Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3.Maddenin Ölçülebilir Özellikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3.Maddenin Ölçülebilir Özellikleri"— Sunum transkripti:

1 3.Maddenin Ölçülebilir Özellikleri
Maddenin sahip olduğu özelliklerden biri de miktarlarıdır. Her maddenin belirli bir miktarı vardır. Maddelerin miktarı kütle olarak adlandırılır. Alışveriş yaparken meyve sebze gibi yiyecekleri miktarlarına göre yani kütlelerine göre alırız.

2 Kütle ölçüsü birimi olarak bazı maddeler için kilogram, bazı maddeler için gram birimi kullanılmaktadır.

3 Kilogram, gramın bin katına eşittir
Kilogram, gramın bin katına eşittir. Bu birimler sırasıyla “kg” ve “g” sembolleriyle gösterilir. Bu eşitliği şöyle ifade ederiz: 1kg = 1000g

4 Kütleyi tartı aletlerinde ölçerek tespit ederiz
Kütleyi tartı aletlerinde ölçerek tespit ederiz. Eşit kollu terazi, elektronik terazi, baskül gibi aletler kütle ölçmek için kullanılır.

5 Sıvılar içine konuldukları kaplarla birlikte tartılır
Sıvılar içine konuldukları kaplarla birlikte tartılır. Bu durumda tartı aletinde ölçtüğümüz miktar, sıvının ve kabın toplam kütlesidir. Buna brüt kütle denir. Sıvının kütlesini bulmak için toplam kütleden sıvını kütlesini çıkarılması gerekir. Bulduğumuz sonuç bize sıvının net kütlesini verir.

6 Hacim Maddelerin kapladıkları yer onların sahip olduğu bir diğer özelliktir. Eşyalarımız kullanırken kapladıkları yeri göz önünde bulundururuz. Maddelerin kapladıkları yer hacim olarak adlandırılır.

7 Litre, mililitrenin 1000 katına eşittir.


"3.Maddenin Ölçülebilir Özellikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları