Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
ANKARA 2015

2 2. ICAAP(Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı) ÇALIŞTAYI (28-30 Nisan, 2015) KAMBOÇYA
Türkiye’nin başkan yardımcılığını yaptığı Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı (ICAAP) Nisan 2015’te 2. çalıştayını gerçekleştirmiştir. «İnsan Kaçakçılığı» konulu çalıştayda AK Parti Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Meryem GÖKA, AK Parti İktidarının İnsan Kaçakçılığıyla ilgili yapmış olduğu çalışmaları anlatan bir sunum yapmıştır. Türkiye’nin sunumu, İnsan Kaçakçılığını önlemek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla kurmuş olduğu «157 acil yardım hattı» ve kampanyalar takdir toplayıp diğer ülkelere örnek gösterilmiştir. Dünya’da ki önemli sorunları gündeme getiren ICAPP’ın, bir sonraki çalışmasını «Mülteciler» başlığı altında Türkiye’de yapılmasına ilişkin teklifimizi ICAPP yönetimine sunduk. Eylül 2015’de yenilenecek olan ICAPP Kadın Kolları Yönetiminde Türkiye adına, Eş Başkanlığa aday gösterilmiş bulunuyoruz. Konferansta 4. oturum başkanlığı AK Parti adına yaptık.

3 AK PARTİ KADIN KOLLARI AVRUPA PARLAMENTOSUNDA (23 Nisan 2015) BRÜKSEL
tarihinde, AK Parti Brüksel Temsilciliği'nin, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlediği "İslam dünyası ve Avrupa'da kadınların siyasete katılımı" paneline AK Parti Kadın Kollarını temsilen konuşmacı olarak katıldık. Yuvarlak masa toplantısı şeklinde gerçekleştirilen panele ayrıca, Eski Avrupa Parlamentosu üyesi ve Parlamentolarda Kadın Küresel Forumu Başkanı Silvana Koch-Mehrin, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Akademik Komisyon Başkanı Meryem Atlas, INGO Avrupa Konseyi Kadın –Erkek Eşitliği Uzmanı Dr. Anne Negre konuşmacı olarak katılmıştır. Panelde yapmış olduğumuz konuşmada, AK Parti’nin aslında “devrimci” bir parti olduğu, son 12 yılda köklü ve karmaşık sorunlara el attığı, ekonomi, eğitim, sağlık ve kadın ile aile konuları dahil bir çok alanda “sessiz devrim” yaptığı anlatılmıştır.

4 AK PARTİ KADIN KOLLARI BRÜKSEL TEMİLCİLİĞİNDE KONFERANS (22 Nisan 2015)
tarihinde AK Parti Brüksel Temsilciliği, Brüksel’de yaşayan vatandaşlarımıza yönelik ‘AK Parti İktidarında Kadın’ konulu bir panel daha düzenlemiştir. Konuşmacı olarak katıldığımız bu panelde AK Parti iktidarında kadınlar için yapılan reformlar ve çalışmalar anlatılmıştır. Kadınlarımızın panele katılımı oldukça yoğundu.

5 AK PARTİ KADIN KOLLARI AVRUPA PARLAMENTOSUNDA (10 Mart 2015) STRAZBURG
AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığının desteğiyle ve Türk STK UNİSONS Derneğinin girişimleriyle «10 Mart Dünya Kadınlar Günü» nünde Strazburg Avrupa Parlamentosu'nda “Avrupa'da Kadının Yeri" konulu konferans düzenlenmiştir. Konferansa AK Parti'nin üyesi olduğu AECR da destek sağlamıştır. Kadının siyasetteki, sosyal ve iş hayatındaki rolünün konuşulduğu program İngilizce, Fransızca ve Türkçe olmak üzere üç farklı dilde gerçekleştirilmiş olup, Avrupalı parlamenterlerin de dikkatini çekmeyi başarmıştır. Konferansa Türkiye'den katılan AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara,  Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti Kadın Kolları Dış ilişkiler Başkanı Meryem Göka konuşmalarında AK Parti döneminde Türkiye'de kadın hakları alanında yapılan yasal düzenlemeleri anlatılar. Toplumdaki zihinsel dönüşümün ve kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması için yapılan reformlar  hakkında detaylı bilgi verildi. Annesi Alman babası ise Türk olan, Almanya'da doğan ve 15 yaşında Türkiye'ye dönen AK Parti Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Meryem Göka, 80'li yılların ve günümüzün Türkiye'si ile Almanya'sını kıyaslamıştır. Türkiye’de kadınların siyasi hayata katılımının AK Parti iktidarında arttığını belirten Göka, “4 milyon üye sayısıyla Dünyadaki en büyük Siyasi Kadın Örgütü olan AK Parti Kadın Kolları, bu konuda Türkiye’de örnek teşkil etmektedir ve partinin en önemli taşıyıcı öğesidir” demiştir.       

6 AVRUPALI TÜRKLERE YÖNELİK SEÇİM ÇALIŞMALARI KÖLN (23-26 Nisan 2015) DORTMUND (3-5 Mayıs 2015)
UETD Kadın Kollarıyla birlikte Köln, Dortmund, Bochum, Herne ve Hagen’da Avrupalı Türklere yönelik seçim çalışmaları yapılmıştır. Bu çerçevede esnaf, dernek ve camii ziyaretleri ve geniş katılımlı ev toplantıları gerçekleştirilmiştir.

7 UETD KADIN KOLLARINA EĞİTİM SEMİNERİ (22-23 Şubat)
AK Parti Ana kademe ve Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanlıkları; Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Avusturya, İsviçre, Fransa, Belçika, İsveç ve Almanya teşkilatlarından 43 bölge ve şube başkanlarının katıldığı eğitim semineri düzenlenmiştir. İstanbul’da Şubat ayında gerçekleştirilen iki günlük eğitim programının ilk gününde Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Meryem Göka; açılış konuşmasında AK Parti davası, amaç ve hedeflerini dile getirmiştir. AK Parti Brüksel Temsilci Yardımcısı Asiye Bilgin, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe SÖZEN YAVUZ ve Metin KÜLÜNK konuşmacı olarak katılmışlardır.

8 KABUL EDİLEN HEYETLERDEN BAZILARI
California Üniversitesi, Berkley, Hukuk Fakültesi Heyeti. Hollanda SDA Partisi Heyeti İngiltere hükümetinin Müslüman ilk kadın eski bakanı ve Lordlar Kamarası üyesi Barones Sayeeda Warsi, Genel Merkez Kadın Kollarımızı ziyaret emiştir


"AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları