Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLKİN ŞİİR BAYMIŞ 10-A -168. RUJ İÇİNDEKİLER : Lanolin alkol : Yüksek oranda su emme özelliğine sahiptir.Yumuşatıcı,yatıştırıcı ve yara iyileştirici olarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLKİN ŞİİR BAYMIŞ 10-A -168. RUJ İÇİNDEKİLER : Lanolin alkol : Yüksek oranda su emme özelliğine sahiptir.Yumuşatıcı,yatıştırıcı ve yara iyileştirici olarak."— Sunum transkripti:

1 İLKİN ŞİİR BAYMIŞ 10-A -168

2 RUJ İÇİNDEKİLER : Lanolin alkol : Yüksek oranda su emme özelliğine sahiptir.Yumuşatıcı,yatıştırıcı ve yara iyileştirici olarak kullanılır. PPG-2 Lanolin ether Isopropil Palmitat: İzopropil palmitat bir hurma yağı bazlı bir yumuşatıcı,nemlendirici,koyulaştırıcı ve anti-statik bir maddedir.Comedogenictir. Pigment: Renk maddesidir. Beeswax: Balmumu. Kozmetik alanında emüsyon oluşumunda ve rujlarda kullanılır.İlaç sektöründe draje üretiminde ve mum üretiminde kullanılır.

3

4 RİMEL- MASKARA İÇİNDEKİLER Maskara Bazı : Su bazlı maskara üretiminde kullanılabilecek maskara bazı. TEA: Ph ayarı için kullanılır. Maskara Boyası : Disperse edici ajan (VEEGUM R) Koruyucu (ACNİBİO AP) Gliserin: Nemlendirici olarak kullanılır. Su: Dolgu maddesi olarak kullanılır. Cyclomethicone: Yağ bazlı sistemler için stabilizatördür.İyi bir yüzey kaplayıcısıdır.Soğuk proses kullanılabilir Wakomer A 70 (film Yapıcı) :

5

6 FONDÖTEN İÇİNDEKİLER Dimetikon: Islak-kuru tarama,gelişmiş yumuşaklık ve parlaklık, yumuşak- kadifemsi his,dayanıklı bir deri tabakası,yumuşaklık sağlar. Likid parafin: Kirpiklerin kırılganlığını engellemek için kullanılır.Cilt yüz kremleri,geçici dövme ve majyajın çıkarılmasında kullanılır. Glyceryl Stearate SE: Kıvamlaştırıcı ve hacim arttırıcı olarak kullanılır. Octyl dodecanol : Emollient yağlandırıcı.Dogal wax esterleri gibi losyon ve kremlerde kullanılan yağlandırıcı. Beewax : Balmumu. Kozmetik alanında emüsyon oluşumunda ve rujlarda kullanılır.İlaç sektöründe draje üretiminde ve mum üretiminde kullanılır.

7

8 MANİKÜR SUYU İÇİNDEKİLER Etil Alkol:Aktif maddeleri taşıyıcı ve çözücü olarak kullanılabilir.Taşıyıcı olarak kullanıldığında aktif maddelerin cildin daha alt tabakalarına inebilmesini sağlar. Tonik ve akne ürünlerinde kullanılan etil alkol ise yağların ve salisilik asit gibi aktiflerin çözücüsüdür. Gözenekleri küçültme etkisi de vardır. PEG-40 Hydrogenated Castor oil: Çözücü etkili yüzey aktif. esans emülgatörü. saç jölesi, şampuan da kullanılır. W/O karışımlarda yan emülgatör. Poliquaternium-7 : Şampuan,sıvı sabun, sıvı ürünler için kondisyonerdir. Cyclomethicone(SF1288) : Yağ bazlı sistemler için stabilizatördür. İyi bir yüzey kaplayıcısıdır.Soğuk proses kullanılabilir. Pigment dağılımına yardımcı olur.

9

10 YÜZ TEMİZLEME KÖPÜĞÜ.İÇİNDEKİLER Betain (TEQİNB30): İrritasyon düşürücü,mild (yumuşak)temizleme etkisi olan sekonder amfoterik yüzey aktif madde. PEG-7 Glyceryl Cocoate: Non-iyonik, geri yağlandırıcı. Her türlü yüzey aktif içeren preperasyonlara uygun hidrofilik yağ bileşenidir. Poliquaternium-7: Şampuan,sıvı sabun sıvı ürünler için kondisyoner. Cyclomethicone: Yağ bazlı sistemler için stabilizatördür. İyi bir yüzey kaplayıcısıdır. PEG-6 Caprilic Capric Trigliserid:Parlatıcı,yağlayıcı,yapışmayı engelleyici ajan; solvent taşıyıcıdır. PEG-40 Hydrogenated Castor oil(Cosmacol Eli): Non- iyonik, nemlendirici, yağlandırıcı. Mono Propilen Glikol:Kozmetikte ve deterjanda cilt üzerinde yumuşatma etkisi, yüzey aktiflerden gelen cilt üzerindeki iritasyonu azaltmakta kullanılır.

11

12 FÖN SUYU İÇİNDEKİLER Cyclomethicone : Yağ bazlı sistemler için stabilizatördür. İyi bir yüzey kaplayıcısıdır.Soğuk proses kullanılabilir. Poliquaternium-6: Sıvı ürünler için kondisyoner. Özellikle spreylenebilen saç bakım ürünlerinde kullanılır. BİS-PEG-1 Dimethicone : Nemlendirici,suda çözünür,köpük destekleyicisi,cilt ve saç için yumuşatıcı,saçta birikinti yapmaz. Amidomethicone : Kayganlık,yüksek sıcaklıkta stabil,az uçucu,suda dağılır,kolay dağılır. Yağ uyumlu,yumuşatıcı,kolayca emülsiyon yapılır. Mono Propilen Glikol: Kozmetikte ve deterjanda cilt üzerinde yumuşatma etkisi, yüzey aktiflerden gelen cilt üzerindeki iritasyonu azaltmakta kullanılır. Cetrimonium Chloride : Saç kremlerinde emülgatör

13

14 TRAŞ SONRASI LOSYON İÇİNDEKİLER PEG-40Hydrogenated Castor oil : çözücü etkili yüzey aktif. esans emülgatörü. saç jölesi, şampuan da kullanılır. W/O karışımlarda yan emülgatör. Esans : Koku maddesi olarak kullanılır. Etil Alkol : Aktif maddeleri taşıyıcı ve çözücü olarak kullanılabilir.Taşıyıcı olarak kullanıldığında aktif maddelerin cildin daha alt tabakalarına inebilmesini sağlar. Tonik ve akne ürünlerinde kullanılan etil alkol ise yağların ve salisilik asit gibi aktiflerin çözücüsüdür. Gözenekleri küçültme etkisi de vardır. Mentol : Serinletici ajan. Su : Dolgu maddesi olarak kullanılır.

15

16 Kaynaklar Öğr.Gör.Dr.Selçuk ALTUN /Organik Sınai Kimyası Ders Notları


"İLKİN ŞİİR BAYMIŞ 10-A -168. RUJ İÇİNDEKİLER : Lanolin alkol : Yüksek oranda su emme özelliğine sahiptir.Yumuşatıcı,yatıştırıcı ve yara iyileştirici olarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları