Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YILDIRIM BEYAZIT İLKOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YILDIRIM BEYAZIT İLKOKULU"— Sunum transkripti:

1 YILDIRIM BEYAZIT İLKOKULU
2014 – 2015 Eğitim - Öğretim Yılı AKYURT YILDIRIM BEYAZIT İLKOKULU TANITIM SUNUSU

2 * HAFTALIK DERS SAATLERİ * OKUL GİRİŞ-ÇIKIŞ SAATLERİ
* VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞMELERİ * OKULUMUZUN BÖLÜMLERİ * OKULUMUZUN TARİHÇESİ * REHBERLİK

3 Haftalık Ders Saatleri
DESRLER 1. Sınıf 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf ZORUNLU DERSLER TÜRKÇE 10 8 MATEMATİK 5 HAYAT BİLGİSİ 4 3 FEN BİLİMLERİ SOSYAL BİLGİLER YABANCI DİL 2 DİN KÜLÜTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ GÖRSEL SANATLAR 1 MÜZİK OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER TRAFİK GÜVENLİĞİ İNSAN HAKLARI YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ SERBEST ETKİNLİKLER TOPLAM 30

4 OKULA GELİŞ-GİDİŞ SAATLERİ
. Dersler her gün sabah 9:00'de başlar. . Dersler 40 dakika olup öğle arası 50 dakikadır. . Öğrenciler günde toplam 6 ders saati ders göreceklerdir. . Hafta içi bazı günler ve Cumartesi günleri okulda sosyal etkinlik yapmaları için imkan sağlanacaktır. OKULDAN ERKEN ÇIKMA . Öğrencilerin yukarıda belirtilen saatler içinde okulda bulunmaları gerekmektedir. . Öğrenciler doktor randevuları veya diğer aktiviteler için okuldan izinsiz erken ayrılamazlar. . Veliler öğrencilerin okuldan erken çıkması ile ilgili taleplerini Okul Müdürüne ileterek uygun görüldüğü takdirde bizzat okuldan kendileri almaları gerekmektedir. İlgili Müdür Yardımcısı, öğrenci için izin kağıdını derse gönderecektir.

5 VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞMELERİ
Her öğretmenin boş saatleri sene başında öğrencilere ve velilere duyurulur. Bu saatler içerisinde veli öğretmen görüşmeleri gerçekleştirilir.

6 OKULUMUZUN BÖLÜMLERİ :
SPOR SALONU ve SPOR ETKİNLİKLERİ: Okulumuzda öğrencilerin tercihine göre badminton, tekvando, satranç gibi pek çok alanda spor etkinlikleri uygulanmaktadır.

7 KONFERANS SALONU: Öğrencilerimizin faaliyetlerini sunabilecekleri 80 kişilik konferans salonumuz mevcuttur

8 KANTİN: Öğrencilerimizin teneffüs ve öğle yemeği ihtiyaçlarını karşılamak için düzenlenmiş bir kantin mevcuttur.

9 SATRANÇ ODASI: Öğrencilerimizin zeka oyunu olan satrancı öğrenip geliştirebilmeleri için düzenlenmiş bir satranç odamız mevcuttur.

10 VELİ GÖRÜŞME ODASI: Öğrenci velilerimizle görüşebileceğimiz bir veli görüşme odamız bulunmaktadır.

11 İDARECİ ODALARIMIZ: Okulumuzda müdür ve müdür yardımcıları için tahsis edilmiş toplam 3 odamız bulunmaktadır.

12 ANA SINIFLARIMIZ: Okulumuzda ana sınıflarımız için toplam 3 dersliğimiz bulunmaktadır.

13 SINIFLARIMIZ: Okulumuzda 1,2,3 ve 4
SINIFLARIMIZ: Okulumuzda 1,2,3 ve 4. sınıflarımız için 29 dersliğimiz bulunmaktadır.

14 BİNAMIZ VE BAHÇEMİZ: Okulumuz 4 katlı olup önünde ve arkasında bahçesi bulunmaktadır.

15 ÖĞRETMENLER ODASI: Okulumuz giriş katında öğretmenler odamız bulunmaktadır.

16 OKULUMUZUN TARİHÇESİ Akyurt´ta İlköğretim 1924 yılında ve tek öğretmenle bucaktaki camide eğitim ve öğretime başlamıştır. Daha sonra bir handa, köy odalarında, köy evlerinde eğitim ve öğretime devam etmiştir. İlk defa okul, köylü tarafından Kırkız mevkiinde, Çankırı yolu üzerinde, şimdiki spor kulübü binası yanında yapılmış ve beş sınıflı olarak yapılmış burada öğretime devam etmiştir yılında yeni harflerin kabulü ile beş sınıflı olan bu okul üç sınıfa indirilerek 1939 yılına kadar 3. sınıftan mezun vermiştir. Köy imecesi yoluyla,şimdiki okulumuzun bulunduğu mezarlık tepesinde beş derslikli yeni bir bina yapılmıştır ilk defa bu okul öğretim yılında beşinci sınıftan mezun vermiştir.1940 yılında eğitim ve öğretime açılan bu okul 1951 yılına kadar öğretmen ve bir eğitmenle devam etmiştir yılında eğitmen ayrılmıştır yılında bu okul binası yıkılacak duruma geldiğinden hemen yanında 3 derslikli yeni ve planlı bir okul yapılmıştır. 1963yılında bu okula geçilmiş ve öğretmen kadrosu 6 olmuştur. Bu okul da 1963´ten 1971´e kadar ikili öğretim yapılmıştır.1969 yılında bucakta orta okul açılmış ve bir yıl köy odasında eğitim ve öğretim yapmıştır.1967 de kurs binası olarak ilkokulun bulunduğu tepede temeli atılan 7 derslikli bina, ancak Milli Eğitim devredilerek 1970 yılında tamamlanmış ve orta okul bu binaya taşınmış ve bir yıl bu binada öğretim yapmıştır.

17 İlkokul öğretim yılında 7 derslikli yeni binaya taşınmış, Bakanlık emri ile 3 derslikli İlkokul binası ise geçici olarak orta okula verilmiştir. İlkokul 1963 ten 1967 yılına kadar 6 öğretmenle 1967´den 1972 yılına kadar 7 öğretmenle ve 1972  den 1992 yılına kadar 8 öğretmenle eğitim ve öğretime devam etmiştir.1992 yılında 6 derslikli yine ek bir bina yapılarak öğretim yılı başında İlköğretim Okulu olarak faaliyete geçen okulun öğrenci sayısına cevap veremediği ve orta okula geçici olarak daha önce verilen 3 derslikli bina ve buna ek lise binası tekrar devralınmış anca öğrenci sayısının her geçen yıl daha da artmasıyla  6 derslikli ve iki katlı binaya bir kat daha ilave edilmiştir.     Okulumuzun ( C ) bloğunun kullanıma elverişli olmaması ve ilköğretim okulu dersliklerinin ihtiyaca cevap verememesi ile öğretim yılında, okulumuz ortaokul kısmı öğrencileri Akyurt       Lisesi ( Şimdiki A.Ç.P.L )  binasında öğretim yılına kadar eğitim ve öğretime devam etmiştir Eylül ayında okulumuzun adı Akyurt Nehire Bir İlköğretim Okulu adını almıştır.     öğretim yılında öğrenci sayısı1385 olması ve mevcut binaların yetersiz olması nedeniyle ikili öğretime geçilmiş öğretim yılında Yeşiltepe Mahallesinde  Akyurt İlköğretim Okulu´nun açılması nedeniyle  öğrenci sayısı 806´ya düşmüş ve normal öğretime yeniden geçilmiştir. Akyurt İlçesi dışarıdan göç alması sonucunda öğrenci sayısı hızla artmış ve  öğretim yılında tekrar ikili öğretime  850 öğrenciyle devam edilmiştir öğretim yılında Atatürk Mahallesinde Şükrü Acar İlköğretim Okulu´nun Eğitim ve Öğretime başlamasıyla öğrenci sayısı 575´e düşmesi sonucunda okulumuzda normal eğitime geçilmiştir     Mevcut binalar yine artan öğrenci sayısına yetersiz olduğundan okulumuz Eğitim-Öğretim yılı başında aynı bahçe içerisinde yaptırılan 24 derslikli binaya taşınmıştır Eğitim Öğretim yılı itibariyle Eğitimde sistemi ile birlikte İlkokul olarak belirlenmiş olup 1092 öğrenci mevcudu ile Eğitim-Öğretime devam etmektedir Eğitim-Öğretim yılında okulun adı Yıldırım Beyazıt İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

18 REHBERLİK ÇALIŞMALARI
Sınıf öğretmenleri aracılığı ile Rehberlik faaliyetleri tüm haftaya yayılarak her sınıfın rehberlik dersi yapması sağlanmaktadır. Sınıf rehber öğretmenleri öğrenciyi tanıma çalışmalarını yürütmekte ve sınıf içi davranışlarıyla ilgilenmektedir. Gerektiğinde ise Öğrenci davranış değerlendirme kurulu ile işbirliği yapılmaktadır. Görüşmeler, verimli ders çalışma, hedef seçimi ile ilgili bilgilendirme amaçlı yapılmaktadır.


"YILDIRIM BEYAZIT İLKOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları