Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek."— Sunum transkripti:

1

2 ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek

3

4

5 Biz bir iş yaptık; ne yapabileceğimizi bilmeden kolları sıvadık. Adı: “evet; sevdik…” olan, o muhteşem masumiyet döneminden, o masmavi okyanustan birkaç damlayı anlatan, kimisini besteleyip, kimisine de söz yazarak, o zamanların Yeşilçam filmi gibi bir “Müzikli Sunum” hazırladık ve Atlantis gibi kaybolmuş bir dünyaya, büyüklerin içindeki sonsuz saklambaçta, çook uzaklara saklanmış o çocuğa ulaştık. 1950’ler, 1960’lar dünyaya gelinebilecek en torpilli yıllardır. Hele bu ülkede, hele Ankara’da dünyaya gelenler, gerçek dostluklarla, basit ama gerçek oyunlarla çocukluğunu çocuk gibi geçirenler daha da şanslılardır.

6 Önce dizlerimizin bağı çözülerek Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Farabi Salonu’nda sahneye çıktık. Sunumumuz bittiğinde şaşkındık – tüm izleyenler tek vücut olmuş, sanki o yıllara, dünyalar kurduğumuz mahalledeki o duvara, sokağa park etmiş o kamyonun kasasına geri dönmüştük.

7 18 Aralık 2009 Cuma akşamı saat 20:00’de, “evet; sevdik…”i bu kez de “Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kemal Kurdaş Salonu”nda sergiliyoruz. En başında yine dizlerimizin bağının çözüleceğini biliyoruz. Ama, acıları yaşamış, yalnızlaşmış olsalar da, maskelerin arkasında, duvarların arasında kalsalar da, bir torpilli kuşağın, “büyümeyi”, “çekinmeyi”, “küçük hesapları” evde bırakıp, kullanıcı adlarıyla değil, kullanılmış kalpleriyle mahallemize, o kamyonun kasasına koşa koşa gelmelerini, en sonunda yeniden tek yürek olup, kucaklaşabilmeyi çok istiyoruz.

8 Bu sunum aşağıdan sokağa çağıran bir parolalı ıslıktır. O kamyonun kasasında bekliyoruz; mandalina kabukları ceplerimizde. Yıllar geçse de, acıları bilsek de, hep aynı sevgiyle… leyla çolakoğlu – soprano düş hekimi yalçın ergir – yazar http://www.ergir.com O dönemi hiç bitirmemişlerden, “Ankaralı Olmak”ın yazarı http://www.ergir.com/2008/ankarali_olmak.htm sevgili “Öykücü” http://www.ergir.com/2008/ankarali_olmak.htm Can Özoğuz, “bütün” biletli dostlara, gecenin anısı olarak hazırladığı: “evet; sevdik..” tişörtleri armağan edecektir; (müzik: bint al chalabia – omar bashir) http://www.biletix.com/event.htm?id=KO112 hep eksik kalacak teşekkürlerimizle. mahalle: http://www.ergir.com


"ses düğmesini açabilirsiniz 18 aralık 2009 Cuma - 20:00 o kamyonun kasasında olabilmek." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları