Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VİRÜSLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VİRÜSLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 VİRÜSLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ
Latincede virüs zehir anlamına gelir.Yapıları çok küçük olduğunda tespit edilmeleri zor olmuştur.İlk tesbit edilmeleri tütünde olmuştur. Canlılar ile cansızlar arasında gecit forumlarıdır. Hem canlı hem cansız özellik gösterirler.Sınıflandırmada yer almazlar. Virüslerin canlı özellikleri: Nükleik asit taşımaları. Çoğalabilmeleri. Virüslerin cansız özellikleri: Kristal halinde olmaları. Enerji üretememeleri. Enzim sistemleri ve metabolizmalarının olmaması. Virüsler zorunlu parazittirler. Çoğalmak için mutlaka canlı hücreye ihtiyaç duyarlar. Her virüs çeşidinin kullanacağı hücre çeşidi farklıdır. PH,radyasyon,yüksek sıcaklık,kimyasal maddeler gibi faktörlerden etkilenirler. Virüsler mutasyona uğrar.

2 VİRÜSLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ
İnsan vücudu virüslere karşı interferon denen bir madde salgılar,bu madde insan vücudunda bağışıklık sağlar. Işık mikroskobunda görülmez ,elektron mikroskobunda görülürler. Şekilleri çubuk,küre ve elips şeklindedirler.

3 VİRAL HASTALIKLAR

4

5 Grip Virüsü Solunum yoluyla bulaşır.Etkili bir hastalıktır.
Belirtileri:Ateş,halsizlik,kas ağrıları,soğuk ter dökmek,şiddetli öksürük durumudur. Oluşturduğu yan yastalıklar:Bronşit,zatürre,kulak ve göz iltihabı,kalp ve böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıklara yol açar. Grip hastalığından korunmak için aşı olunmalı.Ayrıca vucudun direncini artırıcı besinler yenilmeli.

6 AIDS Virüsü


"VİRÜSLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları