Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım"— Sunum transkripti:

1 Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım
ETKİNLİK 1 Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım

2 Anahtar Kavramlar Elektrik akımı, en kısa tanımıyla elektriksel yük taşıyan parçaların hareketidir. Elektron,  atomu maddenin en küçük birimi kabul eden kuram yoluyla, elektriğin tanecik sel bir yapı içinde bulunduğu sonucuna varılır. En küçük elektrik yükü taşıyan bu taneciğin adı elektrondur. Elektrik enerjisi, elektrik sistemlerine elektrik akımı şeklinde verilen enerjidir.

3 Basit Bir Elektrik Devresi Deneyi
Deneyin amacı : Anahtar, güç kaynağı, duy ve ampul kullanarak, devre yapmak ve bir elektrik devresinde bulunması gereken elemanları tanımak. Anahtar durumuna göre açık devre ve kapalı devre yapmak.

4 Kullanılan Araç - Gereçler
Güç Kaynağı

5 Duy (Lambasıyla birlikte)

6 Anahtar

7 Bağlantı Kabloları

8 Deneyin Yapılışı 1-Güç kaynağının ( + ) ve ( - ) kutbuna birer bağlantı kablosu takınız. 2-Bağlantı kablosunun bir ucunu anahtara, diğer ucunu ampule bağlayınız. 3-Anahtar açık konumdayken güç kaynağını 3-4,5 volta getirerek açınız. 4-Anahtar açık konumdayken ampulün yanmadığını gözleyiniz. 5-Bu defa anahtarı kapatıp, devreyi tamamlayınız ve ampulün yandığını gözleyiniz.

9 Neler Bulduk ? Devrenin elemanlarının tamamı birbirine temas ettirilmeden önce ışık yoktu. Anahtara basılıp tamamı birbirine temas edince ışık yandı. Arada anahtar olmadan tüm elemanların birbirine teması sağlana bilirdi ve kontrol güç kaynağına geçerdi. Güç kaynağı olarak (pil, akü, dinamo…) kullanılabilirdi.

10 Gözlem Sonuçları Akım geçmeyen devreye “açık devre”, akım geçen devreye “kapalı devre” denir.

11 Öğrendiğimiz elektrik devresini semboller kullanarak gösterme
ampul Kapalı anahtar Güç kaynağı

12 Pekiştirme sorusu

13 Halil AYCAN Cevap ‘C’ Dinlediğiniz için teşekkürler…
Sınıf Öğretmenliği (i.ö.) 2/B


"Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları