIN!

13 Kimse bir çocuktan kötü bir sır saklamasını isteyemez!
Bazen kötü bir sırrı saklaman için seni kandırmaya çalışabilirler. Labirenti takip et ve her cümleyi oku, bunlara ASLA inanma. UNUTMA! Kimse bir çocuktan kötü bir sır saklamasını isteyemez! «BUNLARA İNANMA hemen bir yetişkine haber ver» «Eğer söylersen annenler sana kızar» «Eğer sırrımızı saklarsan sana oyuncak alırım» «Eğer söylersen başın derde girer»

14 DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER.
Yabancı birisinin verdiği hediyeyi türü ne olursa olsun kabul etmemelisiniz, ille de kabul etmek istiyorsanız mutlaka anne babanıza sormanız gerekmektedir. Örnekler; Sen yolda yürürken yanına araba yanaşıp sana bir adres sorsa, kendilerini o adrese götürmelerini isterse ne yaparsın ?? Okul çıkışında bir kadın gelse, annen hasta oldu hastanede yatıyor, seni ona götüreceğim dese ne yaparsın. Paketlerimi evime çıkarmama yardım eder misin diyen bir yabancıya yardım eder misin ?

15 Oyun oynarken insanların kalabalık olduğu yerlerde oynamalıyız
Oyun oynarken insanların kalabalık olduğu yerlerde oynamalıyız. Tenha yerler, ıssız sokak araları, parklar, inşaatlar vb. yerlere girmemeye özen gösteriyorsunuz. Kendinize zorla dokunmaya kalkışan, bir yere götürmeye çalışan birisi ile karşılaştığınızda "yüksek sesle bağırmalısınız" .

16

17 SUNUM BİTMİŞTİR KATILIMIZIN VE DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"ÇOCUK İSTİSMARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları