Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın."— Sunum transkripti:

1

2 OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın evinde Orta Ticaret Okulu olarak açılmıştır. 1949–1950 öğretim yılında lise bölümü açılmış; öğrenime bir süre bu binada devam etmiş ve daha sonra Gazi İlkokulu’na taşınmıştır. Daha sonra şimdi yerinde Ulus Apartmanı olan, Kırkayak’taki binada öğretime devam etmiştir. Bağımsız bir Ticaret Lisesi binası yaptırmak amacıyla Gazianteplilerce “ Gaziantep Ticaret Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ” kurulmuş ve dernek başarıya ulaşarak şimdi H.M. Bakbak Kız Meslek Lisesi’nin öğrenim gördüğü binayı yaptırmış ve okul bu binaya taşınmıştır. Ticaret Ortaokulu’nun kaldırılması neticesinde öğrenci sayısındaki düşüş bu binanın elimizden alınıp, Kız Meslek Lisesi’ne verilmesine neden olmuştur. 1972–1973 öğretim yılında şimdiki Bedesten Mağazası’nın karşısındaki binaya taşınarak eğitim ve öğretime devam etmiştir. Okulumuzun küçük ve şehir trafiğinin en yoğunlaştığı noktada kalması İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce dikkate alınarak daha büyük bir bina aranmış ve şimdi içinde bulunduğumuz; kendisi de Ticaret Lisesi mezunu olan hayırsever Sayın Polat Haksal tarafından yaptırılan bu binaya tarihinde taşınmıştır. Yaklaşık 5 dönümlük arsa üzerine oturtulan bina 1 dönümlük yer kaplamıştır. Bodrum hariç 3 kattan ibaret olup; her katta 8 dershane ve 4 idari birim olmak üzere toplam 24 derslik ve 10 idari birim mevcuttur. Okulumuz yurda birçok kıymetler yetiştirmiştir.

3 ÖĞRETMENLER ODAMIZ

4 HALI SAHAMIZ

5 TOPLANTI SALONUMUZ

6 TOPLANTI SALONUMUZ

7

8 FİZİKİ DURUMU 1. BİNANIN ÖZELLİKLERİ :
Bodrum hariç üç katlı betonarme bina olup, Eni 58,90; boyu 72,50 metre olup, ihata duvarları arasındaki okul alanı 4270 m2’dir. Okul Binası 18 metre eninde, 47 metre uzunluğunda, 846 m lik alan üzerine inşa edilmiştir. Okul bahçesi; bina yan ve arka boşlukları dahil 3324 m2 dir. Okul Binası Kaloriferli (doğalgaz) olup, Elektriği Suyu ve kanalizasyonu itibariyle şehir şebekesine bağlıdır. Zemin katta 10, bir ve ikinci katlarda 12 şer olmak üzere binada toplam 34 birim mevcuttur.

9 FİZİKİ DURUMU 2. DERSHANE SAYISI : 18
3. LABORATUVAR DURUMU : 1 adet fen bilgisi, 3 adet bilgisayar, 6 adet muhasebe uygulama laboratuvarı mevcuttur. 4. KÜTÜPHANE DURUMU : 3300 kitaplı bir kütüphaneye sahiptir. 5. DEPO- AMBAR, ARŞİV : 1 depo, 1 arşiv bulunmaktadır. 6. SPOR SALONU : Yok. 7. SPOR ODASI- SOYUNMA ODASI : 1 adet spor odası, 1 adet kız soyunma odası mevcuttur 8. KANTİN DURUMU : 1 kantin mevcuttur. 9. REHBERLİK BÜROSU : 1 adet rehberlik bürosu vardır. 10. SOSYAL ETKİNLİKLER SINIFI : Yok. 11. İDARE ODALARI : 1 Müdür, 1 müdür baş yardımcısı, müdür yardımcısı, 1 memurlar odası. 12. DÖNER SERMAYE : Yok. 13. BAHÇENİN ALANI : M2 14. BAHÇENİN AGAÇLANDIRILMASI : Bahçe yeteri kadar ağaçlandırılmıştır.

10 BİLGİSAYARLI MUHASEBE
BÖLÜMLERİMİZ MUHASEBE FİNANSMAN BİLGİSAYARLI MUHASEBE

11 MUHASEBE FİNANSMAN Muhasebe ve Finansman Alanı
Muhasebe ve finansman, işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri, raporlama, analiz etme, dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri, muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen Muhasebe, finans ve borsa hizmetleri tüm sektörlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak bu meslek de aynı hızla gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir. Muhasebe ve finansman hizmetleri bilgisayar ortamında Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu, meslek içinde kademelendirme getirdiğinden muhasebe ve finansman alanından mezun olanlar Kanun’da belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler. 

12 TEŞEKKÜR EDERİZ.


"OKULUMUZUN TARİHÇESİ   Okulumuz ilk defa 1942–1943 öğretim yılında Atatürk Bulvarında, şimdiki Arı Sineması’nın yerinde, eski durumuyla Ali KAYAALP’ın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları