Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nedir? Necokids; İstanbul’u şifreler çözerek keşfetmeye fırsat tanıyan bir çocuk aktivitesidir. “Necokids ŞifreİSTANbul” programı uygulanarak 5-6 / 7-9.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nedir? Necokids; İstanbul’u şifreler çözerek keşfetmeye fırsat tanıyan bir çocuk aktivitesidir. “Necokids ŞifreİSTANbul” programı uygulanarak 5-6 / 7-9."— Sunum transkripti:

1

2 Nedir? Necokids; İstanbul’u şifreler çözerek keşfetmeye fırsat tanıyan bir çocuk aktivitesidir. “Necokids ŞifreİSTANbul” programı uygulanarak 5-6 / 7-9 / 10-12 /13-14 yaş gruplarına yönelik maksimum 12 çocuk ve 12 veli katılımı ile yapılır. Aktivite saat 10:00’da Kadıköy’de başlar ve 15:30’ da belirlenen rota civarında tamamlanır. Programın amacı; katılan çocuklara İstanbul’un tarihi ile ilgili bilgiler vererek tarihi mekanlarını tanıtmak ve bunu eğlenceli bir aktivite halinde sunarak onların yaşadıklarını unutulmaz kılmaktır. Ayrıca çocukların aslında içlerinde varolduğunu bildiğimiz ama henüz ortaya çıkarma fırsatı bulamadıkları “gezgin kaşif” ruhunu ortaya çıkarmasına yardımcı olmaktır.

3 “Necokids ŞifreİSTANbul” programında neler yapıyoruz? -Önce takım ruhunu canlandıracak bir tanışma oyunu oynuyoruz. -Sonra belirlenen rota ile ilgili çizilmiş haritayı (bkz ek) dağıtıyoruz. -Çocuklar tek bir takım olarak bu haritada yer alan mekan ve anıtları sırasıyla bulmaya çalışıyorlar. -Buldukları zaman önce o anıt ya da mekanın tarihini ve varsa hikayesini anlatıyoruz. Sonra buldukları mekan/anıt ile ilgili yazılı şifreyi bizden alıyorlar. -Her şifre bir kelimeden oluşuyor. Bu kelimeler günün sonunda bir mekan ya da anıt ile ilgili ipucunu oluşturuyorlar ve çocuklar takım olarak bir cevapta karar kılarak, bu şifrelerin bir bütün olarak nereye ait olabileceği ile ilgili fikirlerini söylüyorlar.

4 “Necokids ŞifreİSTANbul” programında neler yapıyoruz?-devamı -Öğle yemeğini hep birlikte otantik bir lokantada yiyoruz; örneğin Sultanahmet Selim Usta Köftecisi gibi. -Yürüyüş esnasında ilginç müze ya da mekanlardan bir ya da ikisinin iç mekanlarını da geziyoruz; örneğin Hipodrom turunda Yerebatan Sarnıcı gibi. -Son bir kaç şifre öncesi bir Cafe’de çocuklar için hazırladığımız çıkartmaları, boya kalemlerini ve defterleri hediye edip, gördükleri yerlerin çıkartmalarını deftere yapıştırıp, onları resmetmelerini ve hakkında yazı yazmalarını istiyoruz.

5 “Necokids ŞifreİSTANbul” programında neler yapıyoruz?-devamı -Resim/yazı aktivitesi sonrasında eğlenceli bir oyun oynayıp, son şifreleri bulmak için meydana çıkıyoruz. -Son olarak tüm şifreleri biraraya getirip okuyor, bu şifrelerin hangi anıt ya da mekan ile ilgili olduğunu takım olarak tartışıp, bulmalarını bekliyoruz.

6 Sosyal Sorumluluk Projesi olarak Necokids: Bu projede Necowalks* Ailesinin maddi ve manevi desteğiyle kendi imkanları ile bu gezileri yapamayan üç grup 9-10 yaş çocuğumuza NecokidsŞifreİSTANbul aktivitesi yaptırdık. Hedefimiz yeni maddi destek sağlayıcı kişi ve kurumlar bularak bu aktiviteyi başka çocuklarımıza da sunmak olacaktır. Sizlerden gerek finansör olacak kaynaklara ulaşmak, gerekse kendi imkanları ile bu gezileri yapamayan çocuklarımızı, okullarımızı keşfetmek için destek alabilirsek çok seviniriz. * Necowalks: İstanbul sevdalılarına belirlenen tarihi rotalarda yürüyüş yaptıran gönüllü bir harekettir.

7 Necokids Haritası Sultanahmet Meydanı ve Hipodrom için

8 “Necokids ŞifreİSTANbul” çıkartmaları: Bugüne kadar yaptığımız “Necokids ŞifreİSTANbul” programından fotoğraflar:

9 Necokids

10

11

12

13

14

15 Çocuklarından ve Velilerinden alınan geri bildirimlerden örnekler: Çocuklara İstanbul'u ve tarihi farklı bir oyun dersi metodu ile merak uyandırarak, her köşe dönüşte pazılın parçalarını birleştirir gibi, Ayasofya, Sultanahmet, Dikilitaş, Yerebatan Sarayı ve onların gizemi içinde hayaller kurarak güzel bir gün yaşayıp, ince bir fikir ile düşünülüp her katılan çocuğa verilen deftere yazılan güzel satırlarla anılacak bu gezi için Necdet Bükülmez'e teşekkür ederiz. Birsen Tankaya Dinç (Velimiz) Müdavimi olduk Hele "Necokids"i herkese anlatıyorum, çocuklara gerçekten ihtiyaç duyulan bir deneyimi çok keyifle yaşattınız, birkez daha teşekkürler ! Canan Emrem (Velimiz) Sevgili Yeşim Dag ogrencilerin seninle gurur duyuyor. Biz de senin gibi idealist ögretmenlerimiz varmis deyip gelecek adina umutlaniyoruz. Yalniz hepsi çok takdir, kiymet bilen, çaliskan ve duyarli cocuklar. Bravo gercekten. Necdet Bükülmez (Necokids) Ben de çocuklarımla gurur duyuyorum Yeşim Dağ Öğretmenimiz Bir varmış bir yokmuş.Necdet adında bir rehber varmış bu rehber çocukları çok severmiş.Birgün bu rehber 4/E sınıfını geziye götürmüş.4/E sınıfı çok mutlu olmuş.Sonra ayrılma zamanı gelmiş.4/E Necdet abilerini çok sevmişler. Ve bende ''Çok Çok Çok '' mutlu olmuşum Nurcan Bayrak (Çocuğumuz)

16 Çocuklarından ve Velilerinden alınan geri bildirimlerden örnekler: Bugün necokids ile birlikte olup " cocukların yaşadığı mutluluğu izleyebilmek, yaşadıkları tecrubenin onlara katkısını farkedebilmek" olağanüstü bir deneyimdi. Emegi gecen herkese cok teşekkürler. Zerrin Aktuna Altınışık (Necowalks gözlemcimiz) Neco Abi seni çok seviyorum. Sanki benim arkadaşım gibisin. Beni buraya getirdiğin için çok teşekkür ediyorum. Caner Ülkü (Çocuğumuz) Ben hiç böyle bir gezi görmemiştim. Sanki Neco Abi ile arkadaş gibi hissettim. Neco Abi bu işi çok güzel yaptı bizi güldürdü. Biz sanki hepimiz bir aileyiz. Grubuzun adı kırkayak’tı. Benim en çok beğendiğim yer Milion Taşı. Ceren Taşdan (Çocuğumuz) Necokids’I çok seviyorum. Bizi gezdirdiği için çok mutluyum.Bize böyle bir aktivite yaptığın için sana çok teşekkür ederim. Bizi mutlu ettiğin için. Hakan Aydemir (Çocuğumuz) Hayatımda ilk kez böyle bir gezi yaptım. Ama en çok köfteciyi ve Neco Abiyi sevdim. Köftelerimin hepsini yiyemedim ama çok güzeldi. Neco Abi inşallah başka geziler yapıp bizi yine mutlu edersin. Nisa Nur Yavuz (Çocuğumuz)

17

18 DOĞUM GÜNÜ AKTİVİTESİ OLARAK Değerli Necokids Dostları, Yaptığımız programlarda sizlerden gelen çok olumlu geri bildirimler sonucu “Necokids Doğum Günü Aktivitesi” programını hayata geçirmeye karar verdik. Artık standart hale gelmiş doğum günü kutlamalarına kültürel bir katkı sağlayacak aynı zamanda sosyal sorumluluk katkı payı ile bu desteğe muhtaç çocukların da başka bir Necokids programında yer almasına öncülük etmiş olacaksınız. Bu gönderiyi arkadaşlarınızla da paylaşabilir ve hatta onların da Necokids facebook grubuna üye olmasını sağlayabilirsiniz. Bu bilgiler www.necokids.comwww.necokids.com da ayrıca yer alacaktır.

19 Programımız 4 farklı yaş grubuna uyarlanabilir. 1.grup Okul öncesi 5-6 yaş (Altın toplama oyunu şeklinde uygulanacaktır) 2.grup 7-9 yaş (Şifre bulma oyunu) 3.grup 10-13 yaş (Şifre bulma oyunu-sorular ile zenginleştirilmiş) 4.grup 14-17 yaş (Fotoğraf çekme ve haritayla yön bulma şeklinde “Necoteens” Şifre oyunu) Olası rotalar 1.Ayasofya 2.Topkapı Sarayı 3.Hipodrom/Sultanahmet 4.Kapalıçarşı/Hanlar 5.Galata/Pera) 6-Arkeoloji Müzesi, Çiniliköşk, Şark Eserleri Müzesi Katılım Sayısı: Min.6 çocuk- Maks. 12 çocuk Veli katılımı: Min. toplamda 2 veli- Maks. her çocuk için bir veli. DOĞUM GÜNÜ AKTİVİTESİ

20 Program Maliyeti (2015 için) Sticker,defter,kalem,harita,portfolio (çocuklarda kalacak bedeli: 20 TL/çocuk (veli’den alınmaz) Sosyal Sorumluluk katkı payı: 30 TL/ çocuk (veli’den alınmaz) Toplam 50 TL/çocuk/genç (Bunu davet sahibi üstlenebilir) Rehberlik,moderatörlük için ayrı bir ücret alınmayacaktır. Öğle yemeği (Sultanahmet Köftecisi örneğinde20 TL/kişi) Müze girişleri (Yerebatan için Veli 10 TL çocuk 5 TL- Diğer müzeler için 18 yaş altı ücretsiz- Veli Müzekart (40-50 TL) veya bilet 30 TL/her bir müze.) Pasta (istenirse mumlu bir brownie tarzı basit bir çözüm bulunabilir. Bir cafede yiyebiliriz) Marketten alınacak brownie +içecek (mum üfleme olacak tabii) ya da yemek sonrası bir tatlı üzerine mum da olabilir. Davet sahibi ile konuşuruz. Ulaşım: Vapur,metro,tramvay bedellerini herkes kendisi karşılayacaktır. www.necokids.com DOĞUM GÜNÜ AKTİVİTESİ

21 Necokids Önerilerinize açığım. Necokids (Necdet Bükülmez) www.necokids.com www.necdetbukulmez.com Facebook: necokids -grup 0532 6182709 (tel/what’s up) nbukulmez@yahoo.com instagram: Necowalks


"Nedir? Necokids; İstanbul’u şifreler çözerek keşfetmeye fırsat tanıyan bir çocuk aktivitesidir. “Necokids ŞifreİSTANbul” programı uygulanarak 5-6 / 7-9." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları